Aan de slag met

Eigenaarschap

Eigenaarschap wordt binnen steeds meer organisaties een belangrijk thema. Maar wat betekent ‘Eigenaarschap’ eigenlijk? Hoe stimuleer je het bij medewerkers? En welke randvoorwaarden zijn nodig om Eigenaarschap succesvol in de praktijk te brengen? P&A biedt verschillende diensten die je helpen om stappen te zetten met Eigenaarschap in jouw organisatie. 

De bestseller ‘Wie zorgt dat het goed komt?‘ over het vergroten van Eigenaarschap in teams en organisaties, vormt het vertrekpunt voor al onze diensten. Het boek is geschreven door eigenaar van P&A Talentontwikkeling, Pieter van der Haak

Video afspelen

Impressie van inspiratiesessie Eigenaarschap

Het boek Wie zorgt dat het goed komt?

Eigenaarschap vergroten in elk team

Pieter van der Haak weet als geen ander op basis van praktijkervaring tot de kern van de huidige leiderschapsimpasse door te dringen. En die impasse is: je wilt medewerkers meer eigenaarschap en verantwoording laten voelen, maar jij moet het als manager voor elkaar zien te krijgen. Hoe red je dat? Een van zijn oplossingen is regelruimte: Van der Haaks mooie term voor de essentie van het nieuwe leiderschap. Jouw taak als manager is om mensen te helpen ontdekken wat ze willen bereiken, hun te laten ervaren dat ze het kunnen en ervoor te zorgen dat ze iets wezenlijks bijdragen aan de organisatie. En dat alles in een context waarin vanuit vertrouwen wordt samengewerkt. Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan.

  • Voormalig nr. 1 op Managementboek.nl
  • 140 dagen in de top 100
  • 5 sterren beoordeling op Managementboek.nl

Aan de slag met Eigenaarschap in jouw organisatie?

We helpen je graag bij het maken van een keuze voor de juiste uitvoeringsvorm. Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Trainingen
trainingen-eigenaarschap-pa-talentontwikkeling

Een aantal keer per jaar organiseren we een open en gratis training Leidinggeven aan Eigenaarschap. Deelnemen? Wees er snel bij, de trainingen zitten snel vol!

Meer weten

Sterke teams kenmerken zich onder meer doordat de individuele teamleden een sterk gevoel van eigenaarschap ervaren. Hoe krijg je dit samen voor elkaar? Dat leer je als je ons inschakelt voor een incompany-training gericht op Eigenaarschap in Teams.

Meer weten

Geef jij leiding en ben je toe aan een volgende stap waardoor je jouw medewerkers beter kunt empoweren, zorgen dat zij meer eigenaarschap tonen en het zelf wat minder druk krijgt? Dan is het leertraject: Leidinggeven aan Eigenaarschap iets voor jou. 

Meer weten

  • Online scans
Zelfscan eigenaarschap

Met de gratis zelfscan krijg jij inzicht in welke mate jij een gevoel van eigenaarschap hebt. Aan de hand van 14 vragen krijg je in beeld op welke van de 7 randvoorwaarden van Eigenaarschap jij het beste scoort. 

Naar de gratis Zelfscan

Wil je een completer inzicht in waar het goed gaat en waar belemmeringen of uitdagingen liggen om meer eigenaarschap te kunnen ervaren? Doe dan de zelfscan Werkbeleving voor slechts € 29,-. Je krijgt hiermee inzicht in hoe je scoort op alle 7 randvoorwaarden.

Doe de zelfscan Werkbeleving

Met de online teamscan krijg je razendsnel in beeld hoe het er voor staat binnen jouw team. In hoeverre zitten de teamleden goed in hun rol, welke randvoorwaarden zijn voor elkaar en waar liggen de uitdagingen om hierin te groeien. 

Meer weten

Hét betere alternatief voor een medewerkerstevredenheid onderzoek. Tevredenheid zegt namelijk nog niets over eigenaarschap. Met de online organisatiescan kunnen de medewerkers (anoniem) aangeven hoe het er voor staat. Het biedt HRM-ers / directies een fantastisch inzicht en kan helpen voor het stellen van prioriteiten ten aanzien van het HRM beleid.

Meer weten

  • Inspiratiesessies
Inspiratiesessie Eigenaarschap

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt omdat hun medewerkers geen verantwoordelijkheid tonen. Ze doen gewoon hun werk, maar zetten niet een tandje bij om een verschil te maken. En als het misgaat nemen ze niet de verantwoordelijkheid, maar wijzen ze vaak naar de omstandigheden. Tijdens deze inspiratiesessie laten we zien wat Eigenaarschap precies is en hoe je dit kunt aanwakkeren. Deelnemers zetten hiermee de eerste stap naar het empoweren van medewerkers!

Meer weten

Een interactieve lezing over eigenaarschap en waardecreatie. Door deel te nemen aan deze sessie worden de deelnemers zich bewust van hun eigen toegevoegde waarde binnen de organisatie. Ze zien meer samenhang tussen hun eigen taak en het gezamenlijke doel en ze zijn zich bewust geworden in hoeverre ze hun eigen talenten nog meer in kunnen zetten of ontwikkelen.

Meer weten

Event Eigenaarschap 2018

Op 6 april 2018 kwamen 150 geïnteresseerden naar ons uitverkochte event over Eigenaarschap. Dit naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwste boek van Pieter van der Haak: ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ Het enthousiasme was zo groot dat wij overwegen om in de toekomst weer een event te organiseren. Wil je hier bij zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste een uitnodiging!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Contact

Aan de slag met Eigenaarschap in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 053 – 431 10 60. 

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Zij gingen je voor:

×

Winkelmand