Meer Eigenaarschap dankzij Teamleiderschap

In het kort:

Een nieuw tijdperk vraagt anders leidinggeven

Waarom wordt het tijd om traditionele manier van management achter ons te laten en wat is het alternatief dat beter past in het huidige tijdperk? Waarom zijn we soms geneigd om te ‘micromanagen’?  Hoe stem je jouw leiderschapsrol af op datgene wat nodig is om de mensen in jouw team optimaal te laten functioneren en eigenaarschap te laten ontstaan. En is het dan nog leuk? Of wordt het juist leuker? Hoe dan?

Meer eigenaarschap dankzij Teamleiderschap

Wat betekent de nieuwe werkelijkheid (meer thuis werken, veranderend wereldbeeld, nieuwe economische principes, veranderende maatschappelijke kernwaarden) voor ons dagelijks werk? Pieter van der Haak, auteur van onder meer Leidinggeven in de nieuwe werkelijkheid neemt je mee naar deze nieuwe werkelijkheid en praat je bij wat er vandaag de dag nodig is om goed leiding te geven. Hoe haal je het beste uit je mensen, hoe wakker je eigenaarschap aan en welke valkuilen zijn er als het gaat om bijvoorbeeld loslaten en vertrouwen. 

Een Online Webinar ter inspiratie? Dat kunnen wij ook, want ook online zijn er mogelijkheden om zoveel mogelijk interactie met elkaar te hebben. Zo’n online sessie doen we samen met een moderator waardoor tijdens het spreken ruimte is om direct vragen te stellen. En ook wij stellen vragen waarin je dan in break-out rooms met elkaar over in gesprek kunt gaan. Hierdoor zijn ook onze online bijeenkomsten zoveel mogelijk interactief en is er ruimte om met elkaar het goede gesprek aan te gaan over het thema.

De spreker is Pieter van der Haak, sociaal psycholoog én werktuigbouwkundig ingenieur. Pieter is partner bij P&A Talentontwikkeling en heeft diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder het boek Van Vakmanschap naar Leiderschap, uitgegeven door Business Contact en Leidinggeven in de nieuwe werkelijkheid. Recentelijk publiceerde hij zijn boek over Eigenaarschap: Wie zorgt dat het goed komt? (2018) en Groeimindset, is dat wel iets voor mij. (2020)/ Dat laatste boek gaat over de mogelijkheden die iedereen heeft om zich voortdurend te blijven ontwikkelen en te vernieuwen.

Over het boek Van Vakmanschap naar Leiderschap

Veel professionals die manager zijn geworden, vinden het leiding geven maar een hoop gedoe. De vraag is dan ook: hoe kun je de passie voor je vak combineren met je rol als (team)leider? En hoe doe je dat in deze tijd?

Pieter van der Haak, zelf begonnen als werktuigbouwkundige. Zelf ondernemer en leidinggevende weet als geen ander hoe lastig het is om los te laten, om de balans te zoeken tussen inhoudelijke uitdagingen en procedureel geneuzel. In dit en in andere boeken laat hij je zien wat de toegevoegde waarde van goed leiderschap is en hoe je het zo kunt doen dat het voor jouzelf leuk en zinvol blijft.

leidinggeven nieuwe werkelijkheid

Het boek Leidinggeven in de nieuwe werkelijkheid

Een boek over Het Nieuwe Werken, is dat nu nodig? Het Nieuwe Werken is toch niet meer zo nieuw? Dat klopt! Dit boek is voor leidinggevenden, zo je wilt managers, die beseffen dat de wereld aan het veranderen is en die handvatten zoeken om grip te krijgen op hun nieuwe rol.

Meer weten?

Deze inspiratiesessie afstemmen op jullie doelen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze inspiratiesessie of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor:

;