Crisisteamtrainingen

In het jaar 2000 begonnen wij vanuit P&A Talentontwikkeling als eerste trainingsbureau in Nederland met het begeleiden van crisisteams op zo’n manier dat niet de inhoud van het werk centraal stond maar de wijze waarop er werd samengewerkt. Thema’s als: beeldvorming, besluitvorming en oordeelsvorming waren wel bekend, maar hoe doe je dat bijvoorbeeld in een Multidisciplinair Crisisteam zoals een CoPI, een ROT of een Gemeentelijk Beleidsteam.
Wij begeleidden crisisteams door het hele land, op alle niveaus en zowel binnen monodisciplinaire settings (brandweer, GHOR, rijkswaterstaat, universiteit) als multi. Zelfs onze Koning Willem-Alexander heeft een keer bij ons een crisisteamtraining meegemaakt toen hij nog Prins was en druk begaan was met het Watermanagement.

Tip! Meld je aan voor de gratis proeverij voor het Crisis Dilemma Game

Meer behoefte ontstaan voor inhoudelijke workshops

Intussen zijn er veel bureaus actief geworden in deze markt en die doen veelal goed werk. Wat opviel was dat er de laatste jaren meer behoefte ontstond aan de inhoud waardoor wij steeds vaker gevraagd werden om scenario’s te schrijven en inhoudelijk feedback te geven. Dat kunnen we wel, maar daar ligt niet de kracht van P&A Talentontwikkeling. Vandaar dat we in de periode 2012-2016 ons wat meer zijn gaan concentreren op andere takken van sport.

P&A legt focus op persoonlijke- of teamvaardigheden

Zoals je kunt zien op deze website vestigen we eigenlijk niet veel aandacht aan het trainen van crisisteams. Maar we doen het nog wel degelijk! Een deel van onze trainers kent de context van crisisbeheersing maar al te goed en als er vragen langskomen waarbij de focus vooral ligt op persoonlijke- of teamvaardigheden dan doen we graag mee.

Workshops, Games & Simulatie spellen

Het trainen van crisisteams kan overigens ook heel goed door eigen mensen van veiligheidsregio’s worden uitgevoerd, mits ze goed zin opgeleid. Om begeleiders van crisisteams te helpen hebben we de workshops die wij in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld toegankelijk gemaakt om in te zetten. Binnen ons zusterbedrijf Jump Serious Games vind je diverse workshops/games/simulatiespelen waarmee het samenwerken onder tijdsdruk heel goed kan worden beoefend.

Team Resource Management

Tegenwoordig spreekt men in veel regio’s niet meer over teamcompetenties maar over Team Resource Management. Dit overlapt grotendeels met Teamcompetenties en daarom hebben we enkele van onze games geactualiseerd zodat je, als je aandacht wilt besteden aan teamresourcemanagement onze games kunt inzetten om dit op een bijzondere, dynamische en leuke manier onder de aandacht kunt brengen.

Vragen?

Heb je een specifieke vraag, neem dan gerust contact met ons op. Wij doen als partner graag mee om jouw oefenbeleid door middel van onze games of begeleiding door te vertalen naar een mooie oefenprogramma.

Heb je vragen?

Wij doen als partner graag mee om jouw oefenbeleid door middel van onze games of begeleiding door te vertalen naar een mooie oefenprogramma.

;