Een leercultuur is kenmerkend voor sterke teams

arrow_1.png
Een afbeelding van een sterk team

Leercultuur is kenmerkend voor Sterke teams 

Waarom zijn sommige overheidsorganisaties succesvol en slagvaardig terwijl anderen niet verder komen dan middelmatigheid? Waarom presteren sommige organisaties structureel beter dan hun concurrenten? Wat is het verschil tussen middelmatige teams en succesvolle teams? Het grote geheim zit ‘m in de wijze waarop mensen in teams in staat zijn om voortdurend te blijven leren en ontwikkelen. Met andere woorden: of er sprake is van een Positieve Leercultuur.

Geen dag is hetzelfde
Als je de leercultuur gaat verbeteren binnen een team dan ontstaat er een sfeer waarin ruimte is om te blijven groeien, om fouten te kunnen maken, om nieuwe werkwijzen uit te proberen om zodoende sneller te kunnen reageren op veranderingen in onze omgeving.

Sneller reageren op veranderingen is een belangrijke teamkwaliteit in deze roerige periode waarin we ons allemaal bevinden. Geen dag is meer hetzelfde tegenwoordig. De werkwijze die gisteren nog passend was, blijkt morgen niet meer effectief te zijn. Wendbaarheid is super belangrijk.

Leercultuur verbeteren, direct beginnen?
Sterke teams, wendbare organisaties. Dat vraagt om een cultuur waarin mensen snel en effectief leren van hun ervaringen. Dat vraagt dus om een positieve leercultuur.

Het versterken van een positieve leercultuur is iets waar je direct mee kunt beginnen en waar je ook direct vooruitgang mee kunt boeken. Gelijktijdig is het wel iets dat ook snel weer kan verdwijnen. Mensen vallen nu eenmaal gemakkelijk weer terug in oude patronen. Je zult er dus gedurende een langere periode aandacht aan moeten schenken.

Wij helpen jou met het bouwen van sterke teams

Al meer dan 25 jaar ervaring
Sterke Teams

Vier stappen om de leercultuur te verbeteren

P&A hanteert een bewezen aanpak bestaande uit vier onderdelen waarmee in cocreatie met het team wordt gewerkt aan de wendbaarheid en het lerend vermogen binnen het team:

  1. Onderzoeken
  2. Ervaren
  3. Experimenteren
  4. Coaching on the job

Onderzoek naar de huidige leercultuur

Eerst willen we weten hoe het er voor staat. Dat doen we door middel van interviews, observaties op de werkplek en door middel van de (online) leerklimaascan. We gaan niet op zoek naar wat er allemaal niet oké is, maar we speuren juist naar gedrag waarvan we graag meer willen zien. Wij werken vanuit de visie van de positieve psychologie waardoor er direct een veilige sfeer ontstaat en ook direct wordt gewerkt aan een collectieve groeimindset en een gevoel van urgentie. Onderzoeken en meten is hiermee al direct een interventie.

Ervaringsgericht leren en ontwikkelen

Tijdens korte krachtige leerlabs ervaren de deelnemers wat een positieve leercultuur oplevert en hoe het werkt. Tijdens deze sessies maken we gebruik van Serious Games; actieve werkvormen met een speels en gelijktijdig serieus karakter. Leren blijkt hierdoor ineens leuk te zijn en avontuurlijk.

Serious Games inzetten om beter te leren samenwerken?

In samenwerking met Jump Serious Games gebruiken we regelmatig diverse Games als krachtig en inspirerend leermiddel
Serious gaming

De deelnemers merken tijdens de leerlabs hoe ze snel met elkaar positieve leercultuur kunnen vormen. Ze versterken ze hun groei mindset en ontwikkelen de benodigde learning skills. Ze krijgen concrete handvatten om in te zetten in hun eigen werkomgeving.

afbeeelding over vier stappen voor verbetering leerklimaat
Vier stappen onderweg naar betere teamprestaties

Experimenteren in de dagelijks praktijk

De opgedane ervaringen in de leerlabs nemen de teamleden mee naar hun eigen werkpraktijk. We dagen ze uit om binnen deze dagelijkse omgeving te experimenteren met dat wat ze in de leerlabs ontdekt hebben. Hiermee worden kleine maar concreet zichtbare stappen gezet. Er ontstaat een andere dynamiek en de collectieve groeimindset neemt toe. Het team ziet concrete vooruitgang waardoor er een opgaande spiraal in leren en ontwikkelen zichtbaar wordt.

Wij helpen hierbij door samen met het management te investeren in goede randvoorwaardeon om ook daadwerkelijk te mogen en durven experimenteren. Denk hierbij aan de randvoorwaarden tijd en veiligheid.

Coaching on the job

Niet alles gaat in een keer goed. Door af en toe on the job aanwezig te zijn en mee te kijken ondersteunen in het verbeteren van de leercultuur. Vooral tijdens de lastige momenten is dit handig om te voorkomen dat teamleden terugvallen naar oude gedragspatronen.

