Stay Onboard Teamsessie

 • Algemeen
 • Programma
 • Voor wie

Een nieuwe tijd brengt nieuwe uitdagingen voor teams

Voor veel teams is online samenwerken nog wel even ‘het nieuwe normaal’. Het blijft dus voorlopig ook nog een uitdaging om ondanks het gebrek aan informele momenten op de fysieke werkplek in verbinding te blijven met elkaar.

Veel mensen missen het ‘echte’ contact met hun collega’s en vinden het moeilijk om het teamgevoel te bewaren. Meer en meer is iedereen op zijn eigen eilandje aan het werk. Hierdoor verdwijnt het WIJ-gevoel gemakkelijk naar de achtergrond.

Misschien zijn er behalve negatieve gevolgen van het werken op afstand ook positieve ontwikkelingen. Denk aan de toegenomen vrijheid in het werken, geen reistijd en niet te veel zinloze vergaderingen. Hoe vinden we de juiste balans met elkaar in deze tijd.

Verder lezen? Lees dan dit artikel…

De thema’s voor de Stay Onboard sessies: Vanuit P&A Talentontwikkeling begeleiden we teams die in deze tijd het gevoel van Samen willen behouden en willen investeren in de onderlinge verbinding. Teams die bovendien willen onderzoeken hoe ze sterker uit deze periode kunnen komen en betere resultaten willen realiseren door als top-team flexibel en wendbaar door deze crisis te komen.

In de ‘menukaart’ zie je een basismodule en drie mogelijke verdiepingsmodules. Maar laat je niet afremmen, want ieder team of iedere afdeling is weer anders en al onze programma’s maken wij volledig op maat.

 

Vanuit P&A Talentontwikkeling begeleiden we teams sterker willen worden, die flexibel en wendbaar willen kunnen reageren op alles wat er nog aan staat te komen. Dit doen we met een basismodule en drie mogelijke verdiepingsmodules:

Basismodule ‘Opnieuw verbinden’

Opnieuw Verbinden gaat over het behouden van de menselijke maat, over echte verbinding, maar ook over focus aanbrengen en nieuwe rituelen vastleggen.

 • Teamleden voelen zich opnieuw verbonden met het team en de leidinggevende
 • Er is een gezamenlijk beeld van de komende periode en de mensen voelen zich hierbij betrokken
 • Mensen voelen zich gewaardeerd voor hun inzet
 • Het team heeft heldere afspraken gemaakt over de samenwerking de komende periode

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00 – 17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoach van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot 20 personen)

Aanvullende modules (optioneel)

Module ‘Alignment en Eigenaarschap’

Eigenaarschap betekent dat ieder teamlid bepaalde verantwoordelijkheden draagt waarover hij of zij zich voor 100% over ontfermd. Hij of zij zorgt dat het goed komt waardoor de anderen dit los kunnen laten. Ieders bijdrage hangt duidelijk samen met de gezamenlijke missie. (Alignment) Soms gaat dat vanzelf, maar soms ook niet. Tijdens deze module onderzoeken we waar jullie team dat gedaan heeft en hoe dit verder versterkt kan worden. Met als resultaten:

 • Een team met een duidelijke gezamenlijke bedoeling of missie
 • Een team waarin de teamleden elkaar versterken en ondersteunen
 • Een team waarin ieder teamlid optimaal kan bijdragen aan het collectieve belang
 • Een team waarin de teamleden weten wat eigenaarschap is en dit ook laten zien in hun dagelijks werk
 • Een team dat dankzij de juiste mix van mensen, voldoende regelruimte, transparantie, overzicht en wederzijds vertrouwen gewoon zorgt dat het goed komt.

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00 – 17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoaches van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot ca. 20 personen)

Module ‘Scenarioplanning’

De toekomst blijft erg onzeker en niet te voorspellen. Scenarioplanning is een hulpmiddel om de toekomst in een aantal scenario’s voor te stellen, en je zo voor te bereiden op hoe de toekomst er uit zou kunnen gaan zien.

 • Het team heeft een aantal mogelijke scenario’s bedacht en de consequenties doorlopen.
 • Het team heeft afspraken gemaakt hoe te acteren in bepaalde situaties.
 • Medewerkers zijn betrokken bij mogelijke keuzes voor de toekomst
 • Het team is mentaal goed voorbereid op eventuele in de toekomst te nemen besluiten

Tijdsbesteding: ca. 6 uur (9.00-15.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoaches van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot tot ca. 20 personen)

Module ‘Anders samenwerken’

De afgelopen periode zijn allerlei gewoontes en manieren van samenwerken veranderd. Nu is het moment om jullie manier van samenwerken te evalueren. Hoe organiseren we het werk in de toekomst. Een toekomst waarin thuiswerken normaler zal zijn maar waarin we elkaar ook af en toe fysiek ontmoeten? Wat willen we behouden van de oude en nieuwe ‘gewoontes’ en werkprocessen. Van welke willen we (permanent) afscheid nemen?

 • Het team heeft een nieuwe set van gewoontes en werkprocessen afgesproken en is gemotiveerd om deze in te zetten
 • Van niet functionele gewoontes is afscheid genomen.
 • Teamleden en leidinggevenden hebben goede afspraken gemaakt over de nieuwe manier van leiding geven en leiding ontvangen.

Tijdsbesteding: 1 dag (9.00-17.00)

Begeleiding: 1 of 2 teamcoaches van P&A Talentontwikkeling (voor groepen van 5 tot ca. 20 personen)

Teams die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken om te leren van de ervaringen en om sterker, wendbaarder en flexibeler uit deze periode te voorschijn te komen.

Het programma kunnen verzorgen we volledig op maat en we kiezen, afhankelijk van de mogelijkheden voor hybride werkvormen (deels online, deels offline).

Praktische info

Deel deze training:

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Interesse?

Deze training is op korte termijn in te plannen. Interesse? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op. 

Werknemers van deze organisaties gingen je voor: