Training Insights Discovery

Insights Discovery inzetten betekent dat je er voor kiest om te investeren in een belangrijk stuk zelfkennis. Iedereen die deze test invult krijgt hiermee extra inzicht over zichzelf.

  • Je begrijp beter waardoor je soms wel gemotiveerd bent en wanneer juist niet
  • Je herkent je eigen drijfveren veel beter
  • Je weet beter wat je nodig hebt om betrokken en bevlogen aan de slag te gaan
  • Je begrijp beter dat de manier waarop jij reageert op anderen samenhangt met je persoonlijke profiel
  • Je begrijpt beter waarom anders soms anders reageren dan jijzelf

Dit leidt niet alleen tot meer zelfinzicht maar als je Insights Discovery gebruikt in het team dan ontstaat er ook veel meer wederzijds begrip. En natuurlijk draagt dit direct bij tot een betere en plezieriger samenwerkingsklimaat.

Hierdoor ontstaat er vanzelf meer eigenaarschap, betere samenwerking en bovendien geeft het teamleiders de instrumenten om het beste bij de teamleden naar boven te halen.

Kleurentaal van Jung

De “kleurentaal” is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Jung onderscheidde twee dimensies te weten: introvert versus extrovert & denken versus voelen. Met deze twee dimensie ontstaat 4 kwadranten die vertaald worden naar de vier kleuren: rood, geel, groen, en blauw.

Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Heel in het kort (veel te kort) de vier hoofdtypes uit Insight Discovery:

Rood staat voor de combinatie Extraversie en Denken: Vastberaden, actiegericht, open en direct “We doen het NU”.

Geel staat voor de combinatie Extraversie en Voelen: Enthousiast, stimulerend, sociaal, behoefte aan waardering en “We doen het SAMEN”.

Groen staat voor de combinatie Introversie en Voelen: Streven naar harmonie, verbinding, respect en gewetensvol. “We doen het “ZORGVULDIG”.

Blauw staat voor de combinatie Introversie en Denken: Objectief, zorgvuldig, afstandelijk, autonomie, eerst denken dan doen. “We doen het CORRECT”.

Een beetje oneerbiedig wordt deze persoonlijkheidstest ook wel een kleurentest genoemd. De uitslag van de test wordt namelijk deels teruggekoppeld door een kleurenprofiel. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de deelnemer online invult. Vervolgens ontvangt hij of zij een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery practitioner. Dit terugkoppelen kan 1 op 1 gebeuren of in groepsverband.

Hoe wordt dit ingepast in een hybride teamtraining?

Insights Discovery is een krachtig hulpmiddel om met jouw team snel stappen vooruit te komen. In afstemming met jou bepalen we van te voren welk deel we eventueel online kunnen doen en voor welke onderdelen het wenselijk is om fysiek samen te komen.

Vertrekpunt is het uitgebreide rapport dat zowel online als offline kan worden toegelicht. Hiermee ontstaat al snel veel helderheid over het hoe en waarom van de huidige patronen in het team. Voor teams geeft het zogenaamde ‘teamwiel’ in één oogopslag weer hoe het team is samengesteld, waar de kwaliteiten en valkuilen van het team liggen en waar ruimte voor ontwikkeling zit.

De rapportage vanuit Insights Discovery levert toegankelijke taal aan om op een gemakkelijke manier soms ingewikkeld lijkende communicatievraagstukken te ontrafelen en effectief te bespreken.

Vanuit onze deskundigheid en ervaring met teams zoeken we samen met de teamleden naar mogelijkheden om verder te komen. Het liefst zo concreet mogelijk.

 

De Insights Discovery Persoonlijkheidstest gebruiken we voor teams maar deze test kan ook individueel worden ingezet in combinatie met een persoonlijke terugkoppeling.

Praktische info

Interesse?

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zij gingen je voor:

;