Training Van Feedback naar Feedforward

Training Van Feedback naar Feedforward

ALGEMEEN

Voor wie 

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je anderen kunt aanspreken op hun gedrag zonder dat dit onnodige spanning of irritaties oplevert.

Vanuit de ervaring met traditionele feedback trainingen weten we dat dit vaak niet leidt tot de gewenste effecten.

Traditionele feedback is vaak kritiek dat op een leuke manier verpakt bij de ander wordt neergelegd. En dat levert spanningen op waardoor we het in de praktijk toch vaak uit de weg gaan.

Gelukkig is er een veel beter alternatief wat je leert ontdekken tijdens deze training.

Een beter alternatief voor feedback

Waar feedback meestal over het verleden gaat, is feedforward vooral gericht op de toekomst. Hiermee is feedforward een positievere benadering, immers de meeste mensen vinden het leuk om iedere dag een beetje beter te worden.

Onze veel gevraagde training “Van Feedback naar Feedforward” geeft de deelnemers unieke tools in handen om te bouwen aan een positief leerklimaat. 

afbeelding over vechtskunst clinic en feedforward

Inclusief vechtkunst clinic

Op de tweede dag gaan de deelnemers letterlijk de confrontatie aan met elkaar tijdens een vechtkunst clinic. Deze ervaringsgerichte werkvorm geeft een extra verdieping en leert de deelnemers echt omgaan met spanning tijdens de ‘communicatie’ met anderen. 

Het Resultaat

Na deze training:

 • Begrijpen de deelnemers het verschil tussen Feedback en Feedforward;
 • Gaan de deelnemers makkelijk(er) het gesprek aan met elkaar vanuit een gelijkwaardige niet-bedreigende houding;
 • Zijn de deelnemers goed in staat om onder woorden te brengen wat ze ergens van vinden, zowel in positieve als in opbouwende zin;
 • Kennen de deelnemers hun eigen gevoeligheden en valkuilen m.b.t. het geven en  ontvangen van feedback en weten ze hier effectief mee om te gaan;
 • Weten de deelnemers hoe ze moet handelen als de sfeer tijdens het geven van feedback wat ongemakkelijk wordt;
 • Leren de deelnemers met open vizier te communiceren;
 • Hebben de deelnemers leren werken en kijken vanuit de inzichten van de positieve psychologie.

 

Ook geschikt voor teams

Tijdens deze training ontwikkel je een andere mindset. De training laat zien dat je, als je de goede intentie hebt, heel veel kunt zeggen tegen elkaar. Feedforward is nooit bedreigend, terwijl Feedback dit soms wel kan zijn.

Deze training is ook heel geschikt om met je hele team te doen. Door zo’n training samen te volgen wordt de samenwerking verbeterd en ontwikkel je met elkaar een collectieve groeimindset. De focus ligt na zo’n training op hoe je samen iedere dag weer een beetje kunt groeien en ontwikkelen.

Praktische informatie

Duur van de training

Dit is een training van 2 losse dagen waarbij tijdens de tweede dag een vechtkunst clinic in het programma is ingebouwd als inspirerende werkvorm. 

Aantal deelnemers

5 tot 12 deelnemers

Incompany

Deze training verzorgen wij incompany waarbij we het programma afstemmen op het opleidings- en ervaringsniveau van de deelnemers.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Feedforward training dag 1: Positieve Psychologie en Feedforward

Tijdens deze eerste dag leggen we de basis door een serie oefeningen waarmee de volgende onderwerpen voorbij komen.

 • Gelijkwaardige Communicatie
 • Feedback geven en de dramadriehoek
 • De kracht van positieve psychologie
 • Groeimindset en Fixed Mindset

Feedforward training dag 1: Spanning opzoeken en feedforward

Deze dag beginnen we met een vechtkunst clinic. Een actieve werkvorm waarin je leert wat er gebeurt als je de confrontatie aangaat. Wanneer is het niet prettige en wanneer juist wel. En wat doen feedback en feedforward hierin.

 

In dit blok leer je ontdekken wat er nodig is om de optimale match te vinden tussen wat iemand kan, wil en het werk dat hij/zij doet. Je leert op een andere manier gesprekken voeren en ontdekt zowel voor jezelf als voor je medewerkers hoe zij met meer energie bij kunnen dragen aan de teamprestaties.

Wat je van ons mag verwachten

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Deze training bestaat uit twee actieve bijeenkomsten. 

Tijdens de bijeenkomsten gaan we jou vooral zelf laten ervaren hoe positieve psychologie werkt en wat de effecten zijn van feedback en feedforward. Dit doen we door veel ervaringsgerichten oefeningen en opdrachten.

Tijdens de tweede dag zetten gaan we letterlijk de confrontatie aan met elkaar tijdens een vechtkunst clinic. Maar wees niet bang, het is niet gevaarlijk. Het is alleen spannend om mee te maken en leert je echt hoe feedback en feedforward werken. Deelnemers leren om als het echt nodig is toch ook de spanning op te zoeken met elkaar met de intentie om er samen beter van te worden.  

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de deelnemers in jullie organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag…

…nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Wil je ons volgen op social media? Maak dan gebruik van onderstaande button!
Nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!