Teambuilding met paarden

De highlights:

Werken met een paard is een prachtige manier om de dynamiek in het team te bespreken. Het paard voelt namelijk goed aan of er een goede groepsdynamiek is of niet. Een prachtige start om te werken aan de samenwerking in het team!

Paarden zijn kuddedieren en zullen reageren op een groep alsof het een kudde is. En als het veilig is in de kudde dan sluit het paard zich hier graag bij aan. Als het onveilig is, of er is te weinig samenhang dan wordt het paard onrustig. De wijze waarop een paard dus reageert op het team zegt heel veel over de dynamiek in dit team. En dit is, mits goed begeleid, een prachtige start om het er goed over te hebben met elkaar. Dit teamuitje is een bijzondere ervaring voor de teamleden en een geweldige versneller voor het groepsproces.

Dankzij de teamcoach en de paardencoach wordt datgene wat er te zien is vertaalt naar de dagelijkse praktijk. Na de individuele oefeningen krijgt het team een of meerdere gezamenlijke opdrachten. Hierdoor krijgt het team als geheel ook feedback dat vaak direct gebruikt kan worden om de samenwerking te verbeteren.

Na afloop van het teamuitje hebben de deelnemers…

  • op een bijzondere manier ervaren hoe zij als team met elkaar samenwerken
  • ervaren wat het effect van ieder individu is op het totale team
  • ervaren waar zij als team sterk in zijn en waar ontwikkelpunten of uitdagingen liggen
  • oog gekregen voor de individuele verschillen en elkaars aanvullende kwaliteiten
  • ervaren dat het team meer is dan de som der delen
  • door deze ervaring iets meegemaakt wat bijdraagt tot meer verbinding binnen het team en meer wederzijds begrip

Praktische info

Meer informatie?

Meer weten over dit teamuitje of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor:

;