Blog

  • Thema('s)

  • Categorie:

verschilmakers kenmerken

De vier kenmerken van Verschilmakers

Verschilmakers heb je nodig om als organisatie flexibel, wendbaar en slagvaardig te zijn en blijven. Mensen die echt een verschil durven en kunnen maken. Verschilmakers. Maar wat zijn de kenmerken van verschilmakers?

Zin in Gezeik (blog Gemeente)

Hoe behoud je als Gemeente de jonge talenten?

P&A Talentontwikkeling werkt veel voor gemeentes en andere overheidsorganisaties. Vooral daar blijkt het een flinke uitdaging om het jonge talent te behouden.  In dit artikel een prachtig voorbeeldproject van een gemeente in het midden van ons land over hoe zij hebben geïnvesteerd in jong talent.

fuck blue monday

F*ck Blue Monday!

Blue Monday is gewoon een bedachte term die onderbouwd is door een pseudo wetenschappelijke bullshit formule. Maandag 18 januari, de mooiste dag van het jaar. Lege akkers, er kan straks weer van alles groeien. Wat ga je planten in het voorjaar? Ga naar buiten; het is niet heel warm het is niet heel koud. Het is gewoon zoals het is. Niets moet, alles kan nog…

En de seks is ook al niet meer wat het was…

Zo druk dat je geen tijd meer hebt voor elkaar. 24/7 druk met je werk en tussendoor ‘manage’ je met je partner het huishouden, help je de kinderen nog met hun huiswerk en ’s avonds laat gun je jezelf één aflevering op Netflix van je favoriete serie. En ja, de seks…wanneer hebben ze het voor het laatst ook al weer gedaan?

verschilmakers

Cultuurverandering? Zoek de Verschilmakers in jouw organisatie!

Verschilmakers heb je nodig in iedere organisatie. Maar hoe vind je die? Het zijn mensen die eigenaarschap tonen en die bepaalde eigenschappen in huis hebben die belangrijk zijn om in beweging te blijven. In dit artikel leer je de Verschilmakers herkennen en bovendien geven we tips hoe je meer mensen in jouw organisatie een verschil kunt laten maken.

teambuilding corona

Juist wél investeren in Teambuilding!

Teamdagen zijn juist heel erg belangrijk, vooral in deze tijd waarin we al zoveel missen. Wij hebben een programma bedacht waarmee je in een mum van tijd een top teamdag op afstand organiseert!

reboarding

Stay Onboard Teamsessies tijdens Corona

In deze periode waarin we elkaar veel minder vaak zien is het van groot belang om als teamleden onderling verbinding te houden. In dit artikel gaan we in op de manier waarop je dat kunt doen. Hoe zorg je er voor dat je als teamleider of als teamlid focus blijft houden op het gezamenlijke belang, het teamgevoel en de gedeelde missie.
Waarom is dit zo belangrijk en hoe geef je dit verder vorm. Het helpt je om de juiste keuzes te maken en juist nu te investeren in de kracht van samenwerken.

Teamgevoel

We willen het teamgevoel behouden

We houden het schip veelal nog wel drijvend, maar raken de verbinding wat kwijt binnen het team. En daardoor wordt het straks extra moeilijk om te zorgen dat iedereen weer met hart en ziel gericht is op het gezamenlijke belang.

Inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!