Teamsessie Hybride Samenwerken

Teamsessies hybride samenwerken na corona

Veel teams zijn op zoek naar nieuwe manieren om in dit tijdperk na Corona met elkaar samen te werken. Deels online deels offline. We noemen dit Hybride samenwerken. Tijdens een teamsessie helpen we teams om de juiste balans met elkaar te vinden in dit hybride samenwerken.

Het thuiswerken is voorgoed geaccepteerd maar hoe vinden we een nieuwe balans met elkaar. Wat doen we online en wat doen we tijdens de ontmoetingen op de werkplek. En hoe zien die ontmoetingen er dan uit. Hoe moet de werkplek eruit zien eigenlijk? Antwoorden op deze en andere vragen vind je door elkaar op te zoeken en een goede dialoog met elkaar aan te gaan.

Hoe gaan we ons tot elkaar verhouden, hoe behouden we het teamgevoel en wat gaan we gebruiken om op een meer hybride manier met elkaar samen te werken.

Verder lezen? Lees dan dit artikel…

De thema’s tijdens de teamsessie Hybride samenwerken

Ieder team heeft een eigen geschiedenis en eigen vertrekpunt. De thema’s waarmee we aan de slag gaan moet aansluiten bij dit vertrekpunt. Dat betekent dat zo’n teamsessie hybride samenwerking altijd op maat wordt samengesteld.

In de ‘menukaart’ zie je de verschillende thema’s. Maar laat je niet afremmen, want ieder team of iedere afdeling is weer anders en al onze programma’s maken wij volledig op maat.

Op de ‘menukaart’ Hybride werken, die we maakten voor teamsessies na corona zie je verschillende gerechten staan. Uiteindelijk zullen we samen met jou het definitieve menu samenstellen. Dit menu, ofwel de inhoud van jouw teamsessie kan bestaan uit onderdelen van de ‘standaard’ menukaart, maar dat hoeft niet. We zijn heel flexibel en hebben in onze keuken nog veel meer keuzemogelijkheden. De vraag is natuurlijk; wat speelt er bij jullie.

Hieronder een korte toelichting van veel gekozen onderdelen voor teams die op zoek gaan naar nieuwe vormen van hybride samenwerken in deze post corona periode.

Hybride werkvormen en nieuwe werkafspraken

Dankzij Corona hebben we andere mogelijkheden ontdekt om te werken. Bijvoorbeeld thuiswerken; voor individuele medewerkers die bezig zijn met hun eigen taak gaat dat vaak wel goed. Maar in de samenwerking kan het meestal een stuk beter. Er zijn talrijke manieren om online en offline samenwerken te combineren. Tijdens deze module delen we een aantal mogelijkheden maar gelijktijdig nodigen we de teamleden ook uit om vooral zelf op zoek te gaan naar passende oplossingen.

 • Meer inzicht in de mogelijkheden om offline en online werken te combineren
 • Inzicht in mogelijke hybride vormen van samenwerken
 • Het verschil ontdekken tussen synchroon en asynchroon samenwerken
 • Samen oplossingen vinden voor nieuwe manieren van samenwerken en hierover concrete afspraken maken

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00-17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoaches van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot ca. 20 personen)

Opnieuw verbinden

Opnieuw Verbinden gaat over het behouden van de menselijke maat, over echte verbinding, maar ook over focus aanbrengen en nieuwe rituelen vastleggen.

 • Teamleden voelen zich opnieuw verbonden met het team en de leidinggevende
 • Er is een gezamenlijk beeld van de komende periode en de mensen voelen zich hierbij betrokken
 • Mensen voelen zich gewaardeerd voor hun inzet
 • Het team heeft heldere afspraken gemaakt over de samenwerking de komende periode

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00 – 17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoach van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot 20 personen)

Persoonlijk eigenaarschap en werken vanuit de bedoeling

Eigenaarschap betekent dat ieder teamlid bepaalde verantwoordelijkheden draagt waarover hij of zij zich voor 100% over ontfermd. Hij of zij zorgt dat het goed komt waardoor de anderen dit los kunnen laten. Ieders bijdrage hangt duidelijk samen met de gezamenlijke missie of bedoeling. Soms gaat dat vanzelf, maar soms ook niet. Tijdens dit onderdeel onderzoeken we waar het goed gaat en waar ruimte is voor verbeteringen. Met als resultaten:

 • Helderheid over de gezamenlijke bedoeling of missie
 • Teamleden die elkaar versterken en ondersteunen
 • Meer eigenaarschap bij de teamleden
 • Een team dat dankzij de juiste mix van mensen, voldoende regelruimte, transparantie, overzicht en wederzijds vertrouwen zorgt dat het goed komt.

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00 – 17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoaches van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot ca. 20 personen)

Teams die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken om te leren van de ervaringen en om sterker, wendbaarder en flexibeler uit deze periode te voorschijn te komen.

Het programma verzorgen we volledig op maat.

Praktische info

Deel deze training:

Interesse?

Deze training is op korte termijn in te plannen. Interesse? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Werknemers van deze organisaties gingen je voor:

;