Compacte Masterclass 'De kracht van een positieve leercultuur'

Meerdere keren per jaar | Zwolle
Inclusief boek én pizza
Maximaal 12 personen vol = vol
NIEUW

Snel aan de slag met de leercultuur?

P&A - 21-06-23 - 91 - HR

Nieuw in ons programma; de compacte Masterclass, in de wandelgangen ook wel "Pizzasessie" genoemd. In een compact programma van 14.00 tot 19.00 nemen we je mee langs de kenmerken van een positieve leercultuur en laten we zien wat jij kunt doen om te zorgen dat mensen in jouw team meer initiatief durven te tonen, te durven experimenteren en sneller leren van hun opgedane ervaringen.

Sterke teams kenmerken zich door een positieve leercutluur.

Hier vind je meer informatie en de actuele datum.

Om als persoon of als team te blijven ontwikkelen helpt het enorm als je een zogenaamde groeimindset hebt. 

Het begrip groeimindset is gebaseerd op de positieve psychologie. In deze training leer je hier alles over. Leer de wereld te zien vanuit een groeimindset of ontdek wat een collectieve groeimindset kan betekenen voor sterke teams en wendbare organisaties. 

Direct door naar deze training

Feedbacktrainingen hebben weinig impact. Waarom is dat zo en wat is het alternatief?

Onze Feedforward training geeft oplossingen die wel werken. Omdat het geen kunstjes zijn, maar omdat je werkt aan een positief leerklimaat waarin het straks 'normaal' is om feedback te vragen.

Kijk direct wat we gaan doen tijdens deze training

In tijden van veranderingen is het de kunst om proactief te reageren. Geen slachtoffergedrag, maar kijken wat wél kan.

Om medewerkers te empoweren om effectief te reageren op de nieuwe werkelijkheid is de training Proactief Denken en Doen ontwikkeld. 

Dat is precies wat we zoeken!

Wat is leren...

Gaat het over het opmaken van het opleidingsbudget en het aantal cursussen dat er door medewerkers wordt gevolgd?

Of is het iets anders?

Mag het gaan over het benutten van het groei-potentieel in jullie organisatie? Leren jullie ook door te reflecteren op de praktijk? Is het veilig genoeg om te experimenteren en fouten te maken? Kortom heerst er een positief leerklimaat in jouw organisatie?

Wil je hiermee aan de slag dan kan dat. In dit programma leer je hoe jij als leidinggevende hierin voorop kan gaan, hoe jij het voorbeeld geeft en aan welk knoppen jij kan draaien om een positief leerklimaat te creëren in jouw team of organisatie. En hoe je de rest meekrijgt natuurlijk. 

Daar wil ik meer over weten, neem contact met mij op...

Een positieve leercultuur ontstaat als mensen een groeimindset hebben, als ze proactief zijn en als er een veilige omgeving is waarin iedereen gezien wordt. Daar gaan onze trainingen over…

P&A - 21-06-23 - 110 - HR

Een positief leerklimaat is een voorwaarde om te zorgen dat er eigenaarschap ontstaat bij de professionals. 

Eigenaarschap bij medewerkers ontstaat namelijk pas als zij zich veilig voelen en de voldoende ruimte krijgen. Pieter van der Haak schreef hierover de bestseller "Wie zorgt het goed komt"  Tijdens een (interactieve lezing) over dit onderwerp maakt hij duidelijk aan welke knoppen je kunt draaien om de leercultuur te verbeteren en hiermee eigenaarschap echt van de grond te krijgen.

Meer informatie over de inspiratiesessie over Eigenaarschap

Welke leiderschapsstijl past het beste als je wilt dat mensen sneller en effectiever leren van hun ervaringen. Hoe zorg je dat er van fouten wordt geleerd in plaats van dat er steeds wordt gezocht naar schuldigen.

Hoe empoweren “nieuwe leiders” hun medewerkers. Wat moeten ze loslaten en wat moeten ze juist gaan doen om het beste in de medewerkers naar boven te brengen? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat medewerkers een groeimindset ontwikkelen?

Boek een inspiratiesessie voor de leidinggevenden om hierop antwoord te geven.

Meer informatie

Waarom helpen feedbacktrainingen niet en wat is het alternatief?

Bouwen aan een positief leerklimaat doe je met Feedforward technieken in combinatie met positieve psychologie. 

Maak de mensen in jouw organisatie bewust van de kracht van de positieve psychologie en ervaar direct en het effect van feedforward.

Direct door naar de inspiratiesessie

Waarom ontwikkelt de ene persoon zich veel sneller dan de andere? Waarom zeggen sommige mensen: “Zo ben ik nu eenmaal” terwijl anderen voortdurend in beweging blijven en zich verder ontwikkelen? Het geheim zit hem in de aanwezigheid van een Groeimindset.

