Ben jij een micromanager? 5 signalen en tips!

Micro manager signalen en tips

Een micromanager bemoeit zich nogal met de details. Het is onderzocht dat de productiviteit bij werknemers die werken onder een micromanager beduidend lager is dan als dat niet het geval is. Ze gebruiken lang niet hun volle denkvermogen omdat de ‘baas’ hun voortdurend aanstuurt. Hierdoor kunnen ze op een bepaald moment niet meer zelf nadenken, maar alleen nog maar doen wat er wordt gezegd.

Wat zijn de signalen van een micromanager?

1. Controle

Alles gaat over jouw bureau, je weet overal vanaf. Je hebt dat nodig om zogenaamd het overzicht te houden. Er worden geen besluiten genomen zonder jouw aanwezigheid en je weet van iedereen precies waar hij mee bezig is.

2. De overtuiging

Er is maar één manier om het werk te doen, namelijk jouw eigen manier. Je bent er van overtuigd dat dit de juiste manier is en verwacht van je medewerkers dat ze de werkzaamheden ook op deze manier uitvoeren.

3. Ongeduldigheid

Je geeft mensen te weinig tijd om de klus te klaren. Dat komt eigenlijk omdat je heimelijk het idee hebt dat jij het zelf beter en sneller zou kunnen.

4. Constant in contact

Je bent voortdurend in beeld en bepalend bij iedere tussenstap die er gemaakt wordt om de klus te klaren. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je even de status checkt en je bemoeit met de gang van zaken op de werkvloer.

5. Te veel informatie

Je geeft de medewerkers veel te veel informatie. Je overspoelt ze met te veel instructies op detailniveau.

5 tips om minder te micro-managen

Herken jij je in meerdere van de bovenstaande punten? Grote kans dat jij ook zo’n micromanager bent. Hieronder 5 tips om minder te micro managen:

1. Relax….

Je hoeft niet alles te weten. Jouw toegevoegde waarde hangt niet samen met het feit dat je overal vanaf moet weten.

2. Laat los

Laat mensen op hun manier het werk doen. Werkzaamheden zijn vaak op  verschillende manieren uit te voeren. Als iemand dit zelf kan bepalen, zul je zien dat hij meer eigenaarschap toont.

3. Wees geduldig

Geef de mensen voldoende tijd om klus te klaren en neem het niet over. Geef ze de mogelijkheid om van hun ervaringen te leren ook al duurt het dan soms wat langer.

4. Geef ruimte

Ga er niet (continu) bovenop zitten. Laat mensen hun gang gaan en wees niet bij iedere tussenstap in een project of klus in beeld.

5. Verschaf doelbewust informatie

Geef alleen díe informatie die nodig is om de klus te klaren en om het resultaat te bereiken. Laat het verder los en je zult zien dat medewerkers zelf de juiste informatie gaan vinden.

Beter presterende medewerkers

Medewerkers presteren veel beter als je minder gaat micromanagen. Dat voelt voor sommige managers vaak eerst wat onwennig, maar op termijn levert het veel op. Stop met micromanagen en ga faciliterend leidinggeven. Hoe je dat doet staat beschreven in het boekje met de gelijknamige titel. Deze kun je bestellen in onze webshop.

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Ook interessant:

Nieuw!

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.