Feedforward training voor sterkere teams

Feedforward…veel teams gingen je voor!

Feedforward is een zeer effectieve techniek om te bouwen aan sterke teams en te investeren in een positief leerklimaat. Daar is deze feedforward training voor bedoeld.

Waar sommige teams nog zijn blijven hangen in traditionele feedback technieken zijn mensen in sterke teams in staat om elkaar echt uit te dagen het beste in elkaar naar boven te brengen.

Traditionele feedback is vaak kritiek dat op een leuke manier verpakt bij de ander naar binnen moet worden geschoven. Geen wonder dat dit niet werkt. Maar gelukkig is er een veel beter alternatief wat je leert ontdekken tijdens deze training.

Een beter alternatief voor feedback

door vooral te focussen op wat je wél wilt middels Feedforward-technieken. Feedback gaat altijd over het verleden terwijl Feedforward gericht is op de toekomst. Dit geeft een andere dynamiek waardoor het veel makkelijker wordt om het gesprek met elkaar aan te gaan. Onze veel gevraagde training “Van Feedback naar Feedforward” geeft de deelnemers unieke tools in handen om te bouwen aan een positief leerklimaat. Want wil iedereen niet iedere dag een beetje beter worden?

Het Resultaat

Na deze training:

  • Begrijpen de deelnemers het verschil tussen Feedback en Feedforward;
  • Gaan de deelnemers makkelijk(er) het gesprek aan met elkaar vanuit een gelijkwaardige niet-bedreigende houding;
  • Zijn de deelnemers goed in staat om onder woorden te brengen wat ze ergens van vinden, zowel in positieve als in opbouwende zin;
  • Kennen de deelnemers hun eigen gevoeligheden en valkuilen m.b.t. het geven en  ontvangen van feedback en weten ze hier effectief mee om te gaan;
  • Weten de deelnemers hoe ze moet handelen als de sfeer tijdens het geven van feedback wat ongemakkelijk wordt;
  • Leren de deelnemers met open vizier te communiceren;
  • Hebben de deelnemers leren werken en kijken vanuit de inzichten van de positieve psychologie.

 

Tijdens deze training ontwikkel je een andere mindset met elkaar. De training laat zien dat je, als je de goede intentie hebt heel veel kunt zeggen tegen elkaar. Feedforward is nooit bedreigend, terwijl Feedback dit soms wel kan zijn. Teamleden kunnen door deze training samen te volgen veel beter samenwerken en nog belangrijker; ze ontwikkelen een collectieve groeimindset waardoor het normaal wordt om elke dag weer een beetje beter te willen worden.

Feedback is geen kunstje; het is een houding

Feedback geef je en ontvang je omdat je samen wilt leren van de ervaringen die je opdoet in je werk. Om te groeien naar topprestaties voor je team. Het is dus vooral gericht op de toekomst; hoe kunnen we samen iedere dag weer een beetje beter worden? Daarom spreken we liever over feedforward.

Tijdens het programma wordt er een Vechtkunst clinic ingezet. Een unieke methode om jezelf beter te leren kennen tijdens de “confrontatie” met de ander. Je leert hierdoor hoe je fysiek en mentaal in balans blijft en hoe je vanuit gelijkwaardigheid ook de moeilijkere situaties aan kunt gaan.

Programma eendaagse

  • Van Feedback naar FeedForward
  • De kracht van Positieve Psychologie
  • Growth versus Fixed Mindset
  • Van “ik-ik-jij!” naar “Wij en Hoe?”
  • Bouwen aan een positief leerklimaat

*Optioneel voor deze training is de Vechtkunst Clinic, deze workshop is gericht op het omgaan met spanning in de “dialoog”. Bij het tweedaagse programma is deze standaard inbegrepen.

Programma tweedaagse

Aanvullende thema’s tijdens een tweedaagse training:

  • Vechtkunst Clinic, gericht op:
  1. Aangeven van de eigen grenzen tijdens “feedback-gesprekken”
  2. Effectief omgaan met spanning in de dialoog
  • Hoe blijf je uit de “drama-driehoek”
  • Effectief omgaan met de eigen gevoeligheden en valkuilen
  • Feedforward in de eigen praktijk verder toepassen

Voor teams waarin de teamleden moeite hebben om elkaar (goede) feedback te geven. Vaak wordt er in deze teams meer over elkaar gepraat dan met elkaar. Hierdoor ontwikkelt het team zich niet verder. Feedforward helpt om vanuit een andere (positievere) intentie met elkaar samen te werken.

N.B.

Als je meer wil lezen over Feedforward dan is het boek van Marshall Goldsmith, Tot hier en NU verder een echte aanrader

 

 

Praktische info

Interesse?

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zij gingen je voor:

;