Weerstand bestaat niet

arrow_1.png
afbeelding over weerstand

Weerstand bestaat niet

In dit artikel leggen we uit dat je weerstand kan zien als energie. Je kunt de weerstand zien als iets dat niet bestaat door er doorheen te kijken en de energie te zien. Klinkt misschien wat vaag, maar lees vooral verder dan wordt het heel snel duidelijk. Te beginnen met een voorbeeldje van Kees, de manager.

Weerstand of niet?

Dat wat Kees als weerstand ziet is in werkelijkheid iets heel anders. Het is een reactie op zijn voorstel dat is gebaseerd op drie onderliggende krachten. Maar laat ik eerst nog een keer een oude oneliner uit de kast halen die in dit verband absoluut geldig is:  Mensen willen wel veranderen, maar ze willen niet veranderd worden.

Weerstand bestaat niet!

Weerstand is alleen maar een gevoel dat in het hoofd van iemand kan ontstaan als hij niet accepteert dat de realiteit anders is dan zijn ideale plaatje. Met andere woorden; weerstand is een concept in je eigen hoofd. Je denkt A maar het lijkt dat de ander B wil. Dat is geen weerstand, dat is gewoon realiteit. Jij wilt dit en de ander dat. Hoe zo weerstand? Er zijn gewoon twee meningen. Als jij geen A wilde, dan was de ander ook niet druk met B. Met andere woorden; datgene wat jij ziet als weerstand is een interpretatie van het niet accepteren van de realiteit. Het is de H van Hier en Nu, de eerste letter van de HONEST principes. die in het geding is.

Leidinggeven zonder 'manager' te worden

Lees hét boek voor leidinggevenden
boektip

Je had verwacht dat iedereen zou applaudisseren om jouw prachtige voorstel en dat gebeurde niet. Vervolgens label je het als weerstand en ga je de strijd aan. Dat is eigenlijk niet zo handig. Het woordje weerstand veroorzaakt een neiging tot overtuigen, hard werken, flink moeten duwen, sleuren aan de kar om iedereen mee te krijgen. Maar stel je eens voor dat je het begrip “weerstand” niet zou kennen. Stel dat weerstand niet bestond. Wat zou je dan zien? Ik zal je helpen. Je zou de volgende drie dingen kunnen zien:

Energie, Betrokkenheid en zorgen of angst

Energie

Stel je voor dat je met een plan komt, iedereen knikt ja en doet wat er wordt gezegd. Misschien lijkt dat heerlijk, maar je hebt dan te maken met een volledig apathische organisatie. Mensen doen gewoon wat er gezegd wordt en denken zelf niet meer mee. Ga er maar vanuit dat je juist dan heel hard moet werken. Er zit geen energie in de club dus alles wat je wilt bereiken zal je  op eigen kracht moeten doen. Niemand maakt zich druk, ze zijn waarschijnlijk murw gebeukt tijdens voorgaande reorganisaties. Ze hebben afgeleerd om hun mond open te doen. Ze denken op het werk niet meer na en zetten dus lang niet hun volledige potentieel in. Er is geen energie.

Weerstand bestaat niet, zoals gezegd, maar energie is er wel. Interessant toch? Misschien gaat de energie niet helemaal in de richting die je wilt, maar er zit power in de tent. Het is een kwestie van meeveren en ombuigen. Wees blij met die energie!

Betrokkenheid

Als niemand in de ‘weerstand’ schiet bij flinke reorganisatieplannen dan moet je jezelf afvragen hoe betrokken men is bij het bedrijf. Boeit het ze misschien helemaal niet? Gedrag dat we afdoen als “weerstand” is vaak gebaseerd op een enorme betrokkenheid. Het is niet alleen jouw bedrijf of jouw afdeling, maar het is ook van hun. Als je iets wil veranderen dan verander je iets in hun organisatie, in hun leven. Als ze dan niet reageren dan moet je jezelf ernstig zorgen maken. Men is kennelijk helemaal niet betrokken. Misschien zijn ze al elders aan het solliciteren, misschien lopen de beste mensen wel naar de concurrent omdat ze het gevoel hebben dat het daar beter is. Weerstand bestaat niet, zoals afgesproken. Wat je kunt zien is betrokkenheid. Wees er dus blij mee.

Zorgen/angst

Als weerstand niet bestaat dan zie je misschien dat mensen zich zorgen maken of angstig zijn. Komt het wel goed? Wat betekent het voor mijn toekomst? Is dit wel de goede keus voor de organisatie? Blijf ik mijn plek houden? Medewerkers raken verward, er heerst onzekerheid, maar dat zal men niet zo snel benoemen. Heb je ooit een medewerker horen zeggen dat hij bang is? Ze komen vooral met allerlei tegenargumenten waarom de op handen staande reorganisatie niet goed zal uitpakken. De valkuil is dat je ze probeert te overtuigen, dat je heel hard aan het werk gaat om de weerstand eruit te “slaan”.

Luister naar waar de angst zit, waar zorgen over ontstaan. Dat vraagt een heel andere vorm van communiceren met elkaar. Zorgen zijn interessant, want misschien zijn er dingen waar jij nog niet aan hebt gedacht. Misschien zijn sommige zorgen terecht, maar dan moet je er eerst naar zien te luisteren. Dat vraagt dus iets anders van jou. Wees blij met zorgen, dat zijn de kritische meedenkers.

Stoppen met weerstand

Weerstand bestaat niet, het is een concept in je hoofd waarmee je een goede dialoog uit de weg gaat. Mijn advies is dan ook, laten we stoppen met praten over weerstand en vooral in gesprek blijven. Niet om te polderen of beslissingen uit te stellen, maar om te zorgen dat je met de juiste mensen in de bus de beste resultaten kunt behalen. Om er voor te zorgen dat er beweging in de tent komt die ontstaat doordat iedereen betrokken is en eigenaarschap toont om iedere dag een stapje verder te komen en te bouwen aan een prachtig bedrijf.

Ontwikkel je Mindset en Skills

Trainingen - Inspiratiesessies - Elearning
Sterke Mensen
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Afbeelding van het beste boek over leidinggeven

Tips voor Leiders: Dienend Leiderschap

Wat is dienend leiderschap? Wat is dienend leiderschap? Wat is het verschil tussen een manager en een leidinggevende? Waarom bereik je meer met leidinggeven zonder macht? In het boek ‘Van Vakmanschap naar Leiderschap’, legt de auteur Pieter van der Haak

Lees meer >>
Afbeelding horend bij de oplossingsgericht werken methodiek

Oplossingsgericht Werken Methodiek

Oplossingsgericht werken Methodiek is een Positieve benadering Oplossingsgericht werken is gebaseerd op principes uit de positieve psychologie. Als je goed oplet tijdens het volgen van een training of bij een door ons begeleid teamontwikkeltraject, dan merk je dat onze werkwijze

Lees meer >>
afbeelding over oplossingsgericht werken en veranderen

Tips voor Leiders: Oplossingsgericht Werken en Veranderen

Veranderen gaat makkelijker met Oplossingsgericht Werken Oplossingsgericht werken is dé manier om als leidinggevende verandering op gang te brengen vanuit een positieve grondhouding. Zeker in deze tijd is wendbaarheid belangrijk en die wendbaarheid wordt groter als je een oplossingsgerichte houding

Lees meer >>
afbeelding van de brugwachter die wordt ontslagen

HRM nieuwe stijl?

HRM nieuwe stijl nodig? Waar liggen mogelijkheden om jouw HR afdeling te verbeteren? Traditionele organisaties waarin managers sturen op cijfers en waarin het dogma “Meten = Weten” nog hoogtij viert zijn stapje voor stapje aan het verdwijnen. Dat is een

Lees meer >>
afbeelding over het maken van keuzes om eigenaarschap te ervaren

Eigenaarschap en Persoonlijke Doelen

Eigenaarschap tonen is durven te kiezen Eigenaarschap tonen in je leven betekent dat je doet wat je wilt, dat je je eigen kwaliteiten kunt inzetten en dat je dit doet vanuit een gevoel dat je duidelijk iets kunt betekenen voor anderen.

Lees meer >>
Afbeelding over hoe je talent kunt behouden in je organisatie

Talent behouden; tips voor HR

Waarom talent behouden juist nu belangrijker is dan ooit Enthousiaste professionals, hardwerkende loyale teamplayers en slimme jonge mensen met ambitie en talent. Je hebt ze allemaal hard nodig. Het zijn de mensen die in jouw organisatie het verschil kunnen maken

Lees meer >>
afbeelding die symbool staat voor een positief leerklimaat

Talent behouden dankzij een positieve leercultuur

Talent behouden door een positieve leercultuur Een krappe arbeidsmarkt en een snel veranderende omgeving. Dat betekent zorgen dat je de beste mensen aan boord weet te houden en te bouwen aan sterke teams. Hoe behoud je de talenten in jouw

Lees meer >>
afbeelding van een jonge vrouw met een laptop van een artikel over werkgeluk

Werkgeluk

Wat moeten we met het begrip Werkgeluk? Werkgeluk vind ik eigenlijk een beetje een jeukwoord. Werk mag toch ook gewoon af en toe even zwaar zijn. Moeten we echt gelukkig worden van ons werk? Is werkgeluk misschien zelfs iets om

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Regelmatig de nieuwste artikelen en updates ontvangen? Schrijf je in!

Zelfscan Groeimindset

Hoe open sta jij zelf voor groei en ontwikkeling? Doe de zelftest en ontdek het direct!

Even meedenken?

Wij denken graag met je mee om te zoeken naar passende (maatwerk) oplossingen. Stel hieronder je vraag en wij nemen contact met je op.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.