Serious Games

P&A werkt nauw samen met Jump Serious Games

Serious Games hebben definitief een plek ingenomen in veel van onze trainingsprogramma’s. Immers, waar we in de rol van trainer ‘vroeger’ soms twee dagen de tijd kregen om iets tussen de oren te krijgen bij cursisten, neemt de vraag naar werkvormen die veel impact hebben in korte tijd toe. Trainingsprogramma’s worden steeds efficiënter. Een deel ervan kan zelfs online, denk aan online intakegesprekken via zoom of MS Teams. Of tussentijdse opdrachten. De momenten dat de deelnemers aan een programma wél bij elkaar komen wil je graag zo effectief mogelijk benutten. Werkvormen dus met veel impact en dat betekent in onze visie al snel dat we gebruik maken van Serious Games; Serious Games zijn ervaringsgerichte werkvormen met veelal een speels element waardoor de deelnemers niet alleen leren door te doen, maar ook nog eens extra uitgedaagd en uitgenodigd worden om deel te nemen dankzij de speelse elementen. We verleiden de deelnemers om nieuwe ervaringen op te doen door het soms te verpakken in een Serious Game. 

En hiervoor maken we veel gebruik van Serious Games die zijn ontwikkeld door Jump. Niet heel vreemd natuurlijk als je weet dat Jump Serious Games in 2017 is ontstaan als een spinoff vanuit P&A Talentontwikkeling. Inmiddels is Jump al een sterk merk als het gaat om Serious Games en staat het volledig los van P&A. 

Een hoog rendement en meer plezier in het leren doen we dus vaak door de mooie games van Jump in te zetten.

Meer weten?

Bijna iedere maand wordt er wel een nieuwe spelvorm bedacht en het assortiment is inmiddels heel uitgebreid. Bedenk een leerthema en de kans is groot dat Jump er al een spel voor heeft bedacht. En zo niet, dan maken ze het op maat. Meer weten, neem contact met ons op of kijk zelf eens rond op de website van Jump jumpseriousgames.nl