Teamtraining Eigenaarschap

Teamtraining Eigenaarschap

ALGEMEEN

Voor wie 

Voor teams die willen aan de slag willen met het vergroten van Eigenaarschap met als hogere doel het vergroten van ieders werkplezier en het verbeteren van de teamprestaties. 

Resultaat

  1. Teamleden hebben scherp wat de gezamenlijke ‘bedoeling’ is van het team
  2. Het is voor iedereen duidelijk wat de gewenste resultaten zijn voor het team
  3. Er is een gedeelde visie ontstaan over wat er met eigenaarschap wordt bedoeld
  4. De teamleden hebben, ieder voor zichzelf onderzocht welke klussen het beste aansluiten bij ieders passie en competentie
  5. De teamleden hebben geleerd welke randvoorwaarden voor eigenaarschap belangrijk zijn om te zorgen dat iedereen eigenaarschap kan nemen
  6. De teamleden hebben concrete afspraken gemaakt die er voor zorgen dat iedereen meer eigenaarschap kan nemen binnen het team
  7. Het werkplezier is toegenomen
  8. De teamleden zijn naar elkaar toegegroeid en weten beter hoe ze het beste in elkaar naar boven kunnen brengen

 

Benieuwd of dit iets voor jou is? Laat je vrijblijvend informeren!

Praktische informatie

Aantal dagen en doorlooptijd van de teamtraining

(van te voren voeren we kennismakingsgesprekken alle teamleden)

4 bijeenkomsten van 1 dag; 

Dag 1: Stel dat alles lukt
Dag 2: Eigenaarschap en Werkgeluk
Dag 3: Vertrouwen en Regelruimte
Dag 4: Het beste in elkaar naar boven brengen

Tussentijds ‘huiswerk opdrachten’
Totale doorlooptijd: ca. 10 weken.

Aantal deelnemers

Voor teams van 3 tot 15 personen

Incompany

Deze training verzorgen wij op maat voor teams en is dus een incompany-training

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Deel 1 Teamtraining Eigenaarschap: Stel dat alles lukt

De eerste dag van deze teamtraining Eigenaarschap dagen we jullie uit om te onderzoeken wat een droomteam is.

Vervolgens kijken we eerst wat we al doen dat past bij zo’n droomteam. Vanuit deze sterke punten gaan we vervolgens de uitdagingen inventariseren.

Wat bedoelen we eigenlijk met Eigenaarschap? Dit ontdekken we onder meer door het invullen van een zelfscan maar ook door samen een spel te spelen.

We spelen het Eigenaarschapsspel; De race in de baai van Bigas en staan bovendien stil bij de ‘bedoeling’ van het team. Waar staat het team voor en in hoeverre sluit dat aan bij ieders persoonlijke doelen.

Teamtraining Eigenaarschap deel 2: Eigenaarschap en Werkgeluk

Tijdens de tweede dag van de Teamtraining Eigenaarschap focussen we op de randvoorwaarden die bijdragen aan optimale individuele prestaties in combinatie met werkgeluk.

Wat heeft ieder teamlid in huis aan competenties en waar ligt ieders passie. Hoe breng je dat samen binnen het team. Samen leggen de teamleden de puzzel waarin ieder teamlid een stukje van die puzzel kan zijn.

Deze dag draagt ook bij aan meer verbinding en wederzijds begrip en respect.

Teamtraining Eigenaarschap deel 3: Vertrouwen en Regelruimte

Deze dag staat in het teken van de randvoorwaarden die gaan over de sfeer en de context die er is binnen het speelveld van het team.

Tijdens deze derde dag uit de teamtraining Eigenaarschap gaan de teamleden door middel van enkele Serious Games ervaren wat vertrouwen en regelruimte voor impact hebben op eigenaarschap en werkgeluk.

Met de opgedane ervaringen wordt het makkelijk om kritisch te kijken naar het eigen team. om te bepalen waar nog mogelijkheden zijn om verder te ontwikkelen.

Teamtraining Eigenaarschap: Het beste in elkaar naar boven brengen

Een ‘topteam’ is niet alleen vandaag een topteam maar is ook in staat te blijven leren en ontwikkelen. Dit vraagt van de teamleden dat ze open staan voor feedback en elkaar helpen om stappen te zetten. Deze laatste dag van de teamtraining Eigenaarschap dan dan ook bedoeld om te werken aan een sfeer binnen het team waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarbij de teamleden elkaar helpen om iedere dag weer een beetje beter te worden.

Actieve werkvormen

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Deze training bestaat uit vier fysieke bijeenkomsten aangevuld met online modules. 

Tijdens de fysieke bijeenkomsten gaan we jou vooral zelf laten ervaren aan welke knoppen je kunt draaien om te zorgen dan jouw teamleden zich verantwoordelijk gaan voelen en meer eigenaarschap zullen nemen. 

De online modules zijn bedoeld om tussentijds in je eigen praktijk opdrachten uit te voeren en dingen uit te proberen. Daarnaast biedt de online omgeving de mogelijkheid om bepaalde aangeboden inzichten nog eens rustig te kunnen nalezen. 

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de situatie in jouw organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag

Nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.