Lencioni Teamwork Scan

Uniek: Voldoet jouw team aan alle 'high-performance' voorwaarden?

Lencioni bracht door zijn onderzoek vijf frustraties binnen teams in beeld. Wij bouwden deze frustraties om naar voorwaarden voor high performance teams. Doe hier een gratis snelle scan en check in drie minuten wat jij vindt van samenwerking in jouw team!

Direct aan de slag met jouw team?

P&A - 21-06-23 - 105 - HR

Het beste uit jezelf halen in het team lukt als het veilig is en je het vertrouwen krijgt. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. We helpen jouw team om dit gevoel van veiligheid en vertrouwen te verbeteren. Zodat we het beste bij elkaar naar boven weten te brengen.

Meer weten

Geen zin in 'knuffelsessies' maar wil je gewoon stevig in gesprek met elkaar over de manier van samenwerken? Mag een discussie ook even knallen zonder dat er mensen afhaken of gekwetst worden? Hoe kunnen we scherp zijn naar elkaar zonder de relatie te beschadigen? Hoe kunnen we het gezamenlijke resultaat weer op 1 zetten?

Meer weten

Iedere dag een beetje beter worden. Dat wil iedereen. En toch zitten we niet altijd op feedback te wachten. Hoe komt dat? Waarom is het soms zo ingewikkeld en wat is het alternatief? De training van Feedback naar Feedforward legt een nieuw fundament voor teams om elkaar te helpen steeds beter te presteren. Vanuit de principes van de positieve psychologie.

Meer weten

Sterke teams kenmerken zich onder meer doordat de individuele teamleden een sterk gevoel van eigenaarschap ervaren. Hoe krijg je dit samen voor elkaar? Dat leer je als je ons inschakelt voor een incompany-training gericht op Eigenaarschap in Teams.

Meer weten

Heb jij blauwe, gele, rode of groene collega’s. Oké dat klinkt wel erg simpel. Misschien ken je de internationaal erkende test, gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung. De Insights Discovery. Een prachtig instrument om jezelf te leren kennen maar vooral ook om te kijken welke kwaliteiten er in het team aanwezig zijn. Invullen levert voor iedere deelnemer een raak persoonlijkheidsprofiel op, maar daarboven op ontvangen jullie ook een teamprofiel. Een fantastisch vertrekpunt met duidelijke en aansprekende taal om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Meer weten

Hoe breng je het beste in jouw team naar boven? Een herkenbare vraag voor veel managers. Ontwikkel je kwaliteiten als teamleider, leer los te laten en stimuleer eigenaarschap in jouw team.

Meer weten, klik hier voor de details

Beter samenwerken betekent ander gedrag laten zien in het team.

Eerst het goede nieuws: Gedragsverandering binnen een team is veel makkelijker dan gedragsverandering bij één persoon. Vergelijk het met het verschil tussen alleen naar de sportschool gaan of samen. Als je samen gaat ontstaat er een wederzijds commitment. Als de een dreigt op te geven trekt de ander hem er weer bij of andersom. 

Gelijktijdig ligt er van alles op de loer waardoor de samenwerking niet goed tot stand komt. Hieronder enkele thema’s waarvoor we vaak worden gevraagd als externe begeleiders. Wat speelt er bij jullie?

P&A - 21-06-23 - 71 - HR

Spelenderwijs teams of leidinggevenden laten ervaren wat Eigenaarschap is? Dat kan met het Eigenaarschap spel. Het spel is speciaal ontwikkeld voor teams en organisaties die graag een stapje verder willen zetten rondom het thema Eigenaarschap. 

Deze serious game is gebaseerd op de randvoorwaarden van Eigenaarschap uit het boek Wie zorgt het goed komt. Het spel is bedoeld om teams of leidinggevenden in gesprek te laten komen over het thema Eigenaarschap en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. 

Wil je met een grote groep mensen (>20) onderzoeken wat de effecten zijn van de verschillende randvoorwaarden op eigenaarschap, kies dan voor de Business Game Samen-Werken aan Eigenaarschap.

De deelnemers spelen in een gesimuleerde omgeving een bedrijf na en ervaren de effecten van vertrouwen, overzicht, transparantie en regelruimte direct in het spel. Confronterend en speels tegelijk. Tijdens de dag ontdekken de spelers samen met onze begeleiders de parallellen met de eigen werkelijkheid.

Meer informatie over deze Business Simulatie Game vind je op de site van Jump via deze link.

 

De Game Reality Check gaat over vertrouwen. Deelnemers ervaren aan den lijve wat het effect is van vertrouwen op het behalen van een zo goed mogelijk gezamenlijk resultaat. Ze doen dit door een rol te vervullen als eigenaar van een Schapenboerderij... 

