Online training: Talentgesprekken voeren

 • Algemeen
 • Programma
 • Voor wie

Voor leidinggevenden en HRM’ers die medewerkers willen stimuleren om de eigen talenten optimaal in te zetten.

Medewerkers die in hun werk hun talenten optimaal in kunnen zetten zijn gemotiveerde medewerkers. En zorgen voor betere resultaten, meer productiviteit en een positieve werksfeer.

Heb jij een goed beeld van de talenten van je medewerkers? Weet jij hoe je het beste in je medewerkers naar boven kunt brengen?

Wij ontwikkelden een Talenten-toolkit®*, waarmee jij samen met je medewerker onderzoekt waar het talent ligt en hoe dat het beste ingezet kan worden. In dialoog stel je vast welk potentieel er is en hoe dat verder uitgebouwd kan worden.

Tijdens een compacte, praktijkgerichte online training krijg je de handvatten om het gesprek succesvol aan te gaan. Met het certificaat op zak en de bijbehorende toolkit kan je vervolgens direct aan de slag in jouw organisatie.

*Gebaseerd op het werk van Luk Dewulf (Ik kies voor mijn talent) en Marcus Buckingham (Ontdek je sterke punten)

De training bestaat uit 5 online modules van 2 uur. Op basis van ‘leren door te doen’, een demo en veel onderlinge interactie, leer je op een hele praktische manier talentgesprekken te voeren. De start van de training bestaat uit een individueel talentgesprek met jou. Hierdoor ervaar je de kracht van onze methode als deelnemer én krijg je inzicht in je eigen talenten.

We delen de onderliggende psychologische principes van onze toolkit met je, zodat je begrijpt waarom bepaalde interventies heel krachtig zijn en andere juist kunnen afremmen. Na afloop krijg je van ons een certificaat en je krijgt je eigen toolkit vooraf toegestuurd, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.

Modules

 1. Individueel Talentgesprek
 2. Uitgebreide kennismaking met de 39 talenten
 3. Demo van een real-life talentgesprek
 4. Oefenen met talentgesprekken
 5. Uitwisselen van ervaringen uit de praktijk

 

Talenten-Toolkit

De toolkit bestaat uit:

 • De 39 talentkaarten
 • Diverse werkvormkaarten
 • Een map met uitgebreide Talentenbeschrijving
 • Het boek “Een goed gesprek – over de kunst van het coachen in een snel veranderende wereld – “ geschreven door Pieter van der Haak

Jij wilt als leidinggevende of als medewerker HRM het beste bij je medewerkers of collega’s naar boven brengen. Je functioneert minimaal op HBO niveau en beschikt over goede communicatieve (coachings)vaardigheden. Je bent op zoek naar nieuwe manieren om het gesprek aan te gaan met medewerkers en vanuit een oplossingsgerichte werkwijze (soms verborgen) talenten op te sporen. Je gunt iedereen een werkplek waar hij of zij volledig tot zijn of haar recht komt.

Meer weten?

Zo’n 80% van de trainingen die wij verzorgen is maatwerk. Benieuwd hoe wij deze training kunnen aanpassen voor jullie doelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze training of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor: