Businessgame Eigenaarschap

Samenwerken aan Eigenaarschap

Eigenaarschap, wanneer is het er wel en wanneer niet?  

Je komt er achter tijdens het spelen van de Business Simulatie Game Samenwerken aan Eigenaarschap.

Tijdens deze game gaan de deelnemers/spelers aan het werk in een simulatiespel. Ze gaan producten maken en werken als medewerker binnen een productiecel, in het middenmanagement of in het directieteam.

Tijdens het spel worden ze geconfronteerd met allerlei uitdagingen en beperkingen. Zo ondervinden ze letterlijk wanneer er sprake is van veel eigenaarschap en wanneer het juist weg lijkt lopen.

Vertrouwen, Regelruimte en Eigenaarschap

Wat doet bijvoorbeeld vertrouwen, regelruimte of (een gebrek aan) overzicht met de motivatie en de betrokkenheid. En wanneer is het zo onveilig dat iedereen zich vooral wat op de vlakte  houdt.

Tijdens het spelen verkennen de deelnemers de verschillende randvoorwaarden voor eigenaarschap. 

Zelf ervaren

Ervaar het effect van Vertrouwen, Regelruimte, Overzicht en Transparantie op het nemen van verantwoordelijkheid en het stimuleren van een gevoel van Eigenaarschap.

Effect van management

Merk hoe eigenaarschap toeneemt wanneer het management meer ruimte geeft en durft los te laten.

Transfer naar eigen praktijk

Maak samen met ons vanuit spelervaring de vertaalslag naar de eigen organisatie en eigen rolinvulling.

afbeelding van businessgame eigenaarschap
Vragen?

0570-124244

Veel gestelde (praktische) vragen

Deze spelsimulatie is bedoeld voor groepen van 15 tot 22 deelnemers en wordt begeleid door drie teamcoaches.

Het kan ingezet worden om afdelingen verder te helpen in het ontwikkelen van eigenaarschap, maar ook voor het management in grotere organisaties waar behoefte is aan een impuls op het gebied van leiderschap in combinatie met eigenaarschap.

De Serious Game Samen Bouwen aan Eigenaarschap is een zogenaamde Business Simulatiegame.

De deelnemers maken deel uit van een fictieve organisatie en krijgen de opdracht om producten te bouwen waarbij ieder team een unieke bijdrage levert aan het gezamenlijke resultaat. Hierbij worden ze geconfronteerd met allerlei (veelal herkenbare) beperkingen die soms ontstaan in organisaties en die effect hebben op een gevoel van eigenaarschap. Ze leren tijdens het spel wat er met eigenaarschap gebeurt als bijvoorbeeld het vertrouwen laag is, als er geen of weinig regelruimte is, als het overzicht ontbreekt of wanneer er sprake is van een ‘onveilige’ organisatie waarin je niet weet waar je aan toe bent. Maar ze ervaren ook de positieve effecten als deze randvoorwaarden gewoon goed voor elkaar zijn.

Binnen de simulatie zijn er rollen in de uitvoering zelf (de bouwers), de midden managementlaag op directieniveau en bij de ondersteunende diensten. Hiermee simuleren we in het klein een complete organisatie en laten we de deelnemers ervaren hoe iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren om te bouwen aan een positieve organisatiecultuur die stimulerend is voor het nemen van eigenaarschap en het verbeteren van de gezamenlijke prestaties.

N.B. Om productielijnen te simuleren maken we onder anderen gebruik van Lego ®

 Deze businessgame over Eigenaarschap wordt gespeeld tijdens één werkdag. 

Na een introductie gaan de spelers in vier rondes aan de slag. Tussen de rondes door worden de opgedane inzichten gekoppeld aan de theorie over eigenaarschap en maken de begeleiders samen met de spelers de vertaalslag naar de eigen praktijk. 

Deze spelsimulatie wordt begeleid door twee of drie begeleiders (afhankelijk van het aantal deelnemers). 

Intake vooraf

Ter voorbereiding op de game zal één de begeleiders eerst een intakegesprek voeren om te weten wat er speelt in jullie organisatie om te zorgen dat de spelervaring leidt tot de gewenste effecten in de eigen werkpraktijk.

Aantal deelnemers

Voor een goed spelverloop en voldoende participatie van de deelnemers hebben we minimaal 15 tot maximaal 22 deelnemers (spelers) nodig.

deze drie ruimtes is minimaal 54 m2 (9×6 meter; gemiddelde grootte van een leslokaal).

Voor een goed spelverloop hebben beide divisies een eigen ‘productieruimte’ nodig. Daarnaast is er een ruimte nodig voor de directie welke ook gebruikt kan worden als plenaire zaal voor de start en de eindevaluatie. De gewenste grootte van deze drie ruimtes is minimaal 54 m2 (9×6 meter; gemiddelde grootte van een leslokaal).

De locatie kan zowel door de opdrachtgever worden gezocht als ook door ons. Wij hebben uiteraard ervaring op verschillende plekken in het land en kunnen hierin adviseren.

 

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig nieuwe artikelen en nieuwsupdates!
Copyright © 2024 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.