Wel of niet hybride samenwerken?

arrow_1.png
afbeelding over de keuze tussen wel of niet hybride samenwerken

Hybride samenwerken, wat is het eigenlijk?

Hybride Samenwerken lijkt soms fantastisch maar is niet altijd de beste oplossing om effectieve teamresultaten te behalen. Hoe gaan we om met de combinatie van thuis en online met elkaar samenwerken. En belangrijker nog: moeten we het eigenlijk wel gaan doen?

Doormiddel van een viertal artikelen praten we je bij over de kunst van het samenwerken in een hybride organisatie. De andere artikelen zijn:

Wat is hybride samenwerken?

Hybride werken is deels thuis werken en online je collega’s ontmoeten en deels op kantoor waar je elkaar in levenden lijve ontmoet. Maar het is meer dan dat: omdat we meer online doen biedt hybride werken ook de mogelijkheid om tijd onafhankelijk (asynchroon) en plaats onafhankelijk samen te werken. In plaats van een ontmoeting met je collega kun je bijvoorbeeld ook een video- of audioboodschap opnemen. Ook kun je afwisselend aan een gezamenlijk document in ‘the cloud’ werken. Zo is het mogelijk om samen te werken aan een goed eindresultaat zonder dat je er ooit gelijktijdig mee bezig bent geweest. Net zoals dit artikel trouwens! Wij, Bas en Pieter hebben dit samen geschreven, ieder op een eigen moment.

Plaats en Tijd

Hybride werken is dus een combinatie van plaats- en tijdafhankelijk en plaats- en tijdonafhankelijk werken. En omdat dit allemaal relatief nieuw is, zul je zelf moeten uitvinden waar voor jullie organisatie het optimum zit. Sommige activiteiten kunnen plaats en tijds onafhankelijk en andere activiteiten niet. Hieronder hebben we het overzichtelijk in beeld gebracht met enkele voorbeelden erbij.

afbeelding met tips over hybride samenwerken

Twee vragen voordat je begint

De manier waarop je gaat samenwerken wordt eigenlijk bepaald door de opgave die er ligt, de activiteit die je met elkaar aan wilt gaan. Kijkend naar de matrix zijn twee vragen van belang:

Op basis hiervan kies je een geschikte vorm plus de benodigde hulpmiddelen om aan de slag te gaan.

Afscheid nemen van het traditionele overleg

Veel teams hebben een wekelijks of tweewekelijks overleg. Meestal wordt dit gestuurd door een min of meer vaste agenda. Je kunt nu naar die agenda kijken en jezelf per agendapunt afvragen hoe het zit met tijd en plaats afhankelijkheid. Grote kans dat je het overleg op kunt delen waarbij lang niet alles fysiek hoeft en ook lang niet alles gelijktijdig.  Dit geeft ruimte om het werkoverleg anders in te delen. Efficiënter en beter aansluitend bij de huidige mogelijkheden en individuele wensen.

 Zijn jullie als team/organisatie klaar voor het hybride werken?

Wij helpen je graag op weg om het goed met elkaar in te regelen. Direct met elkaar goede afspraken maken is belangrijk om teleurstellingen te voorkomen. Zo ben je snel klaar voor de toekomst en voorkom je een hoop gedoe.

Wij helpen jou met het bouwen van sterke teams

Al meer dan 25 jaar ervaring
Sterke Teams

Dit zijn onze artikelen over Hybride Samenwerken:

Hoe sterk is jouw team?

Doe de Lencioni scan en ontdek hoe het zit bij jou zit.
Vrijblijvend
Schrijf je direct in en mis niks over het thema 'Samenwerken'
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Afbeelding over samenwerken en vertrouwen

Vertrouwen op nummer 1 als succesfactor bij samenwerken

Over Samenwerken, Vertrouwen en Psychologische Veiligheid Een gebrek aan vertrouwen is de meest fundamentele frustratie als het gaat om samenwerken in teams. De laatste tijd zien we dit thema steeds vaker terug, vooral in relatie met het thema psychologische veiligheid.

Lees meer >>
afbeelding van inchecken bij teamoverleg

Inchecken als eerste stap bij het teamoverleg

5 redenen voor inchecken bij een effectief overleg Ken je dat? Je begint het teamoverleg, kijkt eens rond en het valt je op dat sommige teamleden nog wat dromerig voor zich uit zitten te staren. Ze zijn weliswaar fysiek aanwezig,

Lees meer >>
Een afbeelding van een sterk team

Een leercultuur is kenmerkend voor sterke teams

Leercultuur is kenmerkend voor Sterke teams  Waarom zijn sommige overheidsorganisaties succesvol en slagvaardig terwijl anderen niet verder komen dan middelmatigheid? Waarom presteren sommige organisaties structureel beter dan hun concurrenten? Wat is het verschil tussen middelmatige teams en succesvolle teams? Het grote

Lees meer >>
afbeelding over de onderstroom in teams en de slechte werksfeer

Slechte werksfeer; kijk naar de onderstroom

Slechte werksfeer effectief aanpakken vanuit de onderstroom Een slechte werksfeer voel je wel, maar je ziet het niet direct. Mensen maken bijvoorbeeld grapjes waarvan je vermoedt dat er nog iets onder zit. Kritiek wordt nooit rechtstreeks geuit maar wordt vaak

Lees meer >>
afbeelding die laat zien dat spelen helpt bij het ontwikkelen van een positieve leercultuur

Wat is een positieve leercultuur

Wat is een positieve leercultuur? Een positieve leercultuur is een werkomgeving waarin team- of organisatieleden iedere dag in staat zijn om het beste in elkaar naar boven te brengen. Dit ontstaat door de aanwezigheid van een collectieve groeimindset en de

Lees meer >>
afbeelding die gaat over feedforward

Feedforward methode voor sterke teams

Wat is is de feedforward methode? De feedforward methode is er op gericht om gevraagde adviezen of tips met elkaar te delen met als doel er samen beter van te worden. Het is geïntroduceerd door Marshall Goldsmith, een Leiderschapscoach in

Lees meer >>
afbeelding van een zelfsturend team

Zelfsturend team; mythe of mogelijkheid?

Zelfsturend team; bestaan ze wel? Zelfsturende teams, bestaan ze, of was het een tijdelijk trend die inmiddels is overgewaaid? Tijdens de Coronacrisis bleek dat sommige managers veel minder toegevoegde waarde hadden dan ze aanvankelijk dachten. Ze keken niet dagelijks mee

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Regelmatig de nieuwste artikelen en updates ontvangen? Schrijf je dan in!

Lencioni Teamscan

Hoe goed functioneert jouw team? Ontdek het in vijf minuten door het invullen van de Lencioni Teamscan.

Even meedenken?

Heb je een vraag of een specifieke wens? Laat het weten, we denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.