Het Teamuitje: Gezellig of Zinvol?

De zomer breekt aan, veel teams organiseren vaak nog voor de vakantie, of direct erna een teamdag. Beetje Karten, paintballen en een Barbecue na afloop. Hartstikke leuk natuurlijk. Goed voor het teamgevoel ook.

Lees ook ons artikel: 10 voorwaarden voor een succesvol Teamuitje met impact

Wat gaan we doen dit jaar?

Ieder jaar is het natuurlijk de bedoeling om er weer iets leuks van te maken, maar hoe maak je een keus? Wat moet je doen? Twintig offertes aanvragen bij diverse bedrijfsuitje-websites? Zelf iets organiseren? Hoeveel geld mag het kosten?

Belangrijke vraag is wat wil je bereiken? Met welke reactie na afloop ben je tevreden?

Zoiets al dit?

“Lachen man!”

“Ik had er meer van verwacht”

“wel leuk hoor…”

“het eten was goed…”

“Gewoon gezellig, zoals altijd”

Of zou je er iets meer uit kunnen halen. Zoals dit:

 

“Ik heb een aantal mensen echt anders leren kennen”

“Dit zouden we op ons werk moeten toepassen”

“We kunnen veel meer van elkaar leren”

“Het is nu een stuk makkelijker om elkaar aan te spreken op de werkvloer”

Bestaande patronen

We zijn gewoontedieren. Misschien herken je het wel. Er is een borrel en wie staan met wie te praten? Precies, het zijn meestal dezelfde mensen die elkaar opzoeken en elkaars meningen bevestigen. Elkaar beter leren kennen gebeurt vaak niet omdat we vooral op zoek gaan naar een bevestiging van datgene wat we over of van elkaar weten. Jan is altijd de lolbroek, Kees drinkt meestal net ééntje te veel, Wim wil altijd winnen, Carolien houdt niet ruzie, Chantal regelt altijd de bitterballen en Max is vaak degene die te laat is.

Iedereen weet het, maar willen we bestaande patronen en beelden in stand houden? Wat zouden we óók kunnen bereiken met het jaarlijkse, misschien wel traditionele teamuitje?

Samen kom je verder…

Bij P&A Talentontwikkeling geloven we teams er voor kunnen zorgen dat teamleden boven zichzelf uit kunnen stijgen. Als het team lekker loopt dan is het gezamenlijke resultaat duidelijk meer dan de som der delen. En goed samenwerken gaat beter als het contact tussen de mensen goed is. Als er vertrouwen is, openheid en als je het gewoon leuk met elkaar hebt.

Een teamuitje mag natuurlijk gewoon leuk zijn, maar hoe mooi is het als je na het teamuitje ook daadwerkelijk verbetering ziet ontstaan. Als er meer openheid is, meer vertrouwen of betere onderlinge feedback?
Investeren in de onderlinge verstandhouding is heel erg waardevol. Onze teamcoaches weten de balans te vinden tussen samen plezier maken en samen leren. Als je stappen wilt zetten en vindt dat het tijd is voor beweging op dat vlak. Als je dat wilt? Bel ons dan om iets moois te organiseren. Een teamuitje met Impact.

Bekijk aanbod Teamuitjes met Impact

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.