Ontwikkel je team dankzij Feedforward

Ontwikkel je team dankzij Feedforward

Een positieve benadering 

Voor wie?

Als je als teamleden het beste in elkaar naar boven wilt halen dan lijkt het soms voor de hand om ook met feedback aan de slag te gaan. Alleen blijken feedbacktrainingen vaak teleurstellende resultaten op te leveren.

Traditionele Feedback is namelijk vaak kritiek dat op een leuke manier verpakt wordt. Dat levert helaas spanning op die de meeste mensen toch liever uit de weg gaan.

De oplossing: Feedforward

De training Ontwikkel je team dankzij Feedforward is gebaseerd op de positieve psychologie en brengt een hele andere sfeer in het team. Het is niet soft, feedback is ook niet verboden. Wat is het dan anders? Feedforward is gericht op de toekomst, terwijl feedback meestal over het verleden gaat. 

Lees eventueel ons artikel over Feedback via deze link voor wat meer achtergrond.

Feedforward training inclusief vechtkunst clinic

afbeelding over vechtskunst clinic en feedforward

Deze training over feedforward bestaat uit twee dagen. De tweede dag is bedoeld om te onderzoeken wanneer feedback en feedforward spanning opleveren en hoe je daar effectief mee om kunt gaan.

We zetten daarom een vechtkunst clinic in om echt iets te gaan ervaren met elkaar.

Het Resultaat

Na deze training:

  • Zijn de teamleden gefocust op elkaar helpen om iedere dag een stukje beter te worden
  • Weten de teamleden zowel feedback als feedforward technieken effectief in te zetten
  • Zijn de teamleden echt naar elkaar toegegroeid
  • Kennen de teamleden hun eigen gevoeligheden en valkuilen m.b.t. het geven en  ontvangen van feedback en weten ze hier effectief mee om te gaan;
  • Durven de teamleden met open vizier te communiceren;
  • Staat er een team dat samenwerkt vanuit een positieve mindset.

Prachtische informatie

Duur van de training

(van te voren voeren we een online intakegesprek met alle deelnemers)

4 bijeenkomsten; 

– Onderdeel 1: 1 dag
– Onderdeel 2: halve dag
– Onderdeel 3: halve dag
– Onderdeel 4: hele dag

Tussentijds online modules
Totale doorlooptijd: ca. 6 weken.

Aantal deelnemers

5 tot 12 deelnemers

Incompany

Deze training geven wij alleen incompany.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Wat bedoelen we met Positieve Psychologie en wat is het effect hiervan op de samenwerking.

Tijdens deze dag wordt het team uitgedaagd om samen te werken waarbij ze elkaar leren coachen met behulp van feedforward technieken.

De teamleden ontdekken spelenderwijs hoe ze elkaar optimaal kunnen stimuleren het beste in zichzelf naar boven te brengen.

Tijdens deze tweede dag leren de teamleden hoe ze vanuit een positieve intentie ook de moeilijke gesprekken met elkaar aan kunnen gaan.

We zetten hierbij als werkvorm een vechtkunst clinic in. Dit is een actieve, soms confronterende werkvorm waardoor de teamleden echt gaan ervaren hoe het is om de spanning met elkaar op te zoeken en dit om te buigen in een constructieve samenwerking.

Energie, confronterend, verhelderend, dynamisch en gelijktijdig een versneller voor verdere teambuilding.

Samen met de teamleden maken we ook een duidelijke vertaalslag naar de dagelijkse realiteit om te zorgen dat de leerervaringen blijven beklijven en er echt vanuit een andere sfeer wordt samengewerkt. 

Werkwijze cursus

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt aan de hand van krachtige ervaringsoefening en serious games.

Deze training bestaat uit twee actieve dagen. 

Tijdens de bijeenkomsten laten we het team vooral zelf ervaren wat de impact is van positieve psychologie op de samenwerking.  De teamleden ontdekken de effecten van feedback en feedforward. Dit doen we door veel ervaringsgerichten oefeningen en opdrachten.

Tijdens de tweede dag zetten gaan we nog een stap verder door te werken met een sterk fysieke (niet gevaarlijke) werkvorm, namelijk door middel van een vechtkunstclinic. 

Tijdens dit onderdeel ontdekken de teamleden dat het soms ook nodig kan zijn om de spanning op te zoeken met elkaar met de intentie om er samen beter van te worden.  

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de deelnemers in jullie organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen of direct de training aanvragen

Na jouw aanvraag

Nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Heb je direct al vragen, bel dan alvast op: 0570-244124. Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en nieuwsupdates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.