Bas Poppe

Trainer

Via ons netwerk kwamen we begin 2018 in contact met Bas Poppe en binnen enkele weken voelt het alsof we al jarenlang met elkaar samenwerken. Bas past helemaal binnen ons team van professionals vanwege zijn enorme betrokkenheid bij de klant. Klanten die met Bas de verbinding aangaan vinden in hem een loyale, betrouwbare en positief kritische partner. Bas is in staat net even dat stapje dieper te gaan. Door zijn analytisch vermogen en doordat hij snel ontdekt welke patronen zich voordoen binnen teams of organisaties weet hij heel zuiver de vinger op de zere plek te leggen. Gelijktijdig gift hij veel aandacht heeft voor wat er al goed gaat en daagt onze klanten uit om dit verder te versterken. Bij P&A Talentontwikkeling is Bas vooral betrokken bij programma’s gericht op Leiderschap, Eigenaarschap, Samenwerken en Teamontwikkeling.

Achtergrond

Bas heeft een mooie brede ervaringsachtergrond als projectmanager in diverse branches en sectoren. Daarmee heeft hij veel ervaring opgedaan in de weerbarstige praktijk van organiseren: van telecom tot zorg, van onderwijs tot luchtvaart.

Na de Hoge Hotelschool “rolde” hij in 1997 het projectmanagement in. Zijn carrière begon bij KLM, daarna werkte hij onder andere bij Eneco en Nuon en ontwikkelde in deze periode zijn projectmanagementskills.

Maar gaandeweg zijn loopbaan ontdekte hij dat organisaties, en vooral mensen binnen organisaties, zich minder voorspelbaar gedragen dan je zou denken of willen. Hij heeft ontdekt dat de manier waarop we organiseren en leidinggeven vaak niet effectief is en negatieve bijwerkingen heeft. Daarom is hij zich steeds meer op mensen en hun gedrag gaan richten en volgde hiervoor de nodige opleidingen, waaronder conflictmanagement (Universiteit Maastricht). Vanaf 2006 richte hij zich, naast zijn werk als Senior Projectmanager, op het verzorgen van trainingen op het gebied van samenwerken, omgaan met conflicten en leiderschap.

Na een wereldreis in 2008/9 ging het roer definitief om. Bas ontdekte wat hij het liefste doet en richt zich vanaf dat moment vooral op de menselijke factor. Dit doet hij vanuit rollen als organisatieadviseur, (team)coach en procesbegeleider. Als ondernemer is hij betrokken bij diverse innovatieve start-ups. Hij blijft ook zelf steeds in ontwikkeling, zo heeft hij in 2017 het k(l)eurmerk Ontwikkelingsgericht (team)coach ontvangen.

Drijfveren

Voor Bas gaat het altijd om groei, ontwikkeling en, als het even kan, om transformatie. Hij ziet snel de potentie van mensen, teams en organisaties. Samen met onze klanten gaat hij het avontuur aan om die potentie, en die van hemzelf, waar te maken.