Kick-off Teambuildingsessies

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor startende (project)teams. Hoe krijg je van meet af aan de goede energie, duidelijke wederzijdse verwachtingen, een basishouding van betrokkenheid en vertrouwen? P&A heeft hiervoor beproefde methodes die zorgen voor een fundament voor de toekomstige samenwerking.

Samenstelling van de training

Voor onze opdrachtgevers stellen wij trainingen altijd op maat samen. Met de opdrachtgever kijken we op wat het team nodig heeft om goed van start te gaan. Een training kan bestaan uit één of meerdere van de onderstaande onderdelen:

  • Kennismakingssessie
    Een belangrijke basis voor goed teamwork is dat de teamleden elkaar goed kennen. Niet alleen door erachter te komen wat iemands sterktes en zwaktes zijn, maar door ook op persoonlijk gebied met elkaar in gesprek te gaan. Wat drijft iemand? Wat doet hij in zijn vrije tijd? Elkaar beter leren kennen leidt tot meer begrip en vertrouwen onderling. Wij creëren voor de teamleden een setting waarin zij elkaar laagdrempelig beter leren kennen.

  • Waardengedreven samenwerken
    Iedereen krijgt van huis uit verschillende waarden met zich mee. De een vindt het belangrijk om afspraken na te komen, de ander wil boven alles kwaliteit leveren en weer iemand anders vindt het vooral belangrijk om plezier te hebben in het werk. We leggen graag met de teamleden de brug van persoonlijke waarden naar collectieve waarden. Wat vinden de teamleden gezamenlijk belangrijk? Waar zijn ze het vooral wel over eens? En wat betekent dat vervolgens voor de houding en het gedrag van de teamleden? Vanuit gedeelde waarden wordt het makkelijker om commitment te creëren. Door vanuit waarden te werken zijn de teamleden veel meer aangesloten. Hun werk staat dichter bij hun persoonlijkheid en ze zullen meer eigenaarschap tonen. De betrokkenheid wordt groter en ze identificeren zich meer met de belangen van het team.
  • Eén team, één visie gericht op teamdoelen
    Een gedeelde missie en visie zijn gebaseerd op wat de teamleden werkelijk belangrijk vinden. De missie en visie is een uitwerking van de collectieve waarden. Waar wil het team naar toe? Wat is de betekenisvolle relatie van het team of organisatie in de omgeving? En hoe zit dat over drie jaar? En wat als het team stopt? Een gedeelde visie en missie biedt houvast en richting. We bieden teams de juiste tools om in gezamenlijkheid gefocust te zijn en blijven op de collectieve doelen.

Of het nu gaat om multidisciplinair samenwerken in de zorg, bouw of binnen de overheid. Een tijdelijke samenwerking, een netwerkgroep of een nieuw team dat is ontstaan na een reorganisatie. Deze training is geschikt voor alle startende teams.

Praktische info

Interesse?

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zij gingen je voor:

;