Lezing Meer Eigenaarschap in je Team of Organisatie

In het kort:

De energie raakt op als eigenaarschap ontbreekt

Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt omdat hun medewerkers geen eigenaarschap tonen. De mensen in het team doen ‘gewoon’ hun werk, maar zetten niet een tandje bij om een verschil te maken. En als het misgaat nemen ze niet de verantwoordelijkheid, maar wijzen ze vaak naar de omstandigheden. Het komt dan ook vaak weer terug bij de leidinggevende.

Verschilmakers

Hoe krijg je medewerkers die het verschil gaan maken. Die écht eigenaarschap laten zien. Hoe stimuleer je dat, aan welke knoppen kan je draaien? En is het eigenlijk wel bij iedereen aanwezig?

Tijdens deze lezing of inspiratiesessie hoor je wat eigenaarschap nu eigenlijk is en nog belangrijker: hoe je het kunt stimuleren. Bij jezelf en bij de mensen om je heen!

Pieter van der Haak, veel gevraagd spreker over dit onderwerp zal je uitdagen om te kijken wat jij kunt doen om het eigenaarschap te vergroten.

Korte lezing of langere interactieve bijeenkomst

Er zijn meerdere mogelijkheden. Pieter verzorgt soms een korte lezing/keynote om te verhelderen wat Eigenaarschap is en wat het verschil is tussen eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen.

Wat ook kan is dat hij je meeneemt in zijn model over de Randvoorwaarden voor Eigenaarschap. Hiermee wordt duidelijk aan welke knoppen gedraaid moeten worden om meer eigenaarschap te laten ontstaan.

De lezing kan kort (30-45 minuten) maar het is interessanter om te kiezen voor meer interactie. De deelnemers worden dan actief uitgedaagd om zelf met de inzichten aan de slag te gaan. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden duurt een interactieve lezing/workshop gemiddeld anderhalf tot twee en half uur en is het zo veel mogelijk afgestemd op de situatie in jullie eigen organisatie.

 

Een Online Webinar ter inspiratie? Dat kunnen wij ook, want ook online zijn er mogelijkheden om zoveel mogelijk interactie met elkaar te hebben. Zo’n online sessie doen we samen met een moderator waardoor tijdens het spreken ruimte is om direct vragen te stellen. En ook wij stellen vragen waarin je dan in break-out rooms met elkaar over in gesprek kunt gaan. Hierdoor zijn ook onze online bijeenkomsten zoveel mogelijk interactief en is er ruimte om met elkaar het goede gesprek aan te gaan over het thema.

De spreker is Pieter van der Haak, partner bij P&A Talentontwikkeling en auteur van het boek Wie zorgt dat het goed komt?, uitgegeven door Business Contact. Pieter is Sociaal Psycholoog. Hij schreef meerdere boeken, waaronder: Van Vakmanschap naar LeiderschapFaciliterend Leidinggeven, Leidinggeven in de nieuwe werkelijkheidGroeimindset, is dat wel iets voor mij en Een Goed Gesprek!

Over het boek

Pieter van der Haak weet als geen ander op basis van praktijkervaring tot de kern van de huidige leiderschapsimpasse door te dringen. En die impasse is: je wilt medewerkers meer eigenaarschap en verantwoording laten voelen, maar jij moet het als manager voor elkaar zien te krijgen. Hoe red je dat?

Een van zijn oplossingen is regelruimte: Van der Haaks mooie term voor de essentie van het nieuwe leiderschap. Jouw taak als manager is om mensen te helpen ontdekken wat ze willen bereiken, ze te laten ervaren dat ze het kunnen en ervoor te zorgen dat ze iets wezenlijks bijdragen aan de organisatie. En dat alles in een context waarin vanuit vertrouwen wordt samengewerkt. Het boek levert verhelderende inzichten en concrete handvatten om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan. Recentelijk verscheen al weer de vijfde druk van dit boek.

Meer weten?

Deze inspiratiesessie afstemmen op jullie doelen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze inspiratiesessie of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor:

;