Resultaatgericht Samenwerken

Goed samenwerken in een team… soms gaat het vanzelf, soms is er een zetje nodig en soms meer dan dat. Geven de teamleden elkaar goed feedback? Duren vergadering of overleggen vaak te lang? Hoe worden de discussies gevoerd? Zit hier verbetering in? Op welke manier communiceren de teamleden met elkaar? Feedback geven en ontvangen, vergaderen, discussiëren en (gelijkwaardig) communiceren zijn vaardigheden die de teamleden kunnen ontwikkelen. P&A Talentontwikkeling biedt verschillende vaardigheidstrainingen om de samenwerking van een teams te verbeteren.

Voor onze opdrachtgevers stellen wij trainingen altijd op maat samen. Met de opdrachtgever kijken we aan welke vaardigheden gewerkt moet worden om de samenwerking in het team te verbeteren. Een training Samenwerking Verbeteren kan bestaan uit één of meerdere van de onderstaande onderdelen:

 • Feedback geven en ontvangen
  Wat is open direct? Hoe eerlijk mogen of moeten teamleden zijn? Datgene wat men zegt over een ander zegt voor ook veel over hem zelf. Goed feedback geven en ontvangen is een belangrijke voorwaarde voor een goede samenwerking. In de training laten we de deelnemers dit ervaren en geven daarnaast handvatten om effectief feedback te geven en te ontvangen.
 • Effectief vergaderen
  In veel organisaties is een overleg niet meer dan een noodzakelijk oponthoud. Vergaderpunten keren steeds terug op de agenda, 80% van de informatie die wordt besproken is niet relevant, mensen zijn afgeleid met hun telefoon of tablet of nemen niet actief deel aan het overleg. Al met al een energie-wegtrekkend gebeuren, dat niet erg bevorderlijk is voor de goede samenwerking. P&A helpt teams om weer effectief te vergaderen. Met pittige discussies, verdiepende gesprekken, en een duidelijk doel voor ogen.
 • Effectief discussiëren
  De kunst van een goede dialoog is eerst begrijpen dan begrepen worden. Voor een goede samenwerking in een team is dit belangrijk. Het vraagt soms wel enige begeleiding. Tijdens de training leren we de teamleden kijken naar hun eigen proces en zorgen we er voor dat de discussies op het juiste niveau met de juiste intenties worden gevoerd.
 • Diversiteit in het team – hoe versterk je elkaar?
  Wie maken er eigenlijk allemaal deel uit van het team? En waarom? Wat is ieders rol? Wat verwachten we van elkaar? Welke plek neemt iedereen in en wat voor positieve of negatieve gevoelens roept dat op? Hoe kan het team de teamleden helpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen, zodat de samenwerking verbetert? In de training gaan we hierover in gesprek met het hele team.
 • Omgaan met een conflict
  Een conflict kan soms zo hoog zijn opgelopen dat het moeilijk wordt om er nog goed met elkaar over te praten. We zorgen ervoor dat als het zover is, de teamleden weten hoe ze hier effectief over met elkaar in gesprek kunnen gaan, zodat het niet uit de hand loopt.
 • Besluitvorming in teams
  De besluitvorming in het ene team verloopt beter of sneller dan in het andere team. Vanuit P&A kijken we waar dit door komt en welke vaardigheden nodig zijn om tot een goede besluitvorming te komen. We leren de teamleden de valkuilen van de Group-decision making door workshops gebaseerd op sociaal-psychologische inzichten.
 • Gelijkwaardig/volwassen communiceren
  Het is de toon die de muziek maakt. Soms is die toon net iets te oordelend waardoor een goede dialoog niet tot stand kan komen. Vanuit de principes van transactionele analyse leren we de teamleden om te communiceren vanuit een positieve niet-oordelende basishouding.

Voor teams die meer uit de samenwerking willen halen.

Praktische info

Interesse?

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zij gingen je voor:

;