Strategisch Leiderschap, Durf te delen!

Proefschrift van Hester Duursema over strategisch leiderschap

In maart 2013 promoveerde Hester Duursema aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een interessant proefschrift over strategisch management. Belangrijke conclusie van haar is dat als je strategisch leiderschapsgedrag binnen teams deelt, deze teams effectiever zijn in de omgang met hun externe omgeving. Breng medewerkers dus op één lijn met de organisatieontwikkeling.

Strategisch leiderschap meer dan ontwikkelen van daadkrachtige leiders

Veel leiderschaps-ontwikkeltrajecten zorgen er voor dat individuele leiders met meer daadkracht durven optreden. Het lijkt dan een doel op zichzelf. Terwijl je als leidinggevende eigenlijk als doel moet hebben om van de organisatie een plek te maken waar mensen samen komen om mooie dingen te doen. Wil je hier als leidinggevende effectief mee omgaan, dan is het nodig dat op alle leidinggevende niveaus de neuzen dezelfde kant op staan, en de juiste wijze van leidinggeven wordt toegepast. Hester zegt hierover:

“De ontwikkeling van strategisch leiderschap is meer dan het ontwikkelen van daadkrachtige, individuele leiders. Het omvat alle lagen van de organisatie. Doordat organisaties in steeds complexere omgevingen functioneren en horizontaler worden, neemt de interactie buiten de grenzen van de organisatie gestaag toe. Daarom is er niet alleen aan de top van de organisatie behoefte aan een pro-actievere houding ten aanzien van organisatieontwikkeling, maar ook daaronder.”

Leiderschap is geen doel, maar een middel

In korte bewoordingen is leiderschap geen doel, maar een middel. Leiderschapspogramma’s zouden in onze visie dan ook niet moeten gaan over de ontwikkeling van leiders, maar zouden meer gericht moeten zijn op:

  • Wie vormen de organisatie?
  • Welke kernwaarden passen hierbij?
  • Wat is onze gezamenlijke stip op de horizon?
  • Wat vraagt dat aan houding en gedrag van al onze medewerkers?
  • Hoe kan leiderschap bijdragen aan het realiseren van onze gezamenlijke droom?

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Ook interessant:

Nieuw!

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.