Talent behouden; tips voor HR

arrow_1.png
Afbeelding over hoe je talent kunt behouden in je organisatie

Waarom talent behouden juist nu belangrijker is dan ooit

Enthousiaste professionals, hardwerkende loyale teamplayers en slimme jonge mensen met ambitie en talent. Je hebt ze allemaal hard nodig. Het zijn de mensen die in jouw organisatie het verschil kunnen maken en voorkomen dat jullie wegglijden naar middelmatigheid met een oplopend verzuimpercentage  en een lage betrokkenheid. Een werkplek waar mensen weliswaar hun werk doen, maar dit werk net zo lief ergens anders zouden uitvoeren.

Talent behouden is prio 1

In 2022 was de arbeidsmarkt enorm overspannen. Er was werk zat en als je dus niet tevreden was dan zocht je gewoon elders. Gelijktijdig kwamen we uit een pandemie en was iedereen blij dat veel weer kon na twee jaar met diverse lockdowns. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne plus de energiecrisis maakten dat we ons vooral even vast hielden aan de zekerheden die er wel waren. Hoe lang gaat het duren, wordt het erger of trekt het weer over?

Een grillige samenleving

Er is veel gedoe in de wereld en het is nog lang niet voorbij. Misschien kunnen we beter leren leven met al deze grilligheden en niet meer wachten tot het voorbij is. Langzamerhand dringt het door dat het niet meer wordt zoals vroeger. En bovendien heeft de gemiddelde medewerker weinig invloed op de grillige gebeurtenissen in de samenleving. Wat zal er dus gebeuren?

Precies; de kundige, getalenteerde medewerker gaat kijken waar hij of zij wel invloed op heeft. Hij leert te leven met de grillige omgevingsfactoren en kijkt hoe hij, gegeven deze situatie zijn leven wel zo prettig mogelijk kan leven.

Je hebt geen invloed op de oorlog, maar wel op de manier waarop je de werkdag doorkomt

Ga er als werkgever vanuit dat veel medewerkers hun energie gaan steken in zaken die binnen hun eigen cirkel van invloed liggen. Het zo prettig mogelijk inrichten van hun werkzame leven is daar bij uitstek ééntje van. Organisaties die te weinig mogelijkheden bieden, die geen prettige werkomgeving bieden en te weinig ruimte geven voor eigenaarschap zullen zien dat de sterspelers de club gaan verlaten.

Hoe behoud je het talent?

Talent behouden is dé uitdaging voor 2023. Een recent onderzoek van Onderzoek van Price Waterhouse laat zien wat belangrijk is voor talenvolle medewerkers.

Jonge mensen (tussen de 18 en 35 jaar) hebben behoefte aan stabiliteit en zekerheid, gecombineerd met een gezonde werk-privébalans.

Heb jij een groeimindset?

Doe de groeimindeset scan en ontdek hoe het zit bij jou
Vrijblijvend

Uit onderzoek komt naar voren dat er grote behoefte is aan:

  • De mogelijkheid om jezelf te kunnen ontwikkelen
  • Een stabiel basissalaris (bonussen zijn niet interessant)
  • Een prettige stimulerende sociale werkomgeving
  • Inhoudelijk uitdagende klussen waar iets te leren valt

Goed om te weten: Status en Prestige zijn vooral voor jonge mensen niet meer belangrijk.

  • Regelruimte en autonomie zijn wel belangrijk. De meeste mensen hechten eraan dat ze ook deels vanuit huis kunnen werken en dat er flexibele werktijden zijn.

Randvoorwaarden voor Eigenaarschap; Sociale Veiligheid

Dankzij de randvoorwaarden voor Eigenaarschap van Pieter van der Haak, uit zijn boek Wie zorgt dat het Goed komt, weten we dat zaken als Regelruimte en Vertrouwen belangrijk zijn. Daarnaast willen medewerkers duidelijk het gevoel hebben dat ze van betekenis zijn. En zeker dankzij de aandacht voor psychologische veiligheid in combinatie met de vele affaires rondom grensoverschrijdend gedrag in 2022 is ook de randvoorwaarde “Transparantie” veel hoger op de agenda gekomen. Medewerkers willen graag weten waar ze aan toe zijn, ze hebben behoefte aan een sociaal veilige werkomgeving waarbinnen ze zichzelf kunnen en durven zijn.

Talent behouden dankzij een positieve leercultuur

Zo’n positief stimulerende omgeving noemen wij een positieve leercultuur. Talent behouden is dus investeren in deze cultuur. Werk aan de winkel dus voor HR om te investeren in een werkomgeving die het beste uit de medewerkers naar boven haalt. Meer daarover tref je aan in de andere artikelen over dit thema.

Ontwikkel je Mindset en Skills

Trainingen - Inspiratiesessies - Elearning
Sterke Mensen
Deel dit artikel op je socials
Facebook
Twitter
LinkedIn

Relevante artikelen

Afbeelding van het beste boek over leidinggeven

Tips voor Leiders: Dienend Leiderschap

Wat is dienend leiderschap? Wat is dienend leiderschap? Wat is het verschil tussen een manager en een leidinggevende? Waarom bereik je meer met leidinggeven zonder macht? In het boek ‘Van Vakmanschap naar Leiderschap’, legt de auteur Pieter van der Haak

Lees meer >>
Afbeelding horend bij de oplossingsgericht werken methodiek

Oplossingsgericht Werken Methodiek

Oplossingsgericht werken Methodiek is een Positieve benadering Oplossingsgericht werken is gebaseerd op principes uit de positieve psychologie. Als je goed oplet tijdens het volgen van een training of bij een door ons begeleid teamontwikkeltraject, dan merk je dat onze werkwijze

Lees meer >>
afbeelding over oplossingsgericht werken en veranderen

Tips voor Leiders: Oplossingsgericht Werken en Veranderen

Veranderen gaat makkelijker met Oplossingsgericht Werken Oplossingsgericht werken is dé manier om als leidinggevende verandering op gang te brengen vanuit een positieve grondhouding. Zeker in deze tijd is wendbaarheid belangrijk en die wendbaarheid wordt groter als je een oplossingsgerichte houding

Lees meer >>
afbeelding van de brugwachter die wordt ontslagen

HRM nieuwe stijl?

HRM nieuwe stijl nodig? Waar liggen mogelijkheden om jouw HR afdeling te verbeteren? Traditionele organisaties waarin managers sturen op cijfers en waarin het dogma “Meten = Weten” nog hoogtij viert zijn stapje voor stapje aan het verdwijnen. Dat is een

Lees meer >>
afbeelding over het maken van keuzes om eigenaarschap te ervaren

Eigenaarschap en Persoonlijke Doelen

Eigenaarschap tonen is durven te kiezen Eigenaarschap tonen in je leven betekent dat je doet wat je wilt, dat je je eigen kwaliteiten kunt inzetten en dat je dit doet vanuit een gevoel dat je duidelijk iets kunt betekenen voor anderen.

Lees meer >>
Afbeelding over hoe je talent kunt behouden in je organisatie

Talent behouden; tips voor HR

Waarom talent behouden juist nu belangrijker is dan ooit Enthousiaste professionals, hardwerkende loyale teamplayers en slimme jonge mensen met ambitie en talent. Je hebt ze allemaal hard nodig. Het zijn de mensen die in jouw organisatie het verschil kunnen maken

Lees meer >>
afbeelding die symbool staat voor een positief leerklimaat

Talent behouden dankzij een positieve leercultuur

Talent behouden door een positieve leercultuur Een krappe arbeidsmarkt en een snel veranderende omgeving. Dat betekent zorgen dat je de beste mensen aan boord weet te houden en te bouwen aan sterke teams. Hoe behoud je de talenten in jouw

Lees meer >>
afbeelding van een jonge vrouw met een laptop van een artikel over werkgeluk

Werkgeluk

Wat moeten we met het begrip Werkgeluk? Werkgeluk vind ik eigenlijk een beetje een jeukwoord. Werk mag toch ook gewoon af en toe even zwaar zijn. Moeten we echt gelukkig worden van ons werk? Is werkgeluk misschien zelfs iets om

Lees meer >>

Op de hoogte blijven?

Regelmatig de nieuwste artikelen en updates ontvangen? Schrijf je in!

Zelfscan Groeimindset

Hoe open sta jij zelf voor groei en ontwikkeling? Doe de zelftest en ontdek het direct!

Even meedenken?

Wij denken graag met je mee om te zoeken naar passende (maatwerk) oplossingen. Stel hieronder je vraag en wij nemen contact met je op.
Logo-PA-nieuw (1)
Vind je ons aanbod of een van onze artikelen leuk? Laat het weten!
Nieuwsbrief
Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante artikelen en updates!
Copyright © 2023 Studio Progressus, All rights reserved. Powered by Studio Progressus.