Wij zijn er klaar voor, P&A Next Level!

veranderen team P&A

P&A Talentontwikkeling heeft zichzelf helemaal vernieuwd en is bovendien verhuisd naar Zwolle!

Veranderen valt niet mee

Écht veranderen is heel moeilijk als je dat wil doen vanuit een bestaande organisatie. Dat weten veel ondernemers. Soms is het beter om je af te vragen, hoe het zou zijn als je helemaal opnieuw zou beginnen. Hoe zou de organisatie er dan uit zien? Wat van het oude zou je mee willen nemen en wat zou je echt anders aan gaan pakken?

Als je anderen helpt veranderen, hoe doen wij het dan zelf?

Vanuit P&A helpen we veel organisaties om eigenaarschap bij medewerkers aan te wakkeren. Wij helpen organisaties en teams om met veel plezier, voldoening, zelf-lerend en soms ook zelf-organiserend, prachtige resultaten te behalen. Maar hoe zit dat dan bij ons zelf? Kunnen we oprecht zeggen dat wij praktiseren wat we prediken?

YES WE CAN!

Hierop kunnen we sinds vandaag volmondig JA op zeggen. De afgelopen maanden hebben we dit zorgvuldig voorbereid. Want in het voorjaar van 2019 vroeg ik mezelf hardop af: ‘Als ik zo geloof in eigenaarschap, kunnen we dan ook niet het eigenaarschap bij P&A in formele zin anders regelen’. Ben ik in staat om het eigenaarschap over het geheel los te laten en het bedrijf in volledig gezamenlijkheid verder te brengen naar een Next Level. Wat is daarvoor nodig? Met wie, hoe, en waarom eigenlijk? Vervolgens hebben we vanuit de waarden Vrijheid, Verbondenheid en Gelijkwaardigheid een nieuwe organisatievorm uitgedacht. En op 30 januari 2020 tekenden we met elkaar de nodige papieren bij de notaris.

veranderen team P&AP&A Talentontwikkeling wordt formeel per 1 januari 2020 geleid door vier gelijkwaardige partners te weten; Claudia de Groot, Martijn Blom, Bas Poppe en Pieter van der Haak. Maar we doen het niet alleen met ons vieren, want we zien ons gelukkig ook nog eens omringd door een groep van P&A trainers die zich met hart en ziel verbinden aan het ontwikkelen van talent op het gebied van samenwerken, communiceren en leidinggeven. Authentieke individuele professionals die niet even een kunstje komen doen, maar zich met hun hele persoonlijkheid verbinden aan het werk dat ze doen voor onze klanten.

Stevige gesprekken

We zijn echt blij! Temeer, omdat het vinden van de juist vorm met vier tamelijk eigenwijze en autonome professionals best nog veel tijd heeft gekost. De gesprekken waren gericht op een gezamenlijke win/win, maar desondanks waren ze soms ook gewoon taai en kostte het energie. Maar door goed in verbinding te blijven was het altijd gericht op een uitkomst waar iedereen zich helemaal in kan vinden. Dankzij de goede gesprekken met elkaar hebben we uiteindelijk een prachtige basis gevonden van waaruit we samen gaan ondernemen. Hier en daar geholpen door een externe adviseur, maar vooral door telkens weer terug te gaan naar wat iedereen individueel wil, als professional, als ondernemer maar vooral als mens, met alles wat daarbij hoort.

Gelijkwaardigheid als basis

Wij geloven er in dat gelijkwaardigheid, gedeelde waarden en een gezamenlijke “droom”, voorwaardelijk zijn voor echt teamwork. Maar gelijktijdig gaat het bij teamwork ook om duidelijke afspraken maken met elkaar, focus hebben op het resultaat en eigenaarschap pakken op individueel niveau. Dit soort thema’s brengen wij bij onze klanten op de radar, maar we doorleven het ook zelf.

Onze focus

veranderen team P&AKijkend naar wat nodig is bij veel organisaties en waar wij zelf ook goed in zijn, zal P&A zich nog meer gaan focussen op het verbeteren van samenwerkings- of organisatieprocessen, het vergroten van eigenaarschap, het bouwen van een leercultuur en het empoweren van teamleden en leidinggevenden. Met mooie programma’s, interventies en tools voor zowel de publieke als de private sector. En we bieden onze diensten aan vanuit een next-level organisatie, zodat we met trots kunnen zeggen dat we zelf ook doen wat we zeggen.

Voor organisaties of teams die oprecht toe zijn aan interventies met impact zijn we er helemaal klaar voor om samen mooie stappen te zetten. Met als thuisbasis onze nieuwe kantoorlocatie in de binnenstad van Zwolle, waar ook Jump Serious Games gevestigd is.

Deze vind je misschien ook interessant:

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.