Teamtraining Insights Discovery

Teamtraining Insights Discovery

Training Insight Discovery

Insights Discovery is een persoonlijkheidstest die een beetje oneerbiedig ook wel een kleurentest wordt genoemd. De uitslag van de test wordt namelijk deels teruggekoppeld door een kleurenprofiel. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten via een makkelijk in te vullen online vragenlijst. Deze bestaat uit 25 vragen die de deelnemer online invult. Vervolgens ontvangt hij of zij een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door een gecertificeerd Insights Discovery practitioner. Dit terugkoppelen kan 1 op 1 gebeuren of in groepsverband. De training Insights Discovery is bedoeld om met de verzamelde resultaten samen te kijken naar de sterke en zwakke punten van het team.

Insights Discovery inzetten voor teambuilding

Insights Discovery is een krachtig hulpmiddel om met jouw team snel stappen vooruit te komen.

Dankzij de teamrapportage ontstaan snel veel helderheid over het hoe en waarom van de huidige patronen in het team. Voor teams geeft het zogenaamde ‘teamwiel’ in één oogopslag weer hoe het team is samengesteld, waar de kwaliteiten en valkuilen van het team liggen en waar ruimte voor ontwikkeling zit.

De rapportage vanuit Insights Discovery levert toegankelijke taal aan om op een gemakkelijke manier soms ingewikkeld lijkende communicatievraagstukken te ontrafelen en effectief te bespreken.

 

Waarom werken met Insights Discovery?

Insights Discovery inzetten betekent dat je er voor kiest om te investeren in een belangrijk stuk zelfkennis. Iedereen die deze test invult krijgt hiermee extra inzicht over zichzelf.

  • Je begrijp beter waardoor je soms wel gemotiveerd bent en wanneer juist niet
  • Je herkent je eigen drijfveren veel beter
  • Je weet beter wat je nodig hebt om betrokken en bevlogen aan de slag te gaan
  • Je begrijp beter dat de manier waarop jij reageert op anderen samenhangt met je persoonlijke profiel
  • Je begrijpt beter waarom anders soms anders reageren dan jijzelf

 

Dit leidt niet alleen tot meer zelfinzicht maar als je Insights Discovery gebruikt in het team dan ontstaat er ook veel meer wederzijds begrip. En natuurlijk draagt dit direct bij tot een betere en plezieriger samenwerkingsklimaat.

Hierdoor ontstaat er vanzelf meer eigenaarschap, betere samenwerking en bovendien geeft het teamleiders de instrumenten om het beste bij de teamleden naar boven te halen.

Kleurentaal van Jung

De “kleurentaal” is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Jung onderscheidde twee dimensies te weten: introvert versus extrovert & denken versus voelen. Met deze twee dimensie ontstaan 4 kwadranten die vertaald worden naar de vier kleuren: rood, geel, groen, en blauw.

Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. 

De vier hoofdtypes van Insights Discovery kort beschreven:

Rood staat voor de combinatie Extraversie en Denken: Vastberaden, actiegericht, open en direct “We doen het NU”.

Geel staat voor de combinatie Extraversie en Voelen: Enthousiast, stimulerend, sociaal, behoefte aan waardering en “We doen het SAMEN”.

Groen staat voor de combinatie Introversie en Voelen: Streven naar harmonie, verbinding, respect en gewetensvol. “We doen het “ZORGVULDIG”.

Blauw staat voor de combinatie Introversie en Denken: Objectief, zorgvuldig, afstandelijk, autonomie, eerst denken dan doen. “We doen het CORRECT”.

Praktische informatie

Duur van de training

Deze training duurt één dag. 

Van te voren vullen de teamleden individueel de online test Insights Discovery in waarna ze een individuele rapportage krijgen met daarin hun eigen insights profiel.

Daarnaast maken we een rapportage van het totale team dat als basis dient voor de training. 

Van te voren houden we een intakegesprek om te onderzoeken wat de test zou moeten opleveren zodat we het dagprogramma hier op kunnen finetunen.

Aantal deelnemers

5 tot 12 deelnemers

Incompany

Deze training geven wij alleen incompany.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Stap 1: Doelstellingen bepalen

Van te voren maken we kennis om op te halen wat de aanleiding is om met Insights Discovery te gaan werken en om te kijken wat er speelt in het team.

Op basis hiervan stellen we het dagprogramma samen voor de training.

Stap 2: Individueel de test invullen

Ieder teamlid krijgt toegang tot de online omgeving om zelf de test te doen. Iedereen krijgt vervolgens zijn profiel in de mailbox ter voorbereiding op de training.

Stap 3; Programma samenstellen

Op basis van de teamrapportage en de informatie uit de intake kiest de trainer hoe hij de training verder vorm geeft. Dit is altijd maatwerk.

Stap 4: De trainingsdag

Tijdens de training Insights Discovery wordt nader uitleg gegeven en kijken we samen met de teamleden naar het teamprofiel.

Behalve dat het goed is om te weten waar het team in uitblinkt zullen er ook uitdagingen naar voren komen. Op basis van de doelstellingen duiken we samen met de teamleden in deze uitdagingen en zullen we aansturen op het concreet maken van eventuele toekomstplannen.

(Desgewenst kunnen we ook na deze bijeenkomst een vervolg aanbieden om bepaalde zaken die spelen verder aan te pakken.)

Wat mag je verwachten van ons

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Deze training bestaat uit een terugkoppeling van de testresultaten maar ook uit actieve werkvormen om met de resultaten direct iets te gaan doen. Bijvoorbeeld om te onderzoeken wat het betekent als je jezelf bewuster bent van je eigen ‘kleur’ en de kleuren van de anderen.

Verwacht van onze begeleiders een positieve, eerlijke en soms zelfs confronterende stijl, waarmee deze training meer is dan alleen maar een terugrapportage en een beetje ‘erover praten’. 

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de deelnemers in jullie organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag…

…nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en nieuwsupdates.
Copyright © 2024 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.