Nieuw bij P&A: Talententoolbox!

Focus op de sterke punten van je medewerkers

Vorig jaar schreef Pieter van der Haak een scherp artikel over de nutteloosheid van beoordelingsgesprekken. Beoordelingsgesprekken zijn niet meer van deze tijd. Het artikel kreeg veel reacties; veel mensen blijken er hetzelfde over te denken. Bij een gebrek aan een alternatief blijven organisaties het toch nog steeds gebruiken. Maar… er is een alternatief: Talentgesprekken voeren. De afgelopen maanden zijn wij druk geweest met het ontwikkelen van een Talententoolbox; een toolkit die je kunt inzetten bij het voeren van Talentgesprekken. De eerste ervaringen zijn zeer positief!

De Talententoolbox

Luk Dewulf, een Vlaamse onderzoeker heeft op basis van het  boek ‘Ontdek je sterke punten’ van Buckingham en Clifton gekeken welke talenten er nu zo ongeveer zijn en hoe je deze zo goed mogelijk kunt beschrijven. Door te testen, uit te proberen en te herschrijven zijn hieruit uiteindelijk 39 talentenkaarten ontstaan met een unieke en makkelijk herkenbare omschrijving. Wij hebben deze talentenkaarten in een door P&A ontwikkelde Talententoolbox opgenomen met diverse werkvormen. Bovendien is het mogelijk om de talenten via een online tool op een rij te zetten.

Inzetbaar bij Talentgesprekken

De toolbox is in te zetten bij het voeren van Talentgesprekken (in plaats van beoordelingsgesprekken). Voor de combinatie van de juiste tools en de kunst van het goede gesprek, hebben wij een praktische toepasbare training Talentgesprekken voeren ontwikkeld, waar je leert op welke manier je toolbox kunt inzetten. Na afloop van de training ben je gecertificeerd om gebruik te maken van de toolbox.

Eerste reacties zeer positief

Inmiddels hebben wij een middelgrote overheidsorganisatie al getraind in het voeren van talentgesprekken met de talententoolbox. En de reacties waren zeer positief:

“De training en het inzicht in mijn talenten geeft meer zelfvertrouwen”

“Positieve sfeer en openheid. Ik ben me bewust geworden van eigen talenten en die van mijn collega’s”

“Veel nieuwe inzichten opgedaan in de training”

“We moeten talentgesprekken onderdeel laten zijn van ons teamoverleg”

Ook werken met de Talententoolbox?

Wil je meer weten over het voeren van talentgesprekken en de Talententoolbox? Neem dan contact op met onze collega Henri Huisman via henri@www.talentontwikkeling.com of 053 – 431 10 60.

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.