Focus en Persoonlijk Eigenaarschap

arrow_1.png
afbeelding over focus aanbrengen en persoonlijk eigenaarschap

Focus en Persoonlijk Eigenaarschap

Focus en Persoonlijk Eigenaarschap gaan hand in hand. Bij Eigenaarschap gaat het er immers om dat je jezelf ergens over ontfermd. Dat je zegt: Hier zorg ik voor, ik zorg dat dit goed komt. Eigenaarschap, focus, verantwoordelijkheid. Allemaal familie van elkaar… tijd dus om even stil te staan bij het begrip Focus. In dit artikel ga ik er dieper op in. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Wat is focus
  • Waarom helpt het jou succesvoller te worden
  • Waarom is het soms lastig?
  • Wat is de grootste uitdaging rondom ‘focus’?
  • Waarom is het eigenlijke probleem niet de focus zelf maar iets heel anders?
  • Waarom is iedereen in staat om focus aan te brengen?

Belemmeringen?

We weten allemaal dat mensen die gefocust zijn meer succes hebben. Maar focus hebben is zo gemakkelijk nog niet. Er zijn allerlei belemmerende gedachten die er voor zorgen dat jij geen focus aanbrengt. Een stemmetje in de je hoofd dat zegt ‘Je kunt het niet… ‘ of ‘Wie zit er nou op jou te wachten?’. Je vertelt jezelf bijvoorbeeld dat je er nog niet klaar voor bent, dat je je eerst beter moet voorbereiden. Je wacht op het goede moment of je vindt het moeilijk om bijvoorbeeld de zekerheid los te laten die je nu hebt. Je hebt de angst om te falen. Dit zijn allemaal belemmerende gedachten die jou in de weg staan om meer focus aan te brengen in je leven.

Wat is focus?

afbeelding over focus aanbrengen en persoonlijk eigenaarschap

Vanuit de natuurkunde is de focus van een lens, de brandpuntafstand. Als kind heb ik vroeger wel gespeeld met een loep en met brillenglazen. Als je die voor de zon houdt dan is er een punt achter de loep waar het zonlicht samenkomt. Dat is het zogenaamde brandpunt van de lens; het punt waar de lichtstralen samenkomen. Door precies in het brandpunt en stukje papier te houden kon je bij een lekker zonnetje er voor zorgen dat er een brandvlek ontstond of dat het papier zelf helemaal in brand vloog.

“Focussen betekent scherp stellen. Er voor zorgen dat de energie samenkomt in één punt.”

Focussen betekent eigenlijk dus scherp stellen. Er voor zorgen dat de energie samenkomt in één punt. Door je aandacht te richten op een duidelijk punt ben je aan het focussen. Dan kan er dus “vuur” ontstaan.  Leven met focus is een heel ander leven dan zonder. Het voelt anders.

Focus helpt je om succesvol te zijn

Focus aanbrengen in je leven heeft veel voordelen. Het vreemde aan focus is namelijk dat het na verloop van tijd lijkt alsof de dingen ‘vanzelf’ naar je toe komen en lukken. Ineens krijg je een mailtje met een tip voor een nieuwe baan. Of ineens is jouw droomhuis te koop of biedt iemand je aan om mee te werken aan een interessant en leerzaam project.

“Hoe duidelijker je bent over waar jij je op richt, hoe meer mensen
impliciet ook bij jouw doel betrokken zijn.”

Dat lijkt magie, maar voor een deel is het een logisch gevolg. Want als jij je volledig richt op je doel, dan wordt het ook voor anderen duidelijk waar je mee bezig bent. Dat is ook wat we bedoelen met persoonlijk eigenaarschap. Mensen zullen jou in verband brengen met datgene waar je mee bezig bent en aan je denken als zich een gelegenheid voordoet die met je ‘onderwerp’ te maken heeft. Hoe duidelijker je dus bent over datgene waar je je op richt, hoe meer mensen impliciet ook bij jouw doel betrokken zijn. Dit is goed om jezelf te realiseren en dus ook in je netwerk rond te roepen wat jouw doelen zijn, waar je je op richt.

