Sterke Teams hebben een Groeimindset

In het kort:

Een verschil maken dankzij een Groeimindset

Wat is het verschil tussen middelmatige teams en succesvolle teams? Wat veroorzaakt het verschil tussen een middelmatige medewerker en een succesvolle professional? Het grote geheim zit ‘m in de wijze waarop mensen en teams in staat zijn om voortdurend te blijven ontwikkelen. Met andere woorden: of er sprake is van een Groeimindset.

Leren en ontwikkelen in teams

Laat je inspireren tijdens een interactieve bijeenkomst waarin je direct ervaart of jij en je collega’s beschikken over een groeimindset. En wat je er aan kunt doen om dit verder te ontwikkelen.

Gebaseerd op het werk van Carol Dweck en het recente boek “Groeimindset, misschien is dat wel iets voor mij” van Pieter van der Haak leren we je het verschil tussen een groeimindset en een fixed mindset. Bovendien ontdek je wat de oorzaak is dat we onszelf soms blokkeren als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en groei. En met deze bewustwording wordt het makkelijk om nieuwe stappen te zetten!

Door hier meer van te weten ontdek je als team hoe je kunt bouwen aan een zogenaamd leerklimaat. Een sfeer waarin er ruimte is om fouten te kunnen maken, om nieuwe werkwijzen uit te proberen om zodoende sneller te kunnen reageren op veranderingen in onze omgeving. Een belangrijke teamkwaliteit in deze roerige periode waarin we ons allemaal bevinden.

Dit alles is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar vooral ook voor het team waarvan je deel uit maakt. Het ontwikkelen van een zogenaamd collectieve groeimindset is een belangrijke kwaliteit van sterke teams.

P&A helpt jullie met het bouwen aan Sterke Teams en wendbare organisaties. Een groeimindset is hierbij een van de bouwstenen.

Interactief en persoonlijk

Tijdens de sessie leggen we niet alleen uit wat het is en waarom het belangrijk is. We dagen de deelnemers ook uit om kritisch te kijken naar zichzelf en naar de sfeer binnen hun organisatie. Hoe ga je om met fouten, hoe kwetsbaar durft iemand zichzelf op te stellen, hoe veel ruimte is er om nieuwe dingen uit te proberen, welke belemmeringen zijn er en welke kansen liggen er. We schudden het kussen op en niet alleen door te praten maar ook door te experimenteren en te doen.

 

Een Online Webinar ter inspiratie? Dat kunnen wij ook, want ook online zijn er mogelijkheden om zoveel mogelijk interactie met elkaar te hebben. Zo’n online sessie doen we samen met een moderator waardoor tijdens het spreken ruimte is om direct vragen te stellen. En ook wij stellen vragen waarin je dan in break-out rooms met elkaar over in gesprek kunt gaan. Hierdoor zijn ook onze online bijeenkomsten zoveel mogelijk interactief en is er ruimte om met elkaar het goede gesprek aan te gaan over het thema.

Groeimindset boek

Meer weten?

Deze inspiratiesessie afstemmen op jullie doelen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze inspiratiesessie of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor:

;