Pieter van der Haak

Pieter van der Haak

Ondernemer / auteur / spreker / creatieveling

Pieter richtte P&A Talentontwikkeling op in 1995. Sinds 2020 heeft hij een stap terug gezet door het bedrijf samen te gaan leiden met drie partners; Bas Poppe, Claudia de Groot en Martijn Blom. Binnen P&A Talentontwikkeling houdt zich bezig met de toekomst van P&A door de trends te spotten (of te creëren), visie te ontwikkelen en met ideeën te komen voor nieuwe programma’s en methoden. Daarnaast is hij een veel gevraagd spreker en auteur. Zijn meest recente boek over eigenaarschap werd een bestseller en is getiteld: Wie zorgt dat het goed komt? - over het vergroten van Eigenaarschap in Teams en Organisaties. Naast P&A Talentontwikkeling houdt Pieter zich bezig met het ontwikkelen van Serious Games vanuit zijn onderneming Jump Serious Games.

Pieter is opgeleid als Sociaal Psycholoog (Universiteit Groningen, 1997). Maar hij is ook werktuigbouwkundig ingenieur. (Rijkshogeschool Groningen (HTS). Zijn loopbaan is hij begonnen in een technisch commerciële functie, maar in 1995 begon hij zijn eigen bedrijf op het gebied van Personeel en Arbeid. Aanvankelijk heette dat bedrijf P&A Coaching maar sinds 2013  luidt de bedrijfsnaam P&A Talentontwikkeling.

Na zijn opleidingen bleef Pieter leren door zijn ervaringen als trainer/coach en als ondernemer. Daarnaast vulde hij zijn toolbox als trainer/coach met diverse aanvullende opleidingen (waaronder provocatief coachen, systemisch werken, oplossingsgericht werken etc.).

De laatste jaren ontwikkelde Pieter zich meer en meer als spreker/auteur en inspirator. Bovendien is hij het creatieve brein achter het bedrijf Jump Serious Games (een spin-off van P&A). Meer over Pieter is te vinden op zijn persoonlijke website

Drijfveren

Professioneel werken; Niet zeuren, maar doen; Leren van je ervaringen; genieten in het hier-en-nu en Samen op Avontuur.

Publicaties:

Andere teamleden:

;