Leidinggeven aan Eigenaarschap

 • Algemeen
 • Programma
 • Voor wie

Jij geeft leiding en daar ben je redelijk succesvol in. Toch heb je het gevoel dat je jezelf nog kunt ontwikkelen. Daar komt bij dat je jezelf soms afvraagt of de mensen in jouw team of organisatie niet wat meer eigenaarschap kunnen tonen. Jij zorgt meestal dat de zaken uiteindelijk goedkomen, maar zou je misschien wat meer los kunnen laten? Wat is daar dan voor nodig? Je wordt bovendien soms wat te veel geleefd door de waan van de dag en hebt niet altijd het idee dat je volledig “in control” bent.

Kortom, jij bent er op de een of andere manier aan toe om jouw rol als leidinggevende eens even goed onder de loep te nemen. Meer bewustzijn van jouw rol als leider, meer focus in je werk aanbrengen en meer eigenaarschap in jouw team creëren. Hoe lijkt je dat? Dit leertraject wordt oa. verzorgd door de auteur van de Bestseller ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ over het vergroten van Eigenaarschap in teams en organisaties.

Tijdens het leertraject Leidinggeven aan Eigenaarschap ga je drie keer 24 uur aan de slag om de HONEST principes via ervaringsgerichte werkvormen te verkennen. Deze werkvormen zijn verrassend, prikkelend en gericht op het ontwikkelen van wat jij in potentie in je hebt. De sessies van het leertraject worden voorafgegaan door een ontwikkelingsgericht intakegesprek en tussen de sessies door heb je twee wandelcoach-momenten om het water aan de kook te houden en met jouw persoonlijke thema’s verder de diepte in te gaan.

1) Ontwikkelingsgerichte intake

Het leertraject start met een intakegesprek. Je maakt tijdens een 1:1 gesprek de balans op; waarin ben je succesvol en waar zit ontwikkelruimte? Wat valt je op als je kijkt naar de mensen in jouw team of organisatie?

2) Individuele (wandel)coach sessies

Tijdens een 1:1 gesprek met de trainer/coach heb je de gelegenheid om puur individueel aan de slag te gaan met jouw eigen effectiviteit.

3) 3 maal een 24 uurs groepssessie (in kleine groepen)

Tijdens drie intensieve sessies van 17.00 tot de volgende dag 17.00 uur ga je actief aan de slag met de HONEST principes. Geen theorie, want het boek heb je al gelezen, maar vooral nieuwe ervaringen opdoen tijdens oefenvormen en workshops die bedoeld zijn om je (op een positieve manier) te raken. Niet alleen praten, maar vooral ook ervaren, voelen en hiervan leren. We schudden het kussen flink op, delen de nieuwste inzichten met je en zetten jou aan het werk om hiermee verder aan de slag te gaan. Hieronder staat wat je ongeveer kan verwachten. Een stevig programma dat helemaal over jouzelf zal gaan.

NIEUW: EIGENAARSCHAP-SCAN:

Deelnemers aan deze training krijgen de mogelijkheid om hun teamleden te vragen een online eigenaarschap-scan in te laten vullen. Hiermee krijg je scherp in beeld waar mogelijkheden liggen ter verbetering.

Onderwerpen per sessie:

Sessie A:

 • Verkenning van ieders natuurlijke stijl van leidinggeven tijdens een serie ervaringsgerichte (doe)-workshops
 • Biografische verkenning rond het thema leiderschap (tevens bedoeld als nadere kennismaking met de andere cursisten)
 • Identity based change
 • Eigenaarschap in jouw team
 • Formuleren van persoonlijke uitdagingen

Sessie B:

 • Oogsten van ieders opgedane nieuwe ervaringen
 • Verdieping HONEST Principes
 • Oefeningen gericht op Vertrouwen en Loslaten
 • Empowerment-workshop gericht op vertrouwen op je gevoel
 • Organisatieopstellingen gericht op het verstevigen van je leiderschapspositie in het krachtenveld
 • Aan de slag buiten je eigen comfortzone

Sessie C:

 • Oogsten van opgedane nieuwe ervaringen
 • Empowerment-workshop; de kracht van focus en energie om je doelen te bereiken
 • Eigenaarschap in jouw team in beeld gebracht

Voor wie

Dit leertraject is bedoeld voor leidinggevenden die zichzelf al zien als nieuwe leider maar toe zijn aan een volgende stap omdat ze het gevoel hebben dat er meer mogelijk is.

Twijfels?

Twijfel je nog of dit leertraject voor jou is bedoeld? Meld je dan aan voor stap 1; een ontwikkelingsgericht intakegesprek met één van de trainers. Mocht je hierna besluiten niet deel te nemen, dan brengen we geen kosten in rekening.

Praktische info

Interesse?

Interesse in deze training? Binnenkort plannen we de data. Wil je hiervan bericht ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter. 

Zij gingen je voor: