Mooie HRM-plannen dit jaar? Benut de SLIM Subsidie!

Slim Subsidie

Veel ambitieuze HRM/P&O functionarissen binnen het Midden en Klein Bedrijf kennen het probleem. Je wilt graag iets in beweging krijgen, maar er is geen budget genoeg om het echt te laten werken.
Dat probleem is nu makkelijk op te lossen dankzij de SLIM subsidie regeling. Lees hieronder kort de FAQ’s.

Voor welke projecten is deze subsidie?

De subsidieregeling SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen. Daar valt heel veel onder. Wellicht herken je jezelf in één van onderstaande praktijkvoorbeelden:

  • Ik wil graag dat onze medewerkers geholpen worden om de eigen talenten beter in beeld te krijgen zodat we bezig kunnen gaan met loopbaanontwikkeling en/of (interne) mobiliteit.
  • Mijn wens is dat we wat meer mét elkaar gaan praten in plaats van ‘over’ elkaar.
  • Ik wil graag een intern traineeship op gang brengen gericht op persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers
  • Ik wil graag een goede start maken met een talent-ontwikkelprogramma
  • Ik wil dat ons management meer aandacht gaat schenken aan de inzetbaarheid, vitaliteit of ontwikkeling van de medewerkers
  • Ik wil graag dat er meer geleerd wordt van ieders ervaringen, hierbij denk ik aan programma’s gericht op het bouwen van een zogenaamde leercultuur
  • Ik denk dat het mogelijk is dat onze medewerkers elkaar effectiever durven aan te spreken zodat afspraak ook echt afspraak is en we samen iedere dag een betere performance neer kunnen zetten
  • Ik wil zorgen dat we beter worden in het voeren van het “goede gesprek” met elkaar.
  • Ik wil het begrip “Feedforward” graag introduceren binnen onze organisatie zodat we vanuit een positieve mindset elkaar kunnen versterken om sneller te leren en flexibel te blijven.

Hoeveel geld is beschikbaar voor mijn projecten?

Per aanvraag kan er maximaal 25.000,- subsidie worden aangevraagd, waarbij de subsidie 60% (Middenbedrijf tot 250 medewerkers) tot wel 80% (Kleinbedrijf tot 50 medewerkers) bedraagt. Dit geld is niet alleen beschikbaar voor het inhuren van externe partners zoals P&A Talentontwikkeling, maar ook voor het vrijmaken van eigen (interne) mensen die bezig gaan met SLIM subsidie gerelateerde projecten.

Hoe regel ik deze subsidie?

Als je ons vraagt als partner om samen met jou aan de slag te gaan, dan regelen we tijdens het offertetraject dat onze subsidieadviseur meekijkt. Deze subsidieadviseur neemt bovendien alle zorgen uit handen tijdens het aanvragen van de betreffende subsidie.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

Dit jaar is het twee keer mogelijk om de gewenste subsidie aan te vragen. Dit kan in de periode 2 t/m 31 maart en in de periode 1 t/m 30 september. Het is dus zaak om telkens voor de sluitingsdatum het papierwerk in orde te hebben. Onze subsidieadviseur zal hier uiteraard bij helpen.

Wat is de volgende stap?

Wil je iets in gang zetten in jouw organisatie, neem dan contact met ons op. We denken graag mee en nemen in het offertetraject de criteria voor de SLIM subsidie mee.

Deel dit artikel:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de P&A Booster!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.