Aan de slag met

Eigenaarschap

Eigenaarschap wordt binnen steeds meer organisaties een belangrijk thema. Maar wat betekent ‘Eigenaarschap’ eigenlijk? Hoe stimuleer je het bij medewerkers? En welke randvoorwaarden zijn nodig om Eigenaarschap succesvol in de praktijk te brengen? P&A biedt verschillende diensten die je helpen om stappen te zetten met Eigenaarschap in jouw organisatie. 

De bestseller ‘Wie zorgt dat het goed komt?‘ over het vergroten van Eigenaarschap in teams en organisaties, vormt het vertrekpunt voor al onze diensten. Het boek is geschreven door eigenaar van P&A Talentontwikkeling, Pieter van der Haak

Inspiratiesessie Eigenaarschap
Video afspelen

Impressie van inspiratiesessie Eigenaarschap

Nieuwe unieke game over Eigenaarschap

Het Eigenaarschap spel

Spelenderwijs teams of leidinggevenden laten ervaren wat Eigenaarschap is? Dat kan met het Eigenaarschap spel. Het spel is speciaal ontwikkeld voor teams en organisaties die graag een stapje verder willen zetten rondom het thema Eigenaarschap. 

Deze serious game is gebaseerd op de randvoorwaarden van Eigenaarschap uit het boek Wie zorgt het goed komt. Het spel is bedoeld om teams of leidinggevenden in gesprek te laten komen over het thema Eigenaarschap en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. 

Het spel is zowel los te huren als met begeleiding. Als coach / trainer deze game inzetten? Dat kan ook! Volg de train de trainer voor het Eigenaarschap spel. 

Training Eigenaarschap

Een aantal keer per jaar organiseren we een compacte masterclass Leidinggeven aan Eigenaarschap. Deelnemen? Wees er snel bij, de trainingen zitten snel vol!

Meer weten

Sterke teams kenmerken zich onder meer doordat de individuele teamleden een sterk gevoel van eigenaarschap ervaren. Hoe krijg je dit samen voor elkaar? Dat leer je als je ons inschakelt voor een incompany-training gericht op Eigenaarschap in Teams.

Meer weten

Geef jij leiding en ben je toe aan een volgende stap waardoor je jouw medewerkers beter kunt empoweren, zorgen dat zij meer eigenaarschap tonen en het zelf wat minder druk krijgt? Dan is het leertraject: Leidinggeven aan Eigenaarschap iets voor jou. 

Meer weten

Wil je als teamcoach de Eigenaarschaps game gebruiken om op een speelse, laagdrempelige manier het gesprek over eigenaarschap op gang brengen? Meld je dan aan voor de eerstvolgende train-de-trainer bijeenkomst.

Meer weten

Zelfscan eigenaarschap

We bieden iedereen eenmalig de kans om zonder kosten deze scan in te vullen. Hiermee krijg jij inzicht in de randvoorwaarden voor eigenaarschap. Wat is op jouw werkplek voor elkaar en waar liggen mogelijkheden ter verberering? Aan de hand van 42 stellingen krijg je in beeld op welke van de 7 randvoorwaarden van Eigenaarschap jij het beste scoort

Naar de Zelfscan Eigenaarschap

Met de online teamscan krijg je razendsnel in beeld hoe het er voor staat binnen jouw team. In hoeverre zitten de teamleden goed in hun rol, welke randvoorwaarden zijn voor elkaar en waar liggen de uitdagingen om hierin te groeien. 

Meer weten

Hét betere alternatief voor een medewerkerstevredenheid onderzoek. Tevredenheid zegt namelijk nog niets over eigenaarschap. Met de online organisatiescan kunnen de medewerkers (anoniem) aangeven hoe het er voor staat. Het biedt HRM-ers / directies een fantastisch inzicht en kan helpen voor het stellen van prioriteiten ten aanzien van het HRM beleid.

Meer weten

Inspiratiesessie Eigenaarschap

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt omdat hun medewerkers geen verantwoordelijkheid tonen. Ze doen gewoon hun werk, maar zetten niet een tandje bij om een verschil te maken. En als het misgaat nemen ze niet de verantwoordelijkheid, maar wijzen ze vaak naar de omstandigheden. Tijdens deze inspiratiesessie laten we zien wat Eigenaarschap precies is en hoe je dit kunt aanwakkeren. Deelnemers zetten hiermee de eerste stap naar het empoweren van medewerkers!

Meer weten

Een interactieve lezing over eigenaarschap en waardecreatie. Door deel te nemen aan deze sessie worden de deelnemers zich bewust van hun eigen toegevoegde waarde binnen de organisatie. Ze zien meer samenhang tussen hun eigen taak en het gezamenlijke doel en ze zijn zich bewust geworden in hoeverre ze hun eigen talenten nog meer in kunnen zetten of ontwikkelen.

Meer weten

Het boek Wie zorgt dat het goed komt?

Eigenaarschap vergroten in elk team

Pieter van der Haak weet als geen ander op basis van praktijkervaring tot de kern van de huidige leiderschapsimpasse door te dringen. En die impasse is: je wilt medewerkers meer eigenaarschap en verantwoording laten voelen, maar jij moet het als manager voor elkaar zien te krijgen. Hoe red je dat?

Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan.

Video afspelen

Event Eigenaarschap

Op het eerste door ons georganiseerde, en uitverkochte event over Eigenaarschap kwamen 150 geïnteresseerden. Het enthousiasme was zo groot dat wij overwegen om in de toekomst weer een event te organiseren.

Wil je hier bij zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste een uitnodiging!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Meer weten?

Aan de slag met Eigenaarschap in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 038 – 202 2110. 

Zij gingen je voor:

Blogs

verschilmakers kenmerken

De vier kenmerken van Verschilmakers

Verschilmakers heb je nodig om als organisatie flexibel, wendbaar en slagvaardig te zijn en blijven. Mensen die echt een verschil durven en kunnen maken. Verschilmakers. Maar wat zijn de kenmerken van verschilmakers?

fuck blue monday

F*ck Blue Monday!

Blue Monday is gewoon een bedachte term die onderbouwd is door een pseudo wetenschappelijke bullshit formule. Maandag 18 januari, de mooiste dag van het jaar. Lege akkers, er kan straks weer van alles groeien. Wat ga je planten in het voorjaar? Ga naar buiten; het is niet heel warm het is niet heel koud. Het is gewoon zoals het is. Niets moet, alles kan nog…

En de seks is ook al niet meer wat het was…over leiderschap in corona tijd

Zo druk dat je geen tijd meer hebt voor elkaar. 24/7 druk met je werk en tussendoor ‘manage’ je met je partner het huishouden, help je de kinderen nog met hun huiswerk en ’s avonds laat gun je jezelf één aflevering op Netflix van je favoriete serie. En ja, de seks…wanneer hebben ze het voor het laatst ook al weer gedaan?

verschilmakers

Cultuurverandering? Zoek de Verschilmakers in jouw organisatie!

Verschilmakers heb je nodig in iedere organisatie. Maar hoe vind je die? Het zijn mensen die eigenaarschap tonen en die bepaalde eigenschappen in huis hebben die belangrijk zijn om in beweging te blijven. In dit artikel leer je de Verschilmakers herkennen en bovendien geven we tips hoe je meer mensen in jouw organisatie een verschil kunt laten maken.