Compacte Masterclass 'Eigenaarschap en Sterke Teams'

Locatie Zwolle
Inclusief boek én pizza
Maximaal 12 personen vol = vol
NIEUW

Uw opties om te beginnen met Eigenaarschap

P&A - 21-06-23 - 52 - HR

Deze masterclass wordt enkele keren per jaar gegeven, bekijk hier wanneer de volgende masterclass is. Maximaal 12 deelnemers, twee begeleiders, een pizza tussendoor en samen aan de slag! Iedereen gaat met concrete ideeën naar huis om eigenaarschap in zijn eigen organisatie of team een boost te geven. Jij ook?  Wees er snel bij, dit unieke compacte programma zit meestal direct vol!

Meer weten

Sterke teams kenmerken zich onder meer doordat de individuele teamleden een sterk gevoel van eigenaarschap ervaren. Hoe krijg je dit samen voor elkaar? Dat leer je als je ons inschakelt voor een incompany-training gericht op Eigenaarschap in Teams.

Meer weten

Eigenaarschap is bij sommige medewerkers wel aanwezig, maar niet bij iedereen. Het Verschilmakers-traject is een unieke  en beproefde interventiemethode waarmee je de mensen die nu het verschil maken helpt om dit nog meer te doen en anderen daar in mee te nemen. We hebben hiervoor een geheime formule. Meer weten? Mail naar Martijn (martijn@talentontwikkeling.com). Of lees toch even dit artikel.

Eigenaarschap ontstaat niet door er alleen maar over te praten. Uiteindelijk wil je eigenaarschap terugzien in houding en gedrag. Daarom is het volgen van trainingen voor teams, leidinggevenden of individuele medewerkers belangrijk. En dat doen we graag. Altijd op maat, afgestemd op datgene wat jullie willen bereiken. 

P&A - 21-06-23 - 87 - HR

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt omdat hun medewerkers geen verantwoordelijkheid tonen. Ze doen gewoon hun werk, maar zetten niet een tandje bij om een verschil te maken. En als het misgaat nemen ze niet de verantwoordelijkheid, maar wijzen ze vaak naar de omstandigheden. Tijdens deze inspiratiesessie laten we zien wat Eigenaarschap precies is en hoe je dit kunt aanwakkeren. Deelnemers zetten hiermee de eerste stap naar het empoweren van medewerkers!

Meer weten

Verschilmakers zijn trotse collega's die eigenaarschap tonen, verantwoordelijkheid nemen en geen blad voor de mond nemen. Mensen die je écht nodig hebt in deze grillige tijd met talrijke snelle veranderingen. 

Hoe herken je ze? En hoe zorg je voor meer verschilmakers in jullie organisatie? Laat je inspireren! 

Meer weten

Auteur Pieter van der Haak is partner van P&A en verzorgt regelmatig lezingen/inspiratiesessies rondom één van zijn favoriete thema's Eigenaarschap. Hij schreef het boek "Wie zorgt dat het Goed komt" en deelt zijn inzichten graag tijdens een lezing of interactieve workshop. 

Meer hierover?  klik hier

Wil je geïnspireerd raken rondom het thema eigenaarschap en het goede gesprek hiermee op gang brengen over eigenaarschap? Boek dan een inspiratiesessie of keynote door Pieter van der Haak, schrijver van diverse boeken waaronder “Wie zorgt dat het goed komt?” over het vergroten van eigenaarschap in teams en organisaties. Of vraag ons te helpen de Verschilmakers in jouw organisatie op te sporen.

Zelfscan eigenaarschap

We bieden iedereen eenmalig de kans om zonder kosten deze scan in te vullen. Hiermee krijg jij inzicht in de randvoorwaarden voor eigenaarschap. Wat is op jouw werkplek voor elkaar en waar liggen mogelijkheden ter verberering? Aan de hand van 42 stellingen krijg je in beeld op welke van de 7 randvoorwaarden van Eigenaarschap jij het beste scoort

Naar de Zelfscan Eigenaarschap

Met de online teamscan krijg je razendsnel in beeld hoe het er voor staat binnen het team. In hoeverre pakt iedereen goed zijn rol op; welke randvoorwaarden zijn prima en waar liggen de uitdagingen om verder te komen met elkaar. 

Meer weten

Ons idee: stop met het traditionele medewerkerstevredenheidsonderzoek. Tevredenheid zegt namelijk niets over eigenaarschap. Tevreden medewerkers  zijn niet per sé bevlogen en maken ook lang niet altijd echt het verschil. Door online te inventariseren hoe iedereen scoort op de randvoorwaarden voor eigenaarschap krijgt je wél een goed beeld van datgene wat nodig is. Het biedt HRM-ers / directies een fantastisch inzicht en helpt  bij het maken van keuzes ten aanzien van het HRM beleid. Het is bovendien een mooie nul-meting van waaruit je verder kunt ontwikkelen en waardoor je na na enige tijd kunt zien wat er is verbeterd. 

Meer weten

Deze unieke zelfscan voor Verschilmakers helpt je om jouw verschilmakersprofiel in kaart te brengen. Welke kwaliteiten zet je al in en waar heb je een mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. 

Meer weten

Eigenaarschap ontwikkelen of aanwakkeren. Een mooi streven, maar hoe staat het er eigenlijk voor? Wat gaat al goed en waar zit echt ruimte voor ontwikkeling? Met onze online scan breng je razendsnel in kaart waar de schoen wringt en weet je wat je kunt doen om eigenaarschap te vergroten in jouw organisatie of in je team.

