Talentontwikkeling

Zet je talenten in!

Waar kies jij voor? Voor middelmatigheid of voor werken in een mooie organisatie met fijne collega’s die het beste in elkaar naar boven brengen. Een organisatie waar iedereen zijn talenten in kan en in wil zetten.

Talentontwikkeling waar denk je dan aan? Mogen we met jou bijvoorbeeld ook spreken over thema’s als passie, werkgeluk, vitaliteit of het loslaten van de traditionele gesprekscyclus? Laten we dan snel beginnen! 

Stel ons jouw vraag:

Wat is Talentontwikkeling?

In deze grillige tijd heb je iedereen hard nodig om als organisatie flexibel en wendbaar te blijven reageren op alle veranderingen. Hoe jammer zou het zijn als de beste krachten vertrekken en je blijft zitten met middelmatig presterende medewerkers en een oplopend ziekteverzuimcijfer.

De best gemotiveerde medewerkers zijn díe medewerkers die alle ruimte krijgen om de eigen talenten verder te ontwikkelen. Deze mensen zijn eigenlijk bijna nooit ziek, ze leveren de beste prestaties, komen hun afspraken na en weten de organisatie uit de middelmatigheid te trekken richting excellentie. (let op! Excellentie is iets heel anders dan perfectie)

Mensen hebben vaak veel meer in huis dan wat ze gebruiken binnen hun standaard takenpakket. En vind je het niet jammer als iemand slechts 40% van zijn talenten in zet op het werk en de rest bewaart voor thuis? Of gezien vanuit het perspectief van de medewerker; hoe jammer is het als jij bijvoorbeeld 60 procent van jouw werkzame leven bezig bent met werkzaamheden waar je geen energie van krijgt?

Waarom nú aan de slag met Talentontwikkeling?

Excellente, flexibele en wendbare organisaties kiezen voor een 100% win/win situatie voor medewerkers én organisatie. Wil je dat ook? Durf je de traditionele taak- en functieomschrijvingen achter je te laten? Wil je zoeken naar ieders toegevoegde waarde als mens. Wil je kijken welke talenten iemand in huis heeft om te onderzoeken hoe je deze win/win situatie kunt creëren? Super! Laten we dat samen doen.

Juist in deze tijd van snelle veranderingen wil je alle potentie die er in huis is benutten. We hebben elkaar hard nodig om snel en adequaat te voldoen aan datgene wat de omgeving van ons vraagt.

Herken jij de volgende problemen?

 • Ik zou wel eens wat anders willen, maar weet niet goed wat
 • Ik heb het gevoel dat ik niet voldoende ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen
 • Wat vond ik vroeger ook al weer echt leuk om te doen?
 • Hoe zou ik binnen mijn huidige werkomgeving weer wat meer plezier in mijn werk kunnen krijgen
 • Zou ik ook iets anders kunnen dan wat ik nu doe?
 • Als iemand mij ergens anders een nieuwe baan aan zou bieden dan zou ik dat met beide handen aangrijpen

Of deze?

 • Ik heb het idee dat er veel meer mogelijk is met dezelfde mensen
 • Waarom is het kennelijk zo moeilijk om onze afspraken na te komen
 • Het ziekteverzuim is veel te hoog, wat kunnen we daar structureel aan doen?
 • Waar is de tijd gebleven dat we trots waren op ons werk?
 • Sommige mensen zitten gewoon al veel te lang op dezelfde plek
 • Veranderen lijkt hier echt heel moeilijk te zijn…
 • Ik zou wel wat meer positieve energie willen op de afdeling

 

Aan de slag met Talentontwikkeling

Onze diensten

Teamontwikkeling werkvormen

Talentontwikkeling; iedereen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en gelijktijdig ook in de gaten houden dat er een win/win situatie ontstaat tussen medewerkers en organisatie… dat klinkt mooi, maar hoe gaan we dit nu echt voor elkaar krijgen? Hieronder ons aanbod van trainingen gericht op talentontwikkeling

Op een professionele wijze de medewerkers uit jouw team of organisatie helpen met het in kaart brengen van hun talenten? Met onze Talenten-toolkit  is dat absoluut mogelijk! Tijdens deze compacte training krijg je deze toolkit en leer je de benodigde coach-technieken om talentgesprekken te kunnen voeren. 

