Blog

  • Thema('s)

  • Categorie:

Hybride samenwerken, wacht niet te lang

4 redenen om snel te beginnen met hybride samenwerken

Hybride samenwerken is juist nu belangrijk. Er zijn genoeg redenen om het hybride werken in te voeren. In dit artikel schetsen we vier belangrijke redenen. Maar doe het zorgvuldig want het invoeren van hybride werken vraagt een goede dialoog en een goede start.

hybride werken hoe doe je dat

Teamsessie over hybride werken; 7 vragen

Oké jullie hebben een teamsessie gepland over hybride werken. Maar waar moet dat over gaan? Veel HR medewerkers, managers en teams worden uitgedaagd om het hybride werken te gaan faciliteren. Tijdens de coronacrisis moesten we allerlei technische oplossingen vinden om online met elkaar te gaan samenwerken, maar eenmaal terug naar de fysieke werkplek ontstaan er nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we om met de combinatie van thuis en online met elkaar samenwerken.

Hybride samenwerken

Het hybride team: 5 voordelen en 5 problemen

Wij zien 5 voordelen en mogelijke problemen van het werken in hybride teams. Veel HR medewerkers, managers en teams worden uitgedaagd om het zogenaamde hybride werken te faciliteren. Hoe gaan we om met de combinatie van thuis en online met elkaar samenwerken.

hybride vergaderen

2 Vragen over hybride samenwerken als team

Verschilmakers heb je nodig om als organisatie flexibel, wendbaar en slagvaardig te zijn en blijven. Mensen die echt een verschil durven en kunnen maken. Verschilmakers. Maar wat zijn de kenmerken van verschilmakers?

verschilmakers kenmerken

Verschilmakers, wat zijn de 4 kenmerken?

Verschilmakers heb je nodig om als organisatie flexibel, wendbaar en slagvaardig te zijn en blijven. Mensen die echt een verschil durven en kunnen maken. Verschilmakers. Maar wat zijn de kenmerken van verschilmakers?

cultuurverandering

Direct aan de slag met Cultuurverandering!

In dit artikel leggen we uit waarom je een enorme kans mist als je nu niet vast voorsorteert op het in gang zetten van cultuurverandering en het vergroten van eigenaarschap. Met unieke kans!

Talent bij de Gemeente

Nu investeren in Talent binnen de Gemeente

P&A Talentontwikkeling werkt veel voor gemeentes en andere overheidsorganisaties. Vooral daar blijkt het een flinke uitdaging om het jonge talent te behouden.  In dit artikel een prachtig voorbeeldproject van een gemeente in het midden van ons land over hoe zij hebben geïnvesteerd in jong talent.

samenwerken als coalitie

Samenwerken als coalitie

Samenwerken als Coalitie lijkt soms op een gedwongen huwelijken. In dit voorbeeldproject laten we zien hoe we hebben bijgedragen aan meer vertrouwen en verbinding binnen een gemeentelijke coalitie. Hoe je ondanks verschillen toch tot elkaar kunt komen.

Leiderschap in onzekere tijden

Zo druk dat je geen tijd meer hebt voor elkaar. 24/7 druk met je werk en tussendoor ‘manage’ je met je partner het huishouden, help je de kinderen nog met hun huiswerk en ’s avonds laat gun je jezelf één aflevering op Netflix van je favoriete serie. En ja, de seks…wanneer hebben ze het voor het laatst ook al weer gedaan?

verschilmakers

Cultuurverandering? Zoek de Verschilmakers in jouw organisatie!

Verschilmakers heb je nodig in iedere organisatie. Maar hoe vind je die? Het zijn mensen die eigenaarschap tonen en die bepaalde eigenschappen in huis hebben die belangrijk zijn om in beweging te blijven. In dit artikel leer je de Verschilmakers herkennen en bovendien geven we tips hoe je meer mensen in jouw organisatie een verschil kunt laten maken.

;