Onderstroom en Bovenstroom in teams

Onderstroom en Bovenstroom in teams

ALGEMEEN

Voor wie 

De training Onderstroom en Bovenstroom in teams is voor teamleden die grip willen krijgen op datgene wat niet altijd wordt uitgesproken maar wel in de weg staat. 

Dankzij de zorgvuldige begeleiding van onze ervaren teamcoaches werken we stap voor stap toe naar meer vertrouwen en ontdekken de teamleden uiteindelijk dat we allemaal ook maar gewoon mens zijn. 

Een training die leidt tot meer openheid en vertrouwen en die de teamleden leert hoe je zaken bespreekbaar kunt maken zonder dat het ineens onveilig of ingewikkeld voelt.

De training voor teams richt zich op drie belangrijke elementen:

1. Je eigen intenties om te willen bouwen aan een sterker team

2. De kunst van het gelijkwaardig communiceren om zaken echt met elkaar aan te gaan

3. Bouwen aan vertrouwen en bespreekbaar kunnen maken van zaken uit de onderstroom

Praktische informatie

Duur van de training

Van te voren voeren we een online intakegesprek met alle deelnemers om op te halen wat er speelt (in de boven en onderstroom)

Daarna plannen we in principe drie bijeenkomsten van 1 dag. 

Het is eventueel mogelijk om twee van de drie bijeenkomsten aan elkaar te ‘plakken’ door er een tweedaagse van te maken 

Aantal deelnemers

5 tot 15 deelnemers

Incompany

Deze training geven wij alleen incompany.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Deel 1: Terugkoppeling intakes en miracle question

Tijdens de individuele intakegesprekken verzamelen we informatie en ‘beelden’ die bestaan over elkaar en over de samenwerking in het team. Deze informatie koppelen we terug om vervolgens de teamleden uit te dagen om hun wensen uit te spreken. Echter niet zonder daarbij ook te vertellen wat iedereen er zelf voor over heeft om deze wensen te realiseren.

Dit alles doen we in een setting waarbij de teamleden elkaar aan de hand van spelvormen en oefeningen als mens beter leren kennen waardoor wederzijds begrip en vertrouwen direct al gaan toenemen.

Deel 2: Gelijkwaardig communiceren

Hoe voorkom je dat je bij bijvoorbeeld het uiten van kritiek of het stellen van een vraag in een niet effectief patroon met elkaar schiet.

Tijdens dit onderdeel gaan we oefenen met gelijkwaardig communiceren, gebaseerd op het model Transactionele Analyse. De opgedane communicatieve vaardigheden zetten we vervolgens gelijk in om zaken die spelen binnen het team bespreekbaar te maken.

Deel 3: Vertrouwen en Onderstroom

Vertrouwen vraagt het overwinnen van je eigen angst voor het onbekend.
Tijdens het laatste onderdeel gaan we deze angst opzoeken. Niet om de deelnemers bang te maken, maar wel omdat groei vaak ontstaat buiten je comfortzone.

Wees niet bang, dit wordt geen therapiesessie, maar juist een bijeenkomst waarin de deelnemers spelenderwijs worden uitgedaagd om elkaar te helpen het beste in elkaar naar boven te brengen.

Belemmeringen opruimen

Vervolgens gaan we aan de slag met eventuele belemmeringen (als die er nog zijn) met als doel deze samen op te ruimen en ruimte te maken voor een nog betere samenwerking in de toekomst.

Wat je van ons mag verwachten

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Tijdens de bijeenkomsten zullen we de teamleden uitdagen om zelf te ervaren wat wel werk en wat niet. Dit doen we door actieve werkvormen en oefeningen aan te bieden en door vanuit een positieve basishouding te confronteren waar dat nodig is.

Het programma is altijd 100% maatwerk. We draaien geen kunstje af maar zullen in direct contact met het team voortdurend blijven afstemmen en keuzes maken in het programma die nauw aansluiten bij datgene wat op dat moment belangrijk is. 

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de deelnemers in jullie organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag…

…nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Zo blijf je op de hoogte:
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en nieuwsupdates.
Copyright © 2024 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.