Direct door naar deze training

Leidinggeven aan talentontwikkeling betekent dat je het beste in je medewerkers naar boven weet te brengen door het maken van de juiste match tussen persoon en het werk dat hij doet en door de voorwaarden te scheppen voor een optimaal werkklimaat. En het mooie is dat je dan gelijktijdig heel veel eigenaarschap zult zien ontstaan. Leidinggeven aan talentontwikkeling zien wij dan ook min of meer synoniem aan Leidinggeven aan Eigenaarschap.

Meer informatie hierover

Wat is het verschil tussen de old-school "manager" en nieuwe leiders? En waarom is dat nieuwe leiderschap dan zoveel beter? Wat doet dat met de mogelijkheden voor talentontwikkeling in jullie organisatie? 

Meer weten

Empoweren betekent letterlijk: iemand tot iets in staat stellen. Dat doe je door ten eerste te zorgen dat jouw medewerkers op een prettige manier worden uitgedaagd in hun dagelijks werk. Ten tweede is het de kunst om los te komen van vaste taak- en functie omschrijvingen; maak bij het verdelen van werkzaamheden binnen het team zoveel mogelijk gebruik van de individuele verschillen.

Klinkt simpel toch? En toch is er best nog wat tijd nodig om dit daadwerkelijk in je gedrag als leidinggevende goed te doorleven. Daarom hebben we hier een speciaal programma voor ontwikkeld. Wil je daar iets mee? Laat het dan even weten, dan praten we jou hierover bij.

wandelcoaching

Wij begeleiden leidinggevenden, HRM professionals én individuele medewerkers op het gebied van talentontwikkeling. Dit doen we individueel of in groepen. Hieronder de meest gekozen oplossingen gericht op persoonlijke groei en talentontwikkeling. 

Iemand een stukje met jou meeloopt. Een professionele coach. Om te sparren over waar je tegenaan loopt. Om in beweging te komen waar je zelf lijkt vast te lopen. Om inzicht te krijgen waar jij nog blinde vlekken heb. Om te reflecteren op waar je staat en waar je naar toe wilt. In de buitenlucht kom je letterlijk en figuurlijk makkelijker in beweging. Gun je zelf deze dosis energie en inzicht om jouw talenten verder tot bloei te zien komen.

Ja dat wil ik...

Direct door naar deze training

Waarvoor kom jij je bed uit? Welke unieke combinatie van talenten heb jij ter beschikking? 

Ieder mens is uniek en tijdens een diepte-interview over de ontwikkelingen in jouw leven in combinatie met het verkennen van jouw talenten middels de talentenkaarten krijg je (weer) grip op wie jij ook al weer bent. 

Hierdoor kun je meer focus aanbrengen in jouw werkzame leven. Eventueel binnen je huidige werkomgeving, maar misschien ook wel daar buiten. Laten we er samen een avontuur van maken! Online of Offline mogelijk.

Daar wil ik meer van weten!

Jonge mensen die een verschil komen maken in jouw organisatie. Dat wil je, maar hoe bind je deze mensen aan jouw organisatie? Hoe voorkom je dat ze na een jaar weer uitvliegen naar de volgende uitdagende job!

Binden en boeien van jong talent regel je door te zorgen dat snel een plek vinden waar ze tot bloei kunnen komen en het gevoel hebben van betekenis te kunnen zijn. Een Talent ontwikkelprogramma is hiervoor bij uitstek het middel dat je in kunt zetten.

Moeilijk, ingewikkeld? Nee hoor, wij helpen je gewoon bij het vormgeven en uitvoeren hiervan. 

Zelfscan eigenaarschap

Werk dat past bij jouw talenten . Een werkomgeving die jou stimuleert  en faciliteert om het beste in jezelf naar boven te brengen. Hoe mooi is dat? Misschien is dat al wel zo? Of toch niet? En als het niet zo is, waar is dan ruimte voor verbetering? Zit dat in jezelf of moet er iets veranderen aan de omgeving waarbinnen je werkt? En in hoeverre sta jij open voor (persoonlijke) ontwikkeling. Beschik jij over een groeimindset? 

Mooie vragen/ en wij helpen jou de antwoorden te vinden. Door onze scans bijvoorbeeld over Groeimindset. Of met onze werkbelevings-scan. Geen directe oplossingen, wel een duidelijk richting voor de volgende stap. 

Deze unieke zelfscan voor Verschilmakers helpt je om jouw verschilmakers profiel in kaart te brengen. Welke kwaliteiten zet je al in en waar heb je een mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. 