En het mooie is dat je deze groeimindset kunt ontwikkelen. Lees er meer over in het boek: Groeimindset, misschien is dat wel iets voor mij of boek een inspiratiesessie rondom de vraag: Hoe ontwikkelen we een collectieve groeimindset en werken we aan een positieve leercultuur.

Klik hier voor de inspiratiesessie/lezing

Korte interactieve sessies voor grote en kleine groepen om het gesprek op gang te brengen. Ontdek de mogelijkheden of neem contact met ons op voor meer…

Zelfscan eigenaarschap

Sommige mensen ontwikkelen zich sneller en makkelijker dan anderen. Hoe komt dat? Het geheim zit 'm in jouw groeimindset. Als je die hebt dan vormt dit een prachtige basis om continu te blijven leren en ontwikkelen.  Je leest er alles over in het vlot geschreven boek: "Groeimindset is dat wel iets voor mij?"   Veel bedrijven, sportteams en onderwijsinstellingen uit de hele wereld schenken aandacht  aan dit belangrijke concept. Maar hoe zit het met jouw groeimindset? Dat weet je binnen vijf munten door de gratis scan in te vullen!

Ja, ik wil weten of ik een groeimindset heb!

Is er een leercultuur waarbinnen we eigenaarschap durven te tonen? 

Breng zonder kosten snel in kaart hoe jij je werk beleeft. Geeft het voldoende energie, word je voldoende uitgedaagd, heb je het gevoel dat je duidelijk van betekenis bent? En in hoeverre is jouw werkomgeving voor jou prettig? Wat is daar goed aan en waar zou je wel iets meer of minder van willen? Hoe zit het met jouw gevoel van eigenaarschap? 

De werkbelevings zelfsscan bestaat uit 42 stellingen waarmee je razendsnel in beeld krijgt hoe jij er voor staat.

Naar de Zelfscan Werkbeleving en  Eigenaarschap

Waar sta je nu?

Als je dat weet dan wordt het makkelijker om te weten waar je naar toe wilt bewegen. Als individu, als team of als totale organisatie.

Daar zijn onze scans voor bedoeld. Waar sta je? Wat is oké en waar liggen prachtige kansen ter verbetering.

wandelcoaching

In de buitenlucht kom je letterlijk en figuurlijk makkelijker in beweging. Gun je zelf deze dosis energie en inzicht om jouw talenten verder tot bloei te zien komen. De beste klankbordgesprekken vinden plaats in de natuur wanneer je echt afstand neemt en de tijd even lijkt stil te staan.

Ja dat wil ik...

Wil je bouwen aan een positieve leercultuur dan zal je moeten investeren in een veilige omgeving waarbinnen mensen fouten mogen maken en nieuw gedrag mogen uitproberen.

Dat is makkelijk gezegd maar wij weten heel goed dat veel managers dit misschien wel kunnen roepen maar dat dit op de werkvloer veelal toch anders wordt beleefd.

Het verschil tussen de intentie van de directe en het gedrag van de directieleden is helaas vaak een belemmering om echte ontwikkeling op gang te krijgen.

Erken jij dat jullie als managers eigenlijk, ongewild toch een belemmering vormen of wil je dit onderzoeken. Laat ons dan binnen om het kussen op te schudden en samen met jullie op expeditie te gaan naar een nieuwe toekomst. 

Met meer eigenaarschap bij de professionals, sterkere teams en uiteindelijk een wendbare organisatie met een positieve leercultuur.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Wij coachen directies, leidinggevenden en HRM professionals in het bouwen van een positieve leercultuur. 

Een verse blik van buiten, deskundig advies en klankbord om je ideeën te toetsen. Hoe bouw je aan zo’n positieve leercultuur waarin teams sterker worden en waardoor de organisaties wendbaarder wordt. Op deze vraag vinden we samen een antwoord. 

Wat is een positieve leercultuur?

In deze grillige tijd heb je iedereen hard nodig om als organisatie flexibel en wendbaar te blijven reageren op alle veranderingen. Fouten maken mag, kwetsbaarheid is kracht. Voorkom dat mensen vast blijven hangen in oude patronen en realiseer je:

Organiseren is een werkwoord.
Niets is voor altijd.

Op onze website zijn meerdere artikelen te vinden die gaan over thema’s als groeimindset, leercultuur en positieve psychologie. Sterke teams kenmerken zich door een omgeving waarin vanuit een positieve mindset voortdurend wordt gekeken hoe we morgen weer een stukje beter kunnen presteren dan vandaag.

Artikelen

Talent behouden is prio 1 voor HR

Waarom talent behouden juist dit jaar belangrijker is dan ooit Enthousiaste professionals, hardwerkende loyale teamplayers en slimme jonge mensen met

Meer weten?

Aan de slag met de leercultuur in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 038 – 202 2110. 

Zij gingen je voor:

;