Dit spel is gebaseerd op het klassieke Prisoners' Dilemma Game. Dit is een spel waarbij het team alleen kan winnen als er 100% vertrouwen in elkaar is.

Een confronterende maar speelse eyeopener. Van hieruit ontstaat bewustwording van het belang van vertrouwen binnen het team. Een mooie start om het goede gesprek met elkaar te voeren en door te ontwikkelen.

Dit spel en andere spelen zetten we veelvuldig in tijdens team-ontwikkeltrajecten.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Buitensportactiviteiten zijn bij uitstek geschikt om op een speelse en energieke wijze teams bewust te maken van de eigen kwaliteiten en valkuilen. Dit kunnen kleine oefeningen zijn van een half uur tot een compleet parcours met diverse team challenges gedurende een hele of een halve dag.

Meer informatie hierover vind je hier

Geen lange praatsessies maar op een andere manier met elkaar in gesprek komen? Kies dan voor een invulling met Lego Serious Play. De kracht hiervan is dat iedereen (niemand uitgezonderd) met behulp van de LEGO-steentjes zijn kennis en mening in brengt in een bijeenkomst. Het is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen en zeer effectieve methode!

Meer lezen via deze link.

Samen sterker worden, samen iets meemaken waarbij iedereen wordt uitgedaagd om het beste in zichzelf naar boven te brengen.

Regelmatig willen teams iets 'anders' dan een gewone teambijeenkomst. Wij hebben goede ervaringen met enkele bijzondere invullingen zoals:

Vaak buiten de comfortzone, waardoor de impact des te groter is. Samen zoiets meemaken versterkt de banden in je team. Een fundament voor Sterke teams en wendbare organisaties.

Er zijn lange en korte trajecten om de samenwerking te verbeteren. Soms is een kort traject voldoende om iets nieuws op gang te brengen. Soms is zo’n kort traject een bouwsteen voor een groter traject. Het is maar net wat er nodig is of wat de ambities zijn.

Hieronder enkele ‘bouwstenen’ en serious games die onze klanten soms apart inkopen maar ook als onderdeel worden gebruikt in een wat langer traject.

Zelfscan-eigenaarschap-en-werkbeleving

Patrick Lencioni beschreef in zijn bestseller vijf belangrijke frustraties binnen teams: Te weinig vertrouwen, een gebrek aan verantwoordelijkheid, weinig betrokkenheid, het uit de weg gaan van conflicten en te weinig resultaatgerichtheid. Herken je iets? Met onze online scan brengen we deze vijf thema's in beeld. Een mooi vertrekpunt om het goede gesprek met elkaar aan te gaan. Hoe staan we er voor? En wat kunnen we er mee doen?

NB  je kunt deze scan individueel nu zonder kosten online doen. Even doorklikken hieronder....

Ja, daar wil ik iets mee

Heb jij blauwe, gele, rode of groene collega’s. Oké dat klinkt wel erg simpel. Misschien ken je de internationaal erkende test, gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung. De Insights Discovery. Een prachtig instrument om jezelf te leren kennen maar vooral ook om te kijken welke kwaliteiten er in het team aanwezig zijn. Invullen levert voor iedere deelnemer een raak persoonlijkheidsprofiel op, maar daarboven op ontvangen jullie ook een teamprofiel. Een fantastisch vertrekpunt met duidelijke en aansprekende taal om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Meer weten

Eigenaarschap bij teamleden ontstaat als de randvoorwaarden hiervoor op orde zijn.

Deze scan kost de teamleden ieder maximaal 10 minuten en leidt tot een rapportage waar je direct uit kunt opmaken hoe het er voor staat. Hoe zit het met vertrouwen, overzicht en regelruimte bijvoorbeeld? 

Deze scan is gebaseerd op het model Randvoorwaarden voor Eigenaarschap, zoals beschreven in de bestseller: Wie zorgt dat het goed komt - over Eigenaarschap vergroten in elk team.

Eigenaarschap leidt direct tot sterke teams en wendbare organisaties. 

Laat me zien hoe het werkt met die scan

Beter Samenwerken. Het klinkt mooi, maar doen we het dan zo slecht? Of valt dat wel mee. Waar staan we eigenlijk met elkaar? Wat gaat al goed en waar zit echt ruimte voor ontwikkeling? 

Je komt er snel achter als je gebruik maakt van onze online scans. Check de mogelijkheden hieronder of neem contact op voor maatwerk.

P&A - 21-06-23 - 127 - HR

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt omdat hun medewerkers geen verantwoordelijkheid tonen. 

Inspiratie voor leidinggevenden laat zien hoe leidinggevenden en medewerkers soms in een patroon zitten met elkaar dat zichzelf steeds maar bevestigd. Bewustwording hiervan is de eerste stap op weg naar verandering. 

Zo'n inspiratiesessie zou goed zijn voor ons management

Samenwerken betekent dat het geheel van alle bijdragen meer is dan de som der delen...

Maar is dat ook zo? Soms is het nodig om mensen wakker te schudden en te inspireren waarna ze kritisch naar zichzelf en naar de samenwerking gaan kijken.

Onze inspiratiesessies voor teamleden zijn leuk, speels, geven herkenning maar zijn soms ook pijnlijk. 

Door deel te nemen aan deze sessie worden de deelnemers zich bewust van hun eigen toegevoegde waarde binnen de organisatie. Ze zien meer samenhang tussen hun eigen taak en het gezamenlijke doel en ze zijn zich bewust geworden in hoeverre ze hun eigen talenten nog meer in kunnen zetten of ontwikkelen.

Zoiets lijkt me heel nuttig bij ons in de organisatie

Wil je de samenwerking verbeteren en zelf of de mensen in jouw organisatie inspireren om hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

Een compacte inspiratiesessie is een mooie eerste stap.

Inspiratiesessies zijn compact, to the point, activerend en waar nodig, confronterend. Bovendien ook geschikt voor grotere groepen.

Sterke Teams zijn wendbare teams

Welkom, Wendbaar en Wijs

Teamleden in een ons ‘ideale team’ zijn samen in staat een brug te bouwen terwijl ze er over heen lopen. Er is een gezamenlijk doel, de teamleden voelen zich welkom en gewaardeerd en ze leren van hun ervaringen dankzij een collectieve groeimindset. Hierdoor wordt het team iedere dag een beetje slimmer en beter; wijsheid dus.

Reageren en anticiperen op de veranderende werkelijkheid

Alles is voortdurend in beweging; dat wat eerst stroef liep gaat nu ineens veel soepeler. Dat wat eerst goed werkte, blijkt nu ineens niet meer effectief te zijn. De omgeving stelt voortdurende andere eisen aan ons.

Dat vraagt iets van de teamleiders, maar zeker ook van de teamleden. 

Herken jij de volgende problemen?

  • Het teamoverleg verloopt stroperig en moeizaam
  • Afspraken worden lang niet altijd nagekomen
  • We spreken elkaar niet echt aan
  • De mensen in ons team nemen te weinig eigen initiatief
  • We weten van elkaar niet echt waar we mee bezig zijn
  • We missen het gevoel van één team, één missie

Aan de slag met Teamontwikkeling

Beter Samenwerken

Sterke teams, wendbare organisaties. Een belofte die wij doen omdat we geloven in de kracht van teams. 

Een sterk team brengt het beste naar boven bij de individuele teamleden. Zorg er dus voor dat het daar goed zit want dit heeft naar twee kanten toe een positief effect; Sterke teams passen zich snel aan en zorgen dus voor wendbare organisaties en gelijktijdig voor betrokken en bevlogen professionals ín de teams. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang regelmatig updates over meer eigenaarschap en beter samenwerken. Omdat je net als wij iets hebt met ‘sterke teams, wendbare organisaties’.

Verdieping

Teamuitje zinvol of niet?

Checklist voor een succesvol Teamuitje met Impact Een goed teamuitje valt of staat met de doelen die je voor ogen

Meer weten?

Aan de slag met de samenwerking in jouw team of organisatie? Of meer weten over onze diensten? Vul het onderstaande formulier in en we reageren zo snel mogelijk. We zijn ook bereikbaar op 038 – 202 2110. 

Groeimindset; is dat wel iets voor mij?

Iedereen wil graag succesvol zijn in de dingen die hij of zij onderneemt. Het goede nieuws is dat ons succes niet wordt bepaald door onze aangeboren talenten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral onze ‘mindset’ of denkwijze bepalend is voor het al dan niet hebben van succes. Professor Carol Dweck deed op dit terrein baanbrekend onderzoek en introduceerde de begrippen ‘Fixed Mindset’ en ‘Growth Mindset’.

Succesvol zijn blijkt vooral beïnvloed te worden door onze ‘mindset’. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een groeimindset veel belangrijker is dan je aangeboren talenten. In dit boek krijg je de handvatten aangereikt om je eigen groeimindset verder te ontwikkelen. Praktisch, vlot en toegankelijk geschreven en gebaseerd op de nieuwste psychologische inzichten. Een ‘must-read’ voor iedereen die geïnteresseerd is in leren en ontwikkelen. Voor jezelf, maar misschien ook voor de mensen om je heen, voor als je bijvoorbeeld coach, trainer of ‘gewoon’ opvoeder bent.

Zij gingen je voor:

;