P&A - 21-06-23 - 66 - HR

Direct alle details vind je hier

voor groepen van 15 tot 22 deelnemers

Een hele dag ondergedompeld worden in een andere werkelijkheid. 

Deze businessgame wordt ingezet om afdelingen te helpen in het ontwikkelen van eigenaarschap, maar ook voor het management in grotere organisaties waar behoefte is aan een impuls op het gebied van leiderschap in combinatie met eigenaarschap.

Klik hier voor uitgebreide informatie

Of klik hier voor een impressie op youtube

 

Spelenderwijs teams of leidinggevenden laten ervaren wat Eigenaarschap is? Dat kan met het Eigenaarschap spel. Het spel is speciaal ontwikkeld voor teams en organisaties die graag een stapje verder willen zetten rondom het thema Eigenaarschap. 

Deze serious game is gebaseerd op de randvoorwaarden van Eigenaarschap uit het boek Wie zorgt het goed komt. Het spel is bedoeld om teams of leidinggevenden in gesprek te laten komen over het thema Eigenaarschap en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. 

Als je iets voelt onthoud je het beter. Daarom helpen we onze klanten vaak door Serious Games in te zetten.

Een hele dag deelnemen aan een business simulatie waarin je zelf ervaart wanneer het eigenaarschap er is en wanneer niet bijvoorbeeld.

Of een bordspel waarin je spelenderwijs leert ontdekken welke randvoorwaarden belangrijk zijn. 

Wat is Eigenaarschap?

Eigenaarschap is jezelf ergens over ontfermen en daarbij de volle verantwoordelijkheid nemen

Heb jij het idee dat het bij jullie nog niet helemaal super gaat? Wil je iets met Eigenaarschap, maar je weet niet echt wat? Even vrijblijvend sparren met een professional kan je al een hoop helderheid verschaffen. 

Laat hieronder je gegevens achter bij Rianne. Zij zorgt dat er op korte termijn een afspraak wordt gepland met Martijn, Bas of Claudia om te sparren over jouw situatie!

Herken jij de volgende problemen?

  • Waarom pakken ze het werk niet uit zichzelf op?
  • Waarom moet ik altijd overal achteraan om iets voor elkaar te krijgen?
  • “Afspraak is afspraak”, dat is bij ons helaas niet het geval.
  • Waarom zijn het altijd dezelfde mensen die initiatief tonen?
  • Waarom komt er niet uit wat er in zit?

Aan de slag met Eigenaarschap

Wie-zorg-dat-het-goed-komt-def-jan2018

Eigenaarschap vergroten in elk team

Pieter van der Haak weet als geen ander op basis van praktijkervaring tot de kern van de huidige leiderschapsimpasse door te dringen. En die impasse is: je wilt medewerkers meer eigenaarschap en verantwoording laten voelen, maar jij moet het als manager voor elkaar zien te krijgen. Hoe red je dat?

Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan.

Spelenderwijs teams of leidinggevenden laten ervaren wat Eigenaarschap is? Dat kan met het Eigenaarschap spel. Het spel is speciaal ontwikkeld voor teams en organisaties die graag een stapje verder willen zetten rondom het thema Eigenaarschap. 

Deze serious game is gebaseerd op de randvoorwaarden van Eigenaarschap uit het boek Wie zorgt het goed komt. Het spel is bedoeld om teams of leidinggevenden in gesprek te laten komen over het thema Eigenaarschap en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. 

Meer lezen over Eigenaarschap

evalueren

Als evalueren niet helpt om verder te komen

Evalueren lijkt dé manier om te leren van je ervaringen. Maar de manier waarop je terugblikt is van grote invloed is op je werkelijke leerervaring en daarmee ook op je mogelijkheden om in de toekomst echt anders te handelen voor een betere uitkomst. Dit geldt zowel voor jou als individu, maar ook voor je team of je afdeling. Helaas is de manier waarop mensen en teams reflecteren, niet altijd de manier die het meeste oplevert…

Agile Eigenaarschap

4 vragen voor Agile Teams en Eigenaarschap

Eigenaarschap en Agile, vele overeenkomsten, veel dezelfde kernwaarden. Deze vier vragen moet je aan elk team stellen om goed van start te gaan. Leer als team(lid) hoe je eigenaarschap toont en voelt en word AgilePLUS!

Hybride samenwerken, wacht niet te lang

4 redenen om snel te beginnen met hybride samenwerken

Hybride samenwerken is juist nu belangrijk. Er zijn genoeg redenen om het hybride werken in te voeren. In dit artikel schetsen we vier belangrijke redenen. Maar doe het zorgvuldig want het invoeren van hybride werken vraagt een goede dialoog en een goede start.

hybride werken hoe doe je dat

Teamsessie over hybride werken; 7 vragen

Oké jullie hebben een teamsessie gepland over hybride werken. Maar waar moet dat over gaan? Veel HR medewerkers, managers en teams worden uitgedaagd om het hybride werken te gaan faciliteren. Tijdens de coronacrisis moesten we allerlei technische oplossingen vinden om online met elkaar te gaan samenwerken, maar eenmaal terug naar de fysieke werkplek ontstaan er nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we om met de combinatie van thuis en online met elkaar samenwerken.

Meer weten?

Aan de slag met Eigenaarschap in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 038 – 202 2110. 

Zij gingen je voor:

;