Het Eigenaarschapspel

Eigenaarschap als bordspel

Met dit unieke bordspel ervaar je spelenderwijs wat de effecten zijn van bijvoorbeeld vertrouwen, transparantie en regelruimte op Eigenaarschap.

Het spel is uitermate geschikt voor leidinggevenden en teams die het gesprek over eigenaarschap op gang willen brengen en een gezamenlijk beeld willen hebben over:

  • Wat eigenaarschap is
  • Welke randvoorwaarden een rol spelen om eigenaarschap te vergroten
Zelf ervaren

Ervaar de effecten van vertrouwen, transparantie of regelruimte. De spelers maken zelf keuzes en worden tijdens het spel geconfronteerd met de gevolgen van deze keuzes. Zo ontstaat een gemeenschappelijke taal rondom eigenaarschap.

Effect van spelen

Dankzij het spelplezier ontstaat er een positieve sfeer. De spelers spelen samen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanuit deze positieve sfeer ontstaat gemakkelijk het goede gesprek over eigenaarschap.

Transfer naar eigen praktijk

Het spel biedt tal van aanknopingspunten om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het er voor staat met eigenaarschap in de eigen organisatie of het eigen team.

afbeelding van het eigenaarschapspel

Veel gestelde vragen over het eigenaarschapspel

Dit spel is bedoeld voor teams of voor leidinggevenden.

Voor teams om naar aanleiding van het spel samen het gesprek aan te gaan over eigenaarschap binnen het team.

Voor managers/leidinggevenden om samen in gesprek te gaan over hoe je als leidinggevende eigenaarschap in de organisatie of in je eigen team kunt vergroten.

De race in de baai van bigas is een bordspel.

Na een korte introductie over Eigenaarschap wordt er eerst een korte film vertoont om de spelers op te warmen. Vervolgens wordt de eerste spelronde gespeeld.

De spelers stellen een team samen en worden daarna bevraagd door de spelbegeleider over hoe ze dit hebben gedaan. Er ontstaat een gesprek over de juiste persoon voor de juiste klus en de eerste drie randvoorwaarden voor eigenaarschap komen hierbij aan de orde.

De volgende ronde moeten de spelers kiezen wat ze belangrijker vinden; vertrouwen, regelruimte, overzicht of transparantie. De gemaakte keuzes hebben vervolgens effect op het verdere verloop van het spel.

Hierna gaat de race beginnen. De spelers kiezen een route, maken keuzes en gooien met één of twee dobbelstenen. Het is de kunst om met een zo hoog mogelijke opbrengst het schip door de baai van bigas te laten varen. 

Na afloop volgt een nabespreking waarin de thema's uit het spel nogmaals worden besproken en waarna er een brug wordt gemaakt naar eigenaarschap in de eigen werksituatie. 

 

De introductie, het spelen en de nabespreking vraagt in totaal zo'n 2 tot 3 uur werktijd.

Rederij Equipo wil graag de snelste en slimste rederij zijn uit de Baai van Bigas en dat lukt ook indien alle bemanningsleden (als team) Eigenaarschap tonen en de randvoorwaarden hiervoor optimaal zijn.

De deelnemers aan deze game stellen een team samen dat gaat varen in de Baai van Bigas, met als doel zoveel mogelijk vracht ophalen onderweg met een zo hoog mogelijke eindopbrengst.

Deze spelsimulatie wordt begeleid door één begeleider.

N.B. Het is ook mogelijk om het spel zelf te begeleiden. Spelbegeleiders zullen hiervoor eerst een train-de-trainers sessie moeten volgen. Het spel is ontwikkeld door Jump Serious Games. In overleg met Jump kunnen we zorgdragen voor een dergelijke train-de-trainers sessie.

 

 

Aantal deelnemers

Er kunnen 3 tot 7 deelnemers meedoen met het spel. Bij grotere groepen kunnen we meerdere spellen gelijktijdig gebruiken. Bij groepen van meer dan 14 deelnemers zullen we dan een of meerdere extra spelbegeleiders inzetten.

Om dit spel te spelen volstaat een ruime vergadertafel waar de spelers omheen kunnen zitten plus een monitor om de bijbehorende filmpjes af te kunnen spelen.

Informatie aanvragen over deze game

Na jouw aanvraag…

…nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Wil je ons volgen op social media? Maak dan gebruik van onderstaande button!
Nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!

Laat uw gegevens achter, dan komen wij spoedig bij je terug.