Talentgesprekken voeren

  • Algemeen
  • Programma
  • Voor wie

Voor leidinggevenden en HRM’ers die medewerkers willen stimuleren om de eigen talenten optimaal in te zetten.

Hoe breng je het beste in de medewerkers naar boven? Je wilt de dialoog aangaan om te onderzoeken waar iemands talent ligt en hoe dat het beste ingezet kan worden. Op zoek naar een win/win voor zowel medewerker als de organisatie. Met onze Talenten-toolkit*® is dat absoluut mogelijk!

*Gebaseerd op het werk van Luk Dewulf (Ik kies voor mijn talent) en Marcus Buckingham (Ontdek je sterke punten)

Tijdens een compacte, praktijkgerichte training krijg je de handvatten om het gesprek succesvol aan te gaan. Met het certificaat op zak en de bijbehorende toolkit kan je vervolgens direct aan de slag in jouw organisatie.

De training bestaat uit één actieve dag waarin de deelnemers veel met elkaar gaan oefenen met de toolkit voor talentgesprekken. Op basis van ‘leren door te doen’, begeleiden we je op een hele praktische manier in het voeren van de gesprekken. Je ontdekt hierdoor je eigen valkuilen en natuurlijk ook je eigen kwaliteiten m.b.t. het voeren van talentgesprekken. Maar je krijgt ook inzicht in de onderliggende psychologische principes van onze toolkit zodat je begrijpt waarom bepaalde interventies heel krachtig zijn en anderen juist kunnen afremmen. Na afloop krijg je van ons het certificaat en natuurlijk krijg je je eigen toolkit mee zodat je er direct na de training mee aan de slag kunt gaan.

Talenten-Toolkit

De toolkit bestaat uit:

  • De 39 talentkaarten
  • Diverse werkvormkaarten
  • Een map met uitgebreide Talentenbeschrijving
  • Het boek “Een goed gesprek – over de kunst van het coachen in een snel veranderende wereld – “ geschreven door Pieter van der Haak

Jij wilt als leidinggevende of als medewerker HRM het beste bij je medewerkers of collega’s naar boven brengen. Je functioneert minimaal op HBO niveau en beschikt over goede communicatieve (coachings)vaardigheden. Je bent op zoek naar nieuwe tools om meer diepgang aan te brengen en vanuit een oplossingsgerichte werkwijze (soms verborgen) talenten op te sporen. Je gunt iedereen een werkplek waar hij volledig tot zijn recht kan komen.

Meer weten?

Zo’n 80% van de trainingen die wij verzorgen is maatwerk. Benieuwd hoe wij deze training kunnen aanpassen voor jullie doelen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?

Meer weten over deze training of een offerte aanvragen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zij gingen je voor: