25 jaar beweging in de tent

Sterke teams, wendbare organisaties, daar gaan we voor!

Al ruim 25 jaar is P&A is hét bureau om “beweging in de tent” te krijgen. In de goede richting natuurlijk, dat dan weer wel. Wij zijn zelf ook voortdurend aan het “bewegen” en ontwikkelen om te blijven zorgen voor zo veel mogelijk toegevoegde waarde voor onze klanten.

Sinds 1995 al… Geen jaar is hetzelfde geweest.

Pieter van der Haak is oprichter van P&A Talentontwikkeling. SInds 1 januari 2020 deelt hij het eigenaarschap van P&A met Claudia de Groot, Bas Poppe en Martijn BlomHoe we dat samen zijn gaan doen lees je in dit artikel. 

Maar P&A Talentontwikkeling is meer dan alleen deze vier enthousiaste ondernemers. Wij zijn een netwerkorganisatie bestaande uit een vaste groep zelfstandige trainers en HR-Professionals die vanuit het idee van vrijheid-in-verbondenheid actief samenwerken en worden ondersteund door een goed geoliede backoffice in de binnenstad van Zwolle. Hier zie je wie allemaal deel uitmaken van ons team van professionals.

P&A team kantoor zwolle
Ons basiskamp bevindt zich in Zwolle

Sinds januari 2020 zijn wij gevestigd in hartje Zwolle. 

Starten met "half volle" glazen

Trainen:
Voelen = onthouden

Aandacht voor collectief
leren

Samen jullie
doelen bereiken

Waarom kiezen voor P&A

Meer eigenaarschap bij de medewerkers, betere samenwerking in de teams en samen ontwikkelen dankzij een positieve leercultuur? Wij krijgen dat, samen met jou voor elkaar!

Meestal beginnen we binnen de kleinste eenheden in jullie organisatie; de teams. Daar gaat het gebeuren. Waarom?

  • Mensen ontwikkelen zich sneller als hun directe omgeving dit stimuleert en aanmoedigt
  • Mensen veranderen sneller en duurzamer als ze het samen doen met hun directe collega’s
  • Mensen ontwikkelen sneller als hun directe omgeving dat van ze vraagt
  • Mensen tonen meer eigenaarschap, zijn productiever en gelukkiger als ze deel uit maken van een team waarbinnen ze helemaal zichzelf kunnen zijn en tot bloei kunnen komen

Hoe dan?

 Aansluiten bij wat er al is
We stimuleren ontwikkeling en richten ons op de vooruitgang. Dit is veel effectiever dan de aandacht te vestigen op datgene wat (nog) niet goed is.

Uit onderzoek vanuit de positieve psychologie blijkt dat gedragsverandering veel effectiever is als je aandacht schenkt aan datgene waar je meer van zou willen. M.a.w. het glas is half vol.

Ieder mens en ieder team doet altijd al bepaalde dingen die passen bij het gewenste toekomstperspectief. Door hier te beginnen en te kijken wat ons tot hier heeft gebracht doe je recht aan de gedane inspanningen in het verleden. Van hieruit zetten we de volgende stap. 

We dagen deelnemers uit om de lat hoog te leggen en te focussen op de stappen vooruit. Hierdoor komt de boel in een positieve flow. Er ontstaat beweging, het zelfvertrouwen en het zelf lerend vermogen neemt toe en voilà: de gewenste beweging is begonnen!

Je onthoudt het pas, als je het voelt
In onze programma’s gebruiken we creatieve en ervaringsgerichte werkvormen en serious (offline) games.

Gedragsverandering is vooral succesvol als je echt hebt ervaren wat het effect is van het nieuwe gedrag. Wij geloven niet in een ‘schriftelijke cursus zwemmen’ maar dagen deelnemers uit om te leren door te doen. Leren mag leuk zijn, het moet prikkelen, nieuwe ervaringen geven en de deelnemers stimuleren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

We vinden het mooi als we samen met de deelnemers ‘op avontuur’ kunnen gaan. Een ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden van ons gedragsrepertoire.  

Collectief leren
In het team gebeurt het!
We stimuleren collectief leren. Want juist door elkaar te stimuleren, te ondersteunen en te bouwen aan een veilig leerklimaat kun je op team- en individueel niveau enorme stappen zetten in een korte tijd.

We stimuleren daarbij een collectieve groeimindset. Leren te leren is veel belangrijker dan het zo snel mogelijk beheersen van nieuwe vaardigheden.

Door leren te leren blijf je wendbaar en flexibel want in de toekomst zullen we toch telkens weer opnieuw uitgedaagd worden.

Samen met de opdrachtgever vormen we ook een team
In het team gebeurt het!
Dat geldt niet alleen bij ons of bij de mensen en de teams die we helpen om stappen te zetten. Het geldt ook in de samenwerking met onze opdrachtgevers. Of het nu de directie betreft of de mensen van bijvoorbeeld een HRM afdeling.

We zoeken altijd de samenwerking op. We zien onze opdrachtgevers als teamgenoten en zoeken naar elkaars aanvullende talenten. Wat kunnen wij goed en wat kan jij als opdrachtgever prima zelf. Wat is onze gezamenlijke droom en wie pakt op welk onderdeel het eigenaarschap?

 

Herinner je nog de eerste keer dat je...

Alles begint met een eerste stap.

Wij dagen deelnemers uit om in beweging te komen door uit de comfort zone te stappen, want groei ontstaat vooral daarbuiten.
Dit doen wij op een veilige, positieve, maar ook prikkelende manier.

Onze klanten

;