Training Insights Discovery

  • Algemeen
  • Programma
  • Voor wie

Insights Discovery inzetten betekent dat je er voor kiest om te investeren in een belangrijk stuk zelfkennis. Iedereen die deze test invult krijgt hiermee extra inzicht over zichzelf.

  • Je begrijp beter waardoor je soms wel gemotiveerd bent en wanneer juist niet
  • Je herkent je eigen drijfveren veel beter
  • Je weet beter wat je nodig hebt om betrokken en bevlogen aan de slag te gaan
  • Je begrijp beter dat de manier waarop jij reageert op anderen samenhangt met je persoonlijke profiel
  • Je begrijpt beter waarom anders soms anders reageren dan jijzelf

Dit leidt niet alleen tot meer zelfinzicht maar als je Insights Discovery gebruikt in het team dan ontstaat er ook veel meer wederzijds begrip. En natuurlijk draagt dit direct bij tot een betere en plezieriger samenwerkingsklimaat.

Hierdoor ontstaat er vanzelf meer eigenaarschap, betere samenwerking en bovendien geeft het teamleiders de instrumenten om het beste bij de teamleden naar boven te halen.

Kleurentaal van Jung

De “kleurentaal” is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Jung onderscheidde twee dimensies te weten: introvert versus extrovert & denken versus voelen. Met deze twee dimensie ontstaat 4 kwadranten die vertaald worden naar de vier kleuren: rood, geel, groen, en blauw.

Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Heel in het kort (veel te kort) de vier hoofdtypes uit Insight Discovery:

Rood staat voor de combinatie Extraversie en Denken: Vastberaden, actiegericht, open en direct “We doen het NU”.

Geel staat voor de combinatie Extraversie en Voelen: Enthousiast, stimulerend, sociaal, behoefte aan waardering en “We doen het SAMEN”.

Groen staat voor de combinatie Introversie en Voelen: Streven naar harmonie, verbinding, respect en gewetensvol. “We doen het “ZORGVULDIG”.

Blauw staat voor de combinatie Introversie en Denken: Objectief, zorgvuldig, afstandelijk, autonomie, eerst denken dan doen. “We doen het CORRECT”.

Een beetje oneerbiedig wordt deze persoonlijkheidstest ook wel een kleurentest genoemd. De uitslag van de test wordt namelijk deels teruggekoppeld door een kleurenprofiel. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de deelnemer online invult. Vervolgens ontvangt hij of zij een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery practitioner. Dit terugkoppelen kan 1 op 1 gebeuren of in groepsverband.

Hoe zet P&A dit in tijdens online programma’s

Insights Discovery is een krachtig hulpmiddel bij zowel online als offline coaching en teambuilding. Het uitgebreide rapport in combinatie met een online toelichting en begeleiding geeft snel veel duidelijkheid. Bovendien reikt Insights Discovery toegankelijke taal aan om op een gemakkelijke manier soms ingewikkeld lijkende communicatievraagstukken te ontrafelen en effectief te bespreken.

Voor teams geeft het zogenaamde ‘teamwiel’ in een oogopslag weer hoe het team is samengesteld, waar de kwaliteiten en valkuilen van het team liggen en waar ruimte voor ontwikkeling zit.

Al met al een krachtige, zeer beproefde methodiek om zowel individuele teamleden als hele teams concreet verder te helpen met hun ontwikkeling.

 

De Insights Discovery Persoonlijkheidstest gebruiken we voor teams maar deze test kan ook individueel worden ingezet in combinatie met een persoonlijke terugkoppeling.

Meer weten?

Zo’n 80% van de trainingen die wij verzorgen is maatwerk. Benieuwd hoe wij deze training kunnen aanpassen voor jullie doelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze training of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor: