Martijn Blom

Martijn Blom

Partner | Trainer | Adviseur Leren en Ontwikkelen

Martijn Blom is één van de partners binnen P&A en richt zich vooral op het bouwen van een positieve leercultuur en het vergroten van wendbaarheid bij medewerkers, teams en organisaties. Hij adviseert en begeleidt leidinggevende(n), teams en organisaties met verander- of ontwikkelopgaves en doet dit vooral vanuit een nieuwsgierige basishouding. Martijn is iemand die de vraag achter de vraag weet te vinden en stimuleert een positieve leercultuur door hierin zelf al duidelijk een voorbeeldfunctie in te vervullen. Leren, ontwikkelen en nieuwsgierig blijven naar hoe het beter kan. Daarin herken je Martijn.

Achtergrond

Na de opleiding Bedrijfskunde aan universiteit Nyenrode werkte Martijn bij diverse organisaties zoals Casema, Sara Lee | DE en Politie in HRD-functies. Als trainer en organisatieadviseur heeft hij sinds 2006 veel ervaring opgedaan in zowel productiebedrijven als bij veiligheidsregio’s en gemeentes. Sinds 2020 is hij partner bij P&A.

Drijfveren

In de begeleiding werkt Martijn bij voorkeur vanuit co-creatie waarbij hij als geen ander ‘problemen’ weet te herdefiniëren als kansen om iets van te leren. Hij is een scherpe observator met een uitnodigende, betrokken en nieuwsgierige houding.  Martijn helpt jou om de soms complex lijkende werkelijkheid enigszins behapbaar te maken en van daaruit tot een nieuwe aanpak te komen. In een groep brengt hij rust en weet hij mensen makkelijk mee te krijgen op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Hij brengt hierbij voor zichzelf mee: Iemand die snel ziet welke patronen wel of niet bijdragen en iemand die gelooft in pragmatisch handelen. Kijken, soms uitproberen, wat wél werkt en samen zoeken naar de juiste stappen om verder te komen. Ruim 20 jaar ervaring, kennis van verschillende veranderstrategieën, systemische interventies en oplossingsgericht werken helpen hem hierbij want Martijn verrast ons telkens weer met nieuwe inzichten of invalshoeken. Hij blijf leren en is hiermee een voorbeeld voor zijn klanten en ook voor de rest van het P&A Team.

;