Focus kan klein zijn, gericht op een korte termijn resultaat, of groot, gericht op een levensdoel. Dat is allebei prima. Het is vooral de vraag of jij het aandurft om grote dromen te koesteren en na te streven en hier dus al je aandacht op te richten. Laat zien dat je eigenaarschap toont.

Volg de Elearning: Groeimindset, jouw route naar succes

Eigen productie

De uitdaging: Nee-zeggen

Maar dan komt het meest lastige: nee-zeggen. Als jij je aandacht gaat richten op één doel, dan betekent dit dat je ‘nee’ moet gaan zeggen tegen andere dingen. Met andere woorden: wat je niet doet bepaalt wat je wel kunt doen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je al die andere zaken ook daadwerkelijk uitsluit? Hoe zorg je dat je echt gefocust bent? Realiseer je dat je maar een beperkt aantal weken hebt in je leven. Dat klinkt wat somber, maar toch. Het is toch zo.

Van betekenis zijn

Welk deel van je leven wil je gebruiken om van betekenis te zijn? Als je het gevoel hebt dat je echt iets betekent dan geeft dat veel voldoening en leidt tot een sterk gevoel van Persoonlijk Eigenaarschap. Ik heb dat in het boek “Wie zorgt dat het goed komt” uitgebreid verder uitgewerkt. Maar nu eerst even terug naar het hoofdonderwerp want er is goed nieuws: iedereen kan focussen!

Bestel hét boek over Eigenaarschap

Hoe je eigenaarschap kunt vergroten in ieder team
boektip

Iedereen kan focussen

Veel mensen zeggen dat ze het moeilijk vinden om te focussen. Maar eigenlijk is dat niet het werkelijke probleem. Het werkelijk probleem is dat ze vooral moeite hebben met keuzes maken. Want ook al vind je focus aanbrengen moeilijk, je kent vast wel situaties dat het wél lukte.

Bijvoorbeeld omdat je een deadline moest halen. Wat gebeurde er toen? Precies, je kreeg het voor elkaar. Het lukte omdat de situatie voor jou een beslissing nam. De deadline bepaalde dat je wel moest focussen. Eerder uitstelgedrag was ineens niet meer aan de orde. De keuze werd voor je gemaakt en je focuste; je aandacht was voor de volle 100 procent bij de klus die je op je had genomen. Je voelde duidelijk eigenaarschap. Maar als die deadline er niet is…. dan komt het aan op je eigen kwaliteit om te kiezen. Je moet dan dus zelf aan de slag.

Kortom focussen kan iedereen, het werkelijke probleem ligt bij het maken van keuzes. Dat betekent dus dat als jij meer focus aan wil brengen in je leven dat je moet leren kiezen. Daar ligt het echte werk.

Ontwikkel je Mindset en Skills

Trainingen - Inspiratiesessies - Elearning
Sterke Mensen

Het echte werk: Keuzes maken!

In het begin van dit artikel benoemde ik al een aantal belemmerende gedachten die jou kunnen tegenhouden om keuzes te maken. Misschien herken je jezelf in één of meerdere van die punten. Het vertroebelt je focus, de energie komt niet samen en het leidt dan ook nooit tot echt resultaat. Je zult moeten onderzoeken welke van de belemmerende gedachtes ook echt waar zijn. Welke gedachtes over jezelf of over de mogelijkheden zijn écht waar? En welke zekerheid heb je daadwerkelijk écht nodig? En wat is het mooiste dat jou kan overkomen als je wel kiest?

Met je jezelf aan de slag?

Focus aanbrengen, keuzes maken. Allemaal onderwerpen die aan bod kunnen komen in onze programma’s gericht op persoonlijk leiderschap. Kijk eens rond wat we te bieden hebben of gun jezelf de E-learning over Groeimindset. Want ook daar komt het aan op het maken van keuzes en het aanbrengen van focus.

