Boekrecensie Pure Winst

De wereld verandert, soms in negatieve zin, maar ook ten goede. Ik spreek steeds vaker mensen die leven vanuit hun passie en aan het werk willen gaan met dingen die er werkelijk toe doen. Maar hoe verhoudt zich dat tot het maken van winst?

Als jij het idee hebt dat er meer moet zijn dan gewoon werken voor je geld. Dat je het gevoel hebt dat je meer kunt doen. Maar als je geen zin hebt in allerlei zweverig gedoe over zingeving en spiritualiteit. Lees dan dit vlot geschreven boek van Henk Jan Kamsteeg. Je wordt dan aan de hand van een toegankelijke en herkenbare parabel meegenomen op de reis van Ivo, een enigszins uitgebluste leidinggevende. Het loopt bijna verkeerd af, maar uiteindelijk komt het, zoals het in een mooi verhaal betaamt toch goed.

Bewustere keuzes maken

Kamsteeg heeft voor zijn hoofdpersoon Ivo en voor de lezers van zijn boek precies díe inzichten verzameld uit de managementliteratuur die je helpen om bewustere keuzes te maken, als mens, als manager of als ondernemer. Keuzes waardoor je meer uit je eigen werk kunt halen. Of keuzes waardoor je als ondernemer synergie kunt creëren uit (dagelijkse) betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit je hart. Waar doe je het eigenlijk voor? En waarom?

Levenslessen van managementgoeroe’s integreren

De auteur laat zien hoe je belangrijke levenslessen van managementgoeroe’s als Collins, Covey, Sinek, Blanchard, Porter en anderen heel makkelijk kunt integreren in je leven. Niets is zo praktisch als een goede theorie, schreef Kurt Lewin, lang geleden. Kamsteeg laat zien hoe waar dit is. Je hoeft de bronnen niet te kennen, want op een zeer toegankelijke wijze word je als lezer meegenomen. Zonder moeite. Als je twee koppen koffie op hebt ben je al een heel eind in dit vlot geschreven boek.
En tot slot is er ook nog een bonus hoofdstuk opgenomen waarin je leert dat het geven van een powerpointpresentatie niet de beste manier is om andere mensen mee te nemen in je droom. Hoe het wel moet, lees je in Pure Winst.

Levensvragen omzetten in concrete acties

Pure Winst past helemaal in deze tijd en het helpt de lezer om (latente) levensvragen om te zetten in concrete acties. Pas op als je er aan begint te lezen; je zou wel eens overtuigd kunnen raken van het feit dat er meer mogelijk is in jouw (werkzame) leven of met jouw onderneming.

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Ook interessant:

Nieuw!

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.