Bas Poppe

Trainer

Via ons netwerk kwamen we begin 2018 in contact met Bas Poppe en binnen enkele weken voelde het alsof we al jarenlang met elkaar samenwerken. Bas past helemaal binnen ons team van professionals vanwege zijn enorme betrokkenheid bij de klant. Klanten die met Bas de verbinding aangaan vinden in hem en loyale, betrouwbare en positief krtische partner. Bas is in staat net even dat stapje dieper te gaan te gaan dankzij zijn analytisch vermogen en doordat hij snel ontdekt welke patronen zich voordoen binnen teams of organisaties. Hierdoor weet hij heel zuiver de vinger op de zere plek te leggen. Gelijktijdig is het vooral iemand die veel aandacht heeft voor datgene wat er al goed gaat en daagt onze klanten uit om dit verder te versterken.Bij P&A Talentontwikkeling is Bas vooral betrokken bij programma’s gericht op Leiderschap, Eigenaarschap, Samenwerken en Teamontwikkeling.

Achtergrond

Bas heeft een mooie brede ervaringsachtergrond als projectmanager in diverse branches en sectoren. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan in de weerbarstige praktijk van organiseren: van telecom tot zorg, van onderwijs tot luchtvaart.

Na de Hogere Hotelschool “rolde” hij in 1997 het projectmanagement in. Zijn carrière begon bij KLM, daarna stapte hij over naarj Eneco en Nuon en ontwikkelde in deze periode zijn projectmanagementskills.

Maar gaandeweg zin loopbaan ontdekte hij dat organisaties, en vooral mensen binnen organisaties, zich minder voorspelbaar gedragen dan je zou denken of willen. Hij heeft ontdekt dat de manier waarop we organiseren en leidinggeven vaak niet effectief is en negatieve bijwerkingen heeft. Daarom is hij zich steeds meer op mensen en hun gedrag gaan richten en hiervoor de nodige opleidingen volgde waaronder conflictmanagement (Universiteit Maastricht). Vanaf 2006 richte hij zich als Senior Projectmanager bij Ordina op het verzorgen van trainingen op het gebied van samenwerken, omgaan met conflicten en leiderschap.

Na een sabatical en een wereldreis in 2008/9 ging het roer definitief om. Bas ontdekte wat hij het liefste doet en richt zich vanaf dat moment vooral op de menselijke factor. Dit doet hij vanuit rollen als organisatieadviseur, (team)coach en procesbegeleider. Als ondernemer is hij betrokken bij diverse innovatieve start-ups. Hij blijft ook zelf steeds in ontwikkeling, zo heeft hij in 2017 het k(l)eurmerk Ontwikkelingsgericht (team)coach ontvangen.

Drijfveren

Voor Bas gaat het altijd om groei, ontwikkeling en, als het even kan, om transformatie. Hij ziet snel de potentie van mensen, teams en organisaties. Samen met onze klanten gaat hij het avontuur aan om die potentie, en die van hemzelf, waar te maken.