Een leercultuur verbeteren is een cyclisch proces

afbeelding over een brug bouwen terwijl je er overheen loopt
het bouwen van een leercultuur is als het maken van een brug terwijl je er al overheen loopt

Wij zien het verbeteren van de leercultuur als het gezamenlijk bouwen van een brug naar de toekomst, terwijl je er al over aan het lopen bent. Ieder team is uniek, heeft een ander vertrekpunt en andere teamleden. We bouwen het samen en dat vraagt voortdurend blijven onderzoeken of we nog aan de goede brug bouwen. De wijze waarop we dit met elkaar aangaan moet al lijken op datgene wat we willen bereiken. Dus niet even een leercultuur “implementeren” maar leren te leren en leren te ontwikkelen, terwijl we ondertussen die brug aan het bouwen zijn met elkaar.

Verbeteren van de leercultuur in vier stappen

De vier stappen hierboven zijn nodig om te werken aan een andere leercultuur. Een omgeving waarbinnen we als teamleden bezig zijn om iedere dag weer een beetje beter te worden. Een omgeving waar mensen zich vrij voelen om nieuwe dingen uit te proberen. Een omgeving die het beste in elkaar naar boven brengt. En een omgeving die er voor zorgt dat de talenten behouden blijven omdat kunnen groeien een belangrijke motivator is voor veel medewerkers. Dus let’s get started!

Wij helpen jou met het bouwen van sterke teams

Al meer dan 25 jaar ervaring
Sterke Teams

Ben jij trainer of (team)coach?

Check Jump Serious Games en verbeter de impact van jouw training door actieve werkvormen en serious games
Jouw toolbox
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Afbeelding over samenwerken en vertrouwen

Vertrouwen op nummer 1 als succesfactor bij samenwerken

Over Samenwerken, Vertrouwen en Psychologische Veiligheid Een gebrek aan vertrouwen is de meest fundamentele frustratie als het gaat om samenwerken in teams. De laatste tijd zien we dit thema steeds vaker terug, vooral in relatie met het thema psychologische veiligheid.

Lees meer >>
afbeelding van inchecken bij teamoverleg

Inchecken als eerste stap bij het teamoverleg

5 redenen voor inchecken bij een effectief overleg Ken je dat? Je begint het teamoverleg, kijkt eens rond en het valt je op dat sommige teamleden nog wat dromerig voor zich uit zitten te staren. Ze zijn weliswaar fysiek aanwezig,

Lees meer >>
Een afbeelding van een sterk team

Een leercultuur is kenmerkend voor sterke teams

Leercultuur is kenmerkend voor Sterke teams  Waarom zijn sommige overheidsorganisaties succesvol en slagvaardig terwijl anderen niet verder komen dan middelmatigheid? Waarom presteren sommige organisaties structureel beter dan hun concurrenten? Wat is het verschil tussen middelmatige teams en succesvolle teams? Het grote

Lees meer >>
afbeelding over de onderstroom in teams en de slechte werksfeer

Slechte werksfeer; kijk naar de onderstroom

Slechte werksfeer effectief aanpakken vanuit de onderstroom Een slechte werksfeer voel je wel, maar je ziet het niet direct. Mensen maken bijvoorbeeld grapjes waarvan je vermoedt dat er nog iets onder zit. Kritiek wordt nooit rechtstreeks geuit maar wordt vaak

Lees meer >>
afbeelding die laat zien dat spelen helpt bij het ontwikkelen van een positieve leercultuur

Wat is een positieve leercultuur

Wat is een positieve leercultuur? Een positieve leercultuur is een werkomgeving waarin team- of organisatieleden iedere dag in staat zijn om het beste in elkaar naar boven te brengen. Dit ontstaat door de aanwezigheid van een collectieve groeimindset en de

Lees meer >>
afbeelding die gaat over feedforward

Feedforward methode voor sterke teams

Wat is is de feedforward methode? De feedforward methode is er op gericht om gevraagde adviezen of tips met elkaar te delen met als doel er samen beter van te worden. Het is geïntroduceerd door Marshall Goldsmith, een Leiderschapscoach in

Lees meer >>
afbeelding van een zelfsturend team

Zelfsturend team; mythe of mogelijkheid?

Zelfsturend team; bestaan ze wel? Zelfsturende teams, bestaan ze, of was het een tijdelijk trend die inmiddels is overgewaaid? Tijdens de Coronacrisis bleek dat sommige managers veel minder toegevoegde waarde hadden dan ze aanvankelijk dachten. Ze keken niet dagelijks mee

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Regelmatig de nieuwste artikelen en updates ontvangen? Schrijf je dan in!

Lencioni Teamscan

Hoe goed functioneert jouw team? Ontdek het in vijf minuten door het invullen van de Lencioni Teamscan.

Even meedenken?

Heb je een vraag of een specifieke wens? Laat het weten, we denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.