Schrijf je direct in en mis niks over het thema 'Persoonlijk Leiderschap'
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Afbeelding van het beste boek over leidinggeven

Tips voor Leiders: Dienend Leiderschap

Wat is dienend leiderschap? Wat is dienend leiderschap? Wat is het verschil tussen een manager en een leidinggevende? Waarom bereik je meer met leidinggeven zonder macht? In het boek ‘Van Vakmanschap naar Leiderschap’, legt de auteur Pieter van der Haak

Lees meer >>
Afbeelding horend bij de oplossingsgericht werken methodiek

Oplossingsgericht Werken Methodiek

Oplossingsgericht werken Methodiek is een Positieve benadering Oplossingsgericht werken is gebaseerd op principes uit de positieve psychologie. Als je goed oplet tijdens het volgen van een training of bij een door ons begeleid teamontwikkeltraject, dan merk je dat onze werkwijze

Lees meer >>
afbeelding over oplossingsgericht werken en veranderen

Tips voor Leiders: Oplossingsgericht Werken en Veranderen

Veranderen gaat makkelijker met Oplossingsgericht Werken Oplossingsgericht werken is dé manier om als leidinggevende verandering op gang te brengen vanuit een positieve grondhouding. Zeker in deze tijd is wendbaarheid belangrijk en die wendbaarheid wordt groter als je een oplossingsgerichte houding

Lees meer >>
afbeelding van de brugwachter die wordt ontslagen

HRM nieuwe stijl?

HRM nieuwe stijl nodig? Waar liggen mogelijkheden om jouw HR afdeling te verbeteren? Traditionele organisaties waarin managers sturen op cijfers en waarin het dogma “Meten = Weten” nog hoogtij viert zijn stapje voor stapje aan het verdwijnen. Dat is een

Lees meer >>
afbeelding over het maken van keuzes om eigenaarschap te ervaren

Eigenaarschap en Persoonlijke Doelen

Eigenaarschap tonen is durven te kiezen Eigenaarschap tonen in je leven betekent dat je doet wat je wilt, dat je je eigen kwaliteiten kunt inzetten en dat je dit doet vanuit een gevoel dat je duidelijk iets kunt betekenen voor anderen.

Lees meer >>
Afbeelding over hoe je talent kunt behouden in je organisatie

Talent behouden; tips voor HR

Waarom talent behouden juist nu belangrijker is dan ooit Enthousiaste professionals, hardwerkende loyale teamplayers en slimme jonge mensen met ambitie en talent. Je hebt ze allemaal hard nodig. Het zijn de mensen die in jouw organisatie het verschil kunnen maken

Lees meer >>
afbeelding die symbool staat voor een positief leerklimaat

Talent behouden dankzij een positieve leercultuur

Talent behouden door een positieve leercultuur Een krappe arbeidsmarkt en een snel veranderende omgeving. Dat betekent zorgen dat je de beste mensen aan boord weet te houden en te bouwen aan sterke teams. Hoe behoud je de talenten in jouw

Lees meer >>
afbeelding van een jonge vrouw met een laptop van een artikel over werkgeluk

Werkgeluk

Wat moeten we met het begrip Werkgeluk? Werkgeluk vind ik eigenlijk een beetje een jeukwoord. Werk mag toch ook gewoon af en toe even zwaar zijn. Moeten we echt gelukkig worden van ons werk? Is werkgeluk misschien zelfs iets om

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Regelmatig de nieuwste artikelen en updates ontvangen? Schrijf je in!

Zelfscan Groeimindset

Hoe open sta jij zelf voor groei en ontwikkeling? Doe de zelftest en ontdek het direct!

Even meedenken?

Wij denken graag met je mee om te zoeken naar passende (maatwerk) oplossingen. Stel hieronder je vraag en wij nemen contact met je op.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.