De kracht van het compliment

In het kort:

 • Algemeen
 • Boek & Spreker
 • Investering

We zijn het niet zo gewend in ons calvinistische landje, maar dé manier om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten is door hen erkenning te geven. Dit klinkt misschien soft, maar blijkt bijzonder effectief te zijn. 

Alles wat aandacht krijgt groeit en daarmee is een compliment een prachtig middel om te bouwen aan een steeds beter team of steeds professionelere organisatie. Maar het mag natuurlijk geen kunstje zijn!

Tijdens deze inspiratiesessie leert auteur Henk Jan Kamsteeg de deelnemers alles over de kracht van het compliment. En natuurlijk ga je er direct mee aan de slag, om te ervaren wat het effect is.

De spreker, Henk Jan Kamsteeg (1976), is auteur van het boek De Kracht van het Compliment.

Over het boek

Positieve feedback is voor leiders en managers de beste manier om medewerkers te motiveren. Toch richten we ons maar al te snel op ‘verbeterpunten’ in plaats van te versterken wat al goed is. Dennis, de hoofdpersoon in deze parabel, is zo iemand. Als coach van een pupillenteam én als manager hamert hij vooral op de negatieve punten, waardoor zijn goede intenties op zijn werk en op het voetbalveld niet worden waargemaakt.

Dennis gaat in in gesprek met een mental coach, een profvoetballer en een toptrainer. Die laten hem zien waar een oprecht compliment aan moet voldoen en hoe hij zijn complimenten kan aanpassen aan de ontvanger. Stap voor stap leert Dennis hoe je mensen wél tot grootse daden brengt.

Over Henk Jan Kamsteeg

Henk Jan Kamsteeg is gehuwd en vader van twee dochters. Hij geeft workshops en lezingen over (zelf)leiderschap. Daarnaast is hij werkzaam van de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission. Eerder schreef hij onder andere het boek ‘Dienend leiderschap‘ (uitg. Business Contact) en Pure Winst.

Het is mogelijk om zowel voor kleine als grote groepen een inspiratiesessie te boeken. De genoemde tarieven zijn exclusief btw.

Prijsindicaties inspiratiesessie

 • Inspireren (30 tot 45 minuten) €1.950,-

  Keynote van 30 tot 45 minuten om deelnemers te inspireren rondom het betreffende thema.

 • Inspireren en activeren (1 tot 1 ½ uur) €2.250,-

  Keynote plus interactieve sessie om deelnemers te inspireren en zelf ook actief met het centrale onderwerp aan de slag gaan en hier met elkaar en met de spreker over in gesprek gaan.

 • Inspireren, activeren plus workshop (2 tot 3 uur) €2.450,-

  Keynote plus interactieve workshop. Om deelnemers te inspireren, zelf actief aan met het centrale thema aan de slag gaan middels een of meer actieve werkvormen plus een interactieve sessie met de spreker als afronding. € 2.450,- (tot maximaal 15 deelnemers, bij meer deelnemers zullen we waarschijnlijk met extra begeleiders komen om er voor te zorgen dat de werkvormen voldoende impact hebben; deze sessies worden altijd op maat gemaakt, vraag hiervoor gerust een offerte aan)

Meer weten?

Deze inspiratiesessie afstemmen op jullie doelen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Deze vind je misschien ook interessant:

Offerte aanvragen

Meer weten over deze inspiratiesessie of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Zij gingen je voor: