Scan

Lencioni Teamwork Scan

Lencioni bracht door zijn onderzoek vijf frustraties binnen teams in beeld. Wij bouwden deze frustraties om naar voorwaarden voor high performance teams. Doe hier een gratis snelle scan en check in drie minuten wat jij vindt van samenwerking in jouw team!

Hoe het werkt

Je krijgt in deze scan 15 uitspraken te zien waarbij je telkens kiest in hoeverre jij het daar mee eens bent. Na afloop krijg je vervolgens een score per 1 van de 5 onderdelen.

En daarna?

Je kunt jouw score vergelijken met die van je collega’s. Heeft iedereen hetzelfde beeld m.b.t. de onderlinge samenwerking? 

Wat ook kan is dat je ons vraagt om te helpen de samenwerking te verbeteren. Dit doen we graag. We kunnen bijvoorbeeld starten met een samenvatting van ieders individuele scores en van daaruit samen met jullie keuzes maken waar we aan moeten werken. 

 

Patrick Lencioni onderscheidt vijf afzonderlijke teamfrustraties die met elkaar in verband te brengen zijn als het gaat om samenwerken. Voor effectief teamwork zijn dan ook alle 5 aspecten nodig. 

Het betreffen de volgende frustraties: 

  • Gebrek aan vertrouwen (Onderling vertrouwen)
  • Angst voor confrontatie (Conflicten aandurven)
  • Gebrek aan betrokkenheid (Commitment aangaan)
  • Afschuiven van verantwoordelijkheid (Verantwoordelijkheid nemen)
  • Niet resultaatgericht werken (Focus op Doelen)

 

Aangezien wij vanuit P&A geloven dat een oplossingsgerichte benadering nog beter werkt dan de focus op frustraties, staan ze tussen haakjes ook positief beschreven. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis de Lencioni Teamwork Scan!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Deel deze scan:

;