Nieuwe Crisis Dilemma Game goed ontvangen!

Hoe leer je in een crisissituatie goed om te gaan met informatie en de het nemen van de juiste beslissingen, als niet alle informatie voor handen is? Samen met één van onze opdrachtgevers ontwikkelden we een game om met name burgemeester te trainen in het omgaan met dilemma’s tijdens crisissituaties. Na diverse testrondes is de game inmiddels in gebruik!

Wat is de Crisis Dilemma Game?

Het is een spelsimulatie waarin deelnemers gebruik maken van een spelbord, datasheets en informatie in de vorm van audio en videofragmenten op een tablet. Het is een nieuw en uniek product en daarom nodigden we de veiligheidsregio’s uit voor een proefsessie.

Coördinatoren en beleidsmakers op het gebied van multidisciplinair en bestuurlijk oefenen hebben de game zelf kunnen spelen tijdens een tweetal bijeenkomsten. De reacties waren heel positief:

Berry de Boer (adviseur opleidingen, Veiligheidsregio Groningen): “Je ervaart écht druk!’

“Ik had al wel ervaring met de Burgemeester game, maar ik vond deze qua tijdsdruk beter uitkomen. Je krijgt vanuit meer hoeken informatie, dus je moet ook sneller en beter informatie organiseren. Dat vond ik leuker en is ook beter. Je weet dat het oefenen is, maar je ervaart toch echt druk. De game zit echt goed in elkaar!”

Anniek Helder (Veiligheidsregio IJsselland): “De game is super goed uitgedacht!”

“Heel leuk! De game is super goed uitgedacht. Alles klopte en zat erin. Het was voor ons een nieuwe vorm van oefenen. Wat vooral leuk was dat elke actie die je wel of niet deed gevolgen had. We zijn erg enthousiast over de game en zijn aan het kijken hoe we deze game kunnen gaan inzetten”. 

Meer mogelijkheden

Het aardige was dat de deelnemers veel meer mogelijkheden zagen om deze game te gebruiken. Niet alleen voor bestuurders, maar ook leiders van een Regionaal Operationeel Team of informatie-managers of medewerkers crisiscommunicatie hebben baat bij zo’n game.

Ook proberen?

We houden na de zomervakantieperiode nog een keer zo’n proefsessie. Wil je daar aan meedoen, neem dan even contact met ons op.

Jump Serious Games

De crisisdilemmagame is een geheel nieuw ontwikkelde game wat wordt aangeboden via ons bedrijf Jump Serious Games. Op het platform van Jump staan overigens nog veel meer games. Je kunt op leerthema zoeken naar iets wat past bij de leervraag die in jouw organisatie speelt. En als het er niet bijstaat, dan kunnen we het wellicht voor je ontwikkelen.

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.