Serious games

Eigenaarschap

Businessgame Eigenaarschap

De business simulatiegame Samen Werken aan Eigenaarschap is een simulatiegame van één dag waarin deelnemers een rol gaan vervullen in een fictieve organisatie.

De deelnemers krijgen de opdracht om producten te bouwen waarbij ieder team een unieke bijdrage levert aan het gezamenlijke resultaat. Hierbij worden ze geconfronteerd met allerlei (veelal herkenbare) beperkingen die soms ontstaan in organisaties en die effect hebben op een gevoel van eigenaarschap.

Eigenaarschap spel voor teams en leidinggevenden

Hoe komt het dat de ene medewerker meer eigenaarschap laat zien dan de andere? Of hoe kan het dat iemand privé meer eigenaarschap vertoont dan op het werk? Hoe kun je als leidinggevende eigenaarschap eigenlijk stimuleren bij je medewerkers? Kun je eigenaarschap überhaupt stimuleren? Ja dat kan zeker!

In het boek Wie zorgt dat het goed komt zijn zeven randvoorwaarden voor eigenaarschap uitgewerkt. Deze randvoorwaarden zullen tijdens dit interactieve Eigenaarschap spel “Race in de Baai van Bigas” aan bod komen.

Samenwerken

Teamwork in de buitenlucht

Het teamuitje Teamwork in de buitenlucht is een actieve halve of hele dag waarin het team stap voor stap teamuitdagingen aangaat en al doende leert wat de geheimen van goed samenwerken zijn.

Dit doen we met actieve spelopdrachten in de buitenlucht. We kiezen op basis van de teamsamenstelling een serie geschikte en afwisselende en actieve speloefeningen. Bij alle oefeningen gaat het erom hoe je door slim en effectief samen te werken tot een mooi resultaat kunt komen.

Lego® Serious Play® workshop met facilitator

De kracht van LEGO SERIOUS PLAY is dat iedereen (niemand uitgezonderd) met behulp van de LEGO-steentjes zijn kennis en mening in brengt in een bijeenkomst. Het is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen en zeer effectieve methode!

Vuurloop

De vuurloopworkshop is een workshop die gaat over hoe je je eigen dromen waar kunt maken door je angsten te overwinnen of belemmeringen op te ruimen. Maar het is ook een heel bijzondere ervaring om dit als team te doen. De teamleden bouwen samen met de begeleider een mooie grote brandstapel, ontsteken het vuur en gaan aan de slag met de ambities van het team en de ambities van de individuele teamleden. Uiteindelijk zullen ze de kans krijgen om over gloeiende kolen te lopen en hun angsten letterlijk te overwinnen. Een spannende, maar gelijktijdig prachtige en unieke ervaring.

Pijlbreken

Tijdens dit teamuitje leren we de deelnemers wat de kracht is van visualisatietechnieken. We leren ze bovendien hun doelen/dromen/wensen te verbeelden en vervolgens te kijken naar de belemmerende gedachtes. Deze gedachtes gaan we symbolisch doorbreken met behulp van de pijl. Iedere deelnemer krijgt de kans om de pijl te breken en hierdoor een onvergetelijke overwinning te ervaren.

Het is aanbevolen om deze workshop te combineren met de Vuurloop.

Vechtkunst-clinic

Tijdens dit teamuitje leren we de deelnemers wat de kracht is van visualisatietechnieken. We leren ze bovendien hun doelen/dromen/wensen te verbeelden en vervolgens te kijken naar de belemmerende gedachtes. Deze gedachtes gaan we symbolisch doorbreken met behulp van de pijl. Iedere deelnemer krijgt de kans om de pijl te breken en hierdoor een onvergetelijke overwinning te ervaren.

Het is aanbevolen om deze workshop te combineren met de Vuurloop.

Biografische ochtendwandeling

Bij ochtendgloren verzamelen de Teamleden zich om samen een prachtige wandeling te maken door een mooi stuk natuurgebied. Onze teamcoach gaat mee omdat het niet zomaar een wandeling is. Tijdens de wandeling houden we nu en dan een pauze en telkens staat er iemand van de teamleden centraal. Hij of zij deelt op dat moment een aantal belangrijke levensgebeurtenissen. Dankzij de sfeer, de juiste vragen van de teamcoach zullen de teamleden zich openstellen voor elkaars verhalen. Juist door elkaar op deze manier beter te leren kennen wordt het na deze sessie ook veel makkelijker om elkaar te begrijpen.

Alternatief: indien wandelen geen goede optie is en/of de ochtend past niet goed, dan is een vergelijkbaar resultaat mogelijk rondom een kampvuur. Het wordt dan een biografische kampvuursessie.

Paardenmennen

De deelnemers beginnen met het helpen van het inspannen van de paarden. Ze gaan samen met onze begeleiders de prachtige wedstrijdpaarden voor de wagen spannen en leren hoe ze dit moeten doen. Daarna gaan ze samen met een ervaren paardenmenner een tocht maken. Iedereen krijgt de mogelijkheid om de teugels in handen te nemen en te ervaren wat wel en niet effectief is als het zover is. Gaandeweg leer je de kunst van het mennen en al snel wordt duidelijk dat er eigenlijk niet zoveel verschil is met het dagelijks werk.

 

Teambuilding met paarden

Werken met een paard is een prachtige manier om de dynamiek in het team te bespreken. Het paard voelt namelijk goed aan of er een goede groepsdynamiek is of niet. Een prachtige start om te werken aan de samenwerking in het team!

Paarden zijn kuddedieren en zullen reageren op een groep alsof het een kudde is. En als het veilig is in de kudde dan sluit het paard zich hier graag bij aan. Als het onveilig is, of er is te weinig samenhang dan wordt het paard onrustig. De wijze waarop een paard dus reageert op het team zegt heel veel over de dynamiek in dit team. En dit is, mits goed begeleid, een prachtige start om het er goed over te hebben met elkaar. Dit teamuitje is een bijzondere ervaring voor de teamleden en een geweldige versneller voor het groepsproces.

 

Limousine Dropping

Het team wordt verrast als de limousine komt voorrijden. Maar eenmaal ingestapt blijkt er niet alleen maar luxe en comfort in het vooruitzicht te zijn. De deelnemers worden onderweg geblinddoekt naar een onbekende locatie gebracht. Eenmaal aangekomen zullen zij zelf de weg terug moeten vinden. Met hierbij de nodige handicaps en uitdagingen waarbij vertrouwen in elkaar een belangrijk thema zal zijn.

Na afloop nemen we de ervaringen van deze uitdaging door met de teamleden om hier lessen van te trekken voor het samenwerken in het dagelijks werk.

;