Teamtraining Lencioni toegepast

Teamtraining Lencioni toegepast

ALGEMEEN

Voor sterke teams

De teamtraining Lencioni Toegepast is bedoeld voor Teams die echt willen groeien en waarbij de teamleden het beste in elkaar naar boven willen brengen.

Het is een intensief teamtraining traject waarbij alle ‘frustraties’ van Lencioni worden aangetikt. Een teamtraining met veel afwisselende werkvormen dat een basis legt voor teams die echt willen groeien en beter willen presteren.

Resultaat van de Teamtraining Lencioni Toegepast

  1.  De teamleden hebben helder waar ze met elkaar voor staan
  2.  Ieder teamlid heeft keuzes gemaakt met betrekking tot een stuk individueel eigenaarschap
  3.  De teamleden hebben elkaar beter leren kennen en het onderling vertrouwen is toegenomen
  4.  De teamleden stimuleren elkaar, maar durven elkaar ook aan te spreken als dat nodig is
  5. De teamleden hebben door de teamtraining Lencioni geleerd hoe het beste in elkaar naar boven kunnen brengen

Praktische informatie

Duur van de teamtraining

(van te voren voeren we een online intakegesprek met alle deelnemers)

De training kan worden gegeven tijdens 4 losse bijeenkomsten van telkens een dag. Het is ook mogelijk om twee keer een tweedaagse bijeenkomst te plannen.

Totale doorlooptijd: ca. 6 weken.

Aantal deelnemers

5 tot 12 deelnemers

Incompany

Deze training verzorgen wij incompany waarbij we het programma afstemmen op het opleidings- en ervaringsniveau van de deelnemers.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Deel 1: Verkennen en Verbinden

De basis van teamwork is dat de teamleden elkaar als mens goed leren kennen. Dit onderdeel legt de basis voor toekomstige samenwerking.

Teambuilding

De teamleden worden uitgedaagd om iets van zichzelf te laten zien en gaan gezamenlijk door middel van diverse serious games met elkaar aan de slag. 

Dankzij een zorgvuldige begeleiding levert dit mooie inzichten in elkaars perspectief op en leren de teamleden bovendien elkaars kwaliteiten en valkuilen ontdekken.

Deel 2: Gezamenlijke bedoeling en individueel Eigenaarschap

Het tweede deel van deze teamtraining richt zich op de gezamenlijke bedoeling.

Tijdens diverse speloefeningen ervaren de deelnemers hoe belangrijk het is om het gezamenlijke doel helder te hebben.

Eigenaarschap en Lencioni

Vanuit deze bedoeling gaan we door naar het thema Eigenaarschap. Wat is nodig om te zorgen dat de teamleden eigenaarschap tonen. Hiervoor spelen we het eigenaarschapspel; De race in de baai van bigas.

Deel 3: Individueel Eigenaarschap en slim samenwerken

Tijdens dit onderdeel wordt de taart verdeeld. Wie neemt welke punt voor zijn of haar rekening. Hierbij kijken we naar de gezamenlijke opgave en naar ieders eigen kwaliteiten en passie. Hoe zorgen we er voor dat alles wat er moet gebeuren individueel geborgd wordt en dat we niet verzanden in gedeelde verantwoordelijkheid.

Slim samenwerken

Het tweede deel uit dit blok gaat het over slim samenwerken. Aan de hand van een serious game wordt duidelijk hoe je elkaar de ruimte kan geven maar toch ook in verbinding moet blijven. Samenwerken vanuit een onafhankelijke houding in de context van wederzijdse afhankelijkheid.

Deel 4: Afspreken, aanspreken, aanmoedigen

De titel van dit laatste blok zegt het al. We gaan in dit deel van de teamtraining van Lencioni onderzoeken hoe we slim afspraken met elkaar kunnen maken, hoe we elkaar aan kunnen spreken vanuit de juiste intenties en hoe we elkaar aanmoedigen om het beste in jezelf naar boven te brengen.

Wat je van ons mag verwachten

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Tijdens de bijeenkomsten gaan we het team vooral zelf laten ervaren wat wel en niet werkt. Dit doen we doormiddel van diverse oefeningen en serious games. Het team gaat onder leiding van onze trainer/teamcoach als het ware samen op avontuur. 

Van te voren selecteren wij precies die werkvormen die passen bij het team en de teamleden. Van ons mag je een positieve houding verwachten van waaruit we gelijktijdigde teamleden zullen confronteren en uitdagen om het beste in elkaar naar boven te brengen.

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze teamtraining Lencioni verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de deelnemers in jullie organisatie organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag…

…nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel! 

Logo-PA-nieuw (1)
Wil je ons volgen op social media? Maak dan gebruik van onderstaande button!
Nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!