Deze herfst wél investeren in Teambuilding!

Schrappen van teambuildingsactiviteiten! Hoe dom kun je zijn. Natuurlijk; “Werk zoveel mogelijk thuis” is het dringende advies. Maar om dan niet aan teambuilding te doen is natuurlijk grote onzin. Oké, thuiswerken is prima, maar vergeet niet dat we sociale wezens zijn. We missen de echte ontmoetingen met vrienden, familie of collega’s enorm. Ieder mens wil gezien worden als onderdeel van iets groters, van een team op het werk bijvoorbeeld. Daar krijgt jouw bijdrage betekenis. Betekenis in de zin van iets betekenen in je functie, maar ook betekenis in de zin dat je wordt gezien als waardevol teamlid.

Dat gevoel dat je er bij hoort dat missen we steeds meer en het ontstaat ook niet meer spontaan tijdens de informele praatjes bij koffiemachine of tijdens de lunch. We eten thuis ons broodje achter de laptop om daarna van de ene naar de ander zakelijke online meeting te gaan of om heel intensief de hele dag naar spreadsheets te staren en informatie te verwerken.

Teamdagen zijn juist heel erg belangrijk, vooral in deze tijd waarin we al zoveel missen.

Gelijktijdig willen we natuurlijk de uitbraak van Corona onder controle houden en je wilt niet straks dat je hele team ziek thuis zit of erger nog…

Dus hoe dan?

Wees creatief! In Nederland hebben we gelukkig nog best veel natuur. Oké niet overal, maar er als je even goed zoekt dan vind je wel een mooie plek. We hebben hieronder een mogelijke invulling uitgewerkt waarbij je elkaar deels buiten en deels online gaat ontmoeten. In principe goed te doen. Gebruik je eigen creativiteit voor de verdere invulling. En als je daar geen tijd voor hebt dan willen wij wel helpen om er een mooie teamdag van te maken.

Voorbereiding:

De deelnemers krijgen van te voren per post een enveloppe met:

Wandelkaart, opdrachtenveloppe, leuke gimmick die gaat over het team, verdere voorbereidende informatie. (door per post iets te sturen krijgt het direct iets ‘speciaals’)

De dag zelf:

9.00 uur:            Start online via Zoom, algemene check-in (Een rondje houden; hoe is het met je, waar zie je eventueel tegenop, waar zie je naar uit vandaag?)

10.00 uur:          Groepsindeling bekendmaken en de deelnemers mogen de enveloppe openmaken waarin de ‘geheime opdracht’ zit.

(er zijn groepjes gemaakt van 2 tot 4 personen die zich individueel naar een GPS locatie moeten rijden waar ze elkaar zullen ontmoeten in de natuur. De geheime opdracht is een opdracht die de teamleden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over een relevant thema voor het team (van te voren dus bepalen waar je tijdens de teamdag aandacht aan wilt besteden)

Ca. 11.00 uur:   De verschillende groepjes hebben elkaar ergens in de natuur opgezocht en op basis van de opdracht en een meegekregen wandelroute gaan ze op pad.

Op een centrale plek is een plek ingericht waar telkens een groepje langs kan komen. Daar is ook de teamleider die zorgt voor koffie en de groepjes een lunchpakketje meegeeft plus een eventuele tweede opdracht.

Ca. 14.00 uur:   De deelnemers gaan ieder voor zich weer huiswaarts

15.00 uur:          Online samenkomst; ophalen van ervaringen, uitspreken van wensen voor de toekomst gericht op ‘in verbinding blijven met elkaar’.

16.00 uur:          Afronding

Het vraagt even wat voorbereiding, zoals de goede routes uitzoeken en de juiste opdrachten bedenken, maar het is zeker de moeite. Eindelijk even weer het gevoel te hebben dat je erbij hoort. Dat we één team zijn bestaande uit echte mensen met menselijke behoeftes.

Veel succes!

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Ook interessant:

Nieuw!

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.