Meer weten

Sommige mensen ontwikkelen zich sneller en makkelijker dan anderen. Hoe komt dat? Het geheim zit 'm in jouw groeimindset. Als je die hebt dan vormt dit een prachtige basis om continu te blijven leren en ontwikkelen.  Je leest er alles over in het vlot geschreven boek: "Groeimindset is dat wel iets voor mij?"   Veel bedrijven, sportteams en onderwijsinstellingen uit de hele wereld schenken aandacht  aan dit belangrijke concept. Maar hoe zit het met jouw groei mindset? Dat weet je binnen vijf munten door de gratis scan in te vullen!

Ja, ik wil weten of ik een groeimindset heb!

We bieden iedereen eenmalig de kans om zonder kosten de online scan in te vullen waarmee je inzichtelijk maakt hoe je jouw werk beleeft. Geeft het voldoende energie, word je voldoende uitgedaagd, heb je het gevoel dat je duidellijk van betekenis bent? En in hoeverre is jouw werkomgeving voor jou prettig? Wat is daar goed aan en waar zou je wel iets meer of minder van willen? Hoe zit het met jouw gevoel van eigenaarschap? 

De werkbelevings zelfsscan bestaat uit 42 stellingen waarmee je razendsnel in beeld krijgt hoe jij er voor staat.

Naar de Zelfscan Werkbeleving en  Eigenaarschap

We bieden iedereen eenmalig de kans om zonder kosten de online scan in te vullen waarmee je inzichtelijk maakt hoe je jouw werk beleeft. Geeft het voldoende energie, word je voldoende uitgedaagd, heb je het gevoel dat je duidellijk van betekenis bent? En in hoeverre is jouw werkomgeving voor jou prettig? Wat is daar goed aan en waar zou je wel iets meer of minder van willen? Hoe zit het met jouw gevoel van eigenaarschap? 

De werkbelevings zelfsscan bestaat uit 42 stellingen waarmee je razendsnel in beeld krijgt hoe jij er voor staat.

Naar de Zelfscan Werkbeleving en  Eigenaarschap

Insights Discovery

Ben jij blauw, geel, rood of groen? Tja, dat klinkt wel erg simpel. Misschien ken je de internationaal erkende test, gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung. De Insights Discovery. Een prachtig instrument om jezelf te leren kennen.

Deze test is een instrument waarmee onder meer helder krijgt

 • Waarom je soms wel of niet gemotiveerd bent op je werk
 • Wat jouw persoonlijke drijfveren zijn
 • Wat je nodig hebt om je betrokken te voelen en bevlogen aan het werk te kunnen

Invullen van de (online) persoonlijkheidsvragenlijst levert een raak persoonlijkheidsprofiel op. Een fantastisch vertrekpunt met duidelijke en aansprekende taal om jezelf beter te leren kennen en begrijpen.

Meer informatie

hebben we het over hetzelfde

Talentontwikkeling…. een mooi woord, maar waar hebben we het eigenlijk over? Wil je met Talentontwikkeling aan de slag in jouw organisatie zorg dan eerst dat iedereen weet wat we er mee bedoelen en waarom het belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan. Pas na het  “WAT” en het “WAAROM” wordt het tijd voor het “HOE”. 

Wij helpen jou om jullie eigen visie op talentontwikkeling vorm te geven. Bovendien kunnen we je helpen om de samenhang tussen bijvoorbeeld Talentontwikkeling, eigenaarschap, leiderschap, empowerment, feedforward en het hebben van een groemindset te verduidelijken. Allemaal samenhangende thema’s die misschien wat abstract klinken, maar die wij voor jullie heel snel concreet kunnen maken zodat je er echt mee aan de slag kunt gaan. 

Om het gesprek over Talentontwikkeling op gang te krijgen is een inspiratiesessie rondom Talentontwikkeling en Eigenaarschap een geschikt middel. Eigenaarschap bij medewerkers ontstaat namelijk pas als zij hun talenten 100% kunnen inzetten. Pieter van der Haak schreef hierover de bestseller "Wie zorgt het goed komt"  Tijdens een (interactieve lezing) over dit onderwerp maakt hij duidelijk aan welke knoppen je kunt draaien om talentontwikkeling en hiermee eigenaarschap echt van de grond te krijgen.

Wat is de invloed van leiderschap op de mogelijkheden voor talentontwikkeling in jouw organisatie? Hoe empoweren “nieuwe leiders” hun medewerkers. Wat moeten ze loslaten en wat moeten ze juist gaan doen om het beste in de medewerkers naar boven te brengen? Boek een inspiratiesessie voor de leidinggevenden om hierop antwoord te geven.

Meer informatie

Hoe zorg je voor een omgeving die verdere talentontwikkeling bij jouw medewerkers stimuleert en faciliteert? Waarom helpt een feedbacktraining hier niet bij en wat is dan het alternatief? Bouwen aan een positief leerklimaat doe je met Feedforward technieken in combinatie met positieve psychologie. Meer hierover leer tijdens een inspiratiesessie (ook online mogelijk!)

Maak de mensen in jouw organisatie bewust van de kracht van de positieve psychologie en ervaar direct en het effect van feedforward. Hiermee zet je een belangrijke  stap voor het bouwen van dé ideale werkomgeving voor verdere talentontwikkeling.

Direct door naar de inspiratiesessie

Waarom ontwikkelt de ene persoon zich veel sneller dan de andere? Waarom zeggen sommige mensen: “Zo ben ik nu eenmaal” terwijl anderen voortdurend in beweging blijven en zich verder ontwikkelen? Het geheim zit hem in de aanwezigheid van een Groeimindset.

En het mooie is dat je deze groeimindset kunt ontwikkelen. Lees er meer over in het boek: Groeimindset, misschien is dat wel iets voor mij of boek een inspiratiesessie rondom de vraag: Hoe ontwikkelen we een collectieve groeimindset en werken we aan een positieve leercultuur.

Klik hier voor de inspiratiesessie/lezing

Unieke Toolbox Talentgesprekken

Talentgesprekken voeren

Durf je het traditionele functioneringsgesprek in te ruilen voor een persoonlijk gesprek over talenten en drijfveren? Durf je los te komen van taak- en functieomschrijvingen en maatwerk te leveren voor al jouw unieke collega’s? 

Wij helpen je erbij met onze toolbox en een unieke training!

Deze toolbox krijg je als je de training volgt. Daarna is het van jou en kan je het onbeperkt inzetten. Met een schat aan werkvormen voor het begeleiden van individuele medewerkers, maar ook voor teams.

Meer informatie over deze training? Klik dan even door. 

Verdieping

Zin in Gezeik (blog Gemeente)

Hoe behoud je als Gemeente de jonge talenten?

P&A Talentontwikkeling werkt veel voor gemeentes en andere overheidsorganisaties. Vooral daar blijkt het een flinke uitdaging om het jonge talent te behouden.  In dit artikel een prachtig voorbeeldproject van een gemeente in het midden van ons land over hoe zij hebben geïnvesteerd in jong talent.

fuck blue monday

F*ck Blue Monday!

Blue Monday is gewoon een bedachte term die onderbouwd is door een pseudo wetenschappelijke bullshit formule. Maandag 18 januari, de mooiste dag van het jaar. Lege akkers, er kan straks weer van alles groeien. Wat ga je planten in het voorjaar? Ga naar buiten; het is niet heel warm het is niet heel koud. Het is gewoon zoals het is. Niets moet, alles kan nog…

verschilmakers

Cultuurverandering? Zoek de Verschilmakers in jouw organisatie!

Verschilmakers heb je nodig in iedere organisatie. Maar hoe vind je die? Het zijn mensen die eigenaarschap tonen en die bepaalde eigenschappen in huis hebben die belangrijk zijn om in beweging te blijven. In dit artikel leer je de Verschilmakers herkennen en bovendien geven we tips hoe je meer mensen in jouw organisatie een verschil kunt laten maken.

Meer weten?

Aan de slag met Talentontwikkeling in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 038 – 202 2110. 

Een goed gesprek!

Over de kunst van het coachen in een snel veranderende wereld

In dit boekje leer je de basisprincipes van een goed gesprek. Word beter in het voeren van een ontwikkelingsgerichtgesprek. Leer welke basishouding past bij iemand die de rol van coach vervult. Weet welke valkuilen er zijn en krijg een overzicht van belangrijke gesprekstechnieken die je in je toolbox moet hebben om ‘een goed gesprek’ te voeren.

Het boekje ‘Een goed gesprek’ is verkrijgbaar in E-book en als gebonden variant. 

Wissen

Zij